Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      towarzyskie

towarzyskie

(26 wyników)
    • jeśli np. jedziecie autobusem, macie w torbie ciekawą książkę albo magazyn a widzicie kogoś z dalszych znajomych, kogoś kto jest ok ale nie macie wiele wspólnych tematów to co robicie: uśmiechacie się do znajomego zdawkowo i zabieracie do czytania czy podchodzicie do niego/niej by uciąć sobie lekką pogawędkę o niczym?
    • Jesteśmy młodym małżeństwem z dwójką dzieci- 3 lata i niemowlak. Nasze życie towarzyskie zamiera. Mamy kilka znajomych par z którymi kiedys spotykalismy się regularnie, ale od jakiegoś czasu nie widujemy nikogo. Albo nasze dzieci chore, albo ich, a to jakaś impreza rodzinna wypadnie, a to mąż na szkoleniu, a to gdzieś wyjeżdżamy. Jak wam się udaje pogodzić życie rodzinne, codzienne z towarzyskim?
    • Utrzymujecie kontakty w sferze towarzyskiej z ludźmi na innym poziomie finansowym niż wasz własny? Sprawdzacie się w układach kiedy znajomi są mniej zamożni? Czy raczej widzicie się tylko w relacjach z tymi bardziej "kasiastymi"?
    • Zastanawiam się jak jest u Was z tym.. Ja strasznie narzekałam na totalny brak życia towarzyskiego w ciąży, szczególnie pod koniec , ale to chyba normalne - ani pójść na imprezę , ani gdzieś dłużej posiedzieć. A teraz kiedy moja mała ma 4 miesiące , mimo, żę jest moim całym światem to z chęcią bym się czasem z tego świata kupek, zupek i pieluch wyrwała. I tu ostatnio coraz częściej pojawia się problem. Przyjaciele byli i są ale czasem czuję , coraz ich mniej ..
    • Hej Czy Wasze życie towarzyskie zmieniło się bardzo po narodzinach dzieci? Bo fakt, ze się zmieniło to normalne. Zdarza się, ze zostawiacie z kims dziecko/dzieci i wychodzicie? Czy może zabieracie ze sobą, czy też wogóle zrezygnowaliście z imprez czy wyjść towarzyskich? Jest jeszcze opcja, ze można umówić się z koleżanką a dziecko zost z mężem:) z czego czasami korzystam ja:)
    • Jak często wychodzicie gdzieś z przyjaciółmi/znajomymi? Same, bez mężów? Raz w tygodniu, miesiacu? Pytanie kieruję głównie do matek, bo wiadomo, że wówczas wygląda to nieco inaczej. :)
    • Moi rodzice i teściowie są w tym wieku, a ich sposób spędzania wolnego czasu bardzo się różni. Moi rodzice dużo pracują, często do wieczora. Nie prowadzą praktycznie żadnego życia towarzyskiego, mają tylko jednych znajomych, z którymi widują się raz na kilka miesięcy. Z resztą kontakt się urwał. Ciężko ich gdziekolwiek wyciagnąć. Nawet jak chce się ich zaprosić do kina czy restauracji, zawsze znajdą jakąś wymówkę, zeby nie iść. Czas wolny spędzają w domu, przy kompie i telewizorze. Teściowie...
    • witam eMamy! zastanawiam się jak u Was wygląda zycie towarzyskie po pojawieniu si ę dziecka? jak się zmieniło z czasów z przed ciąży? Napiszcie praszę jak to jest u Was! pozdrawiamy O&O 27.05.03
    • Wystawilam dom na wynajem, kilka km pod kilkuset-tysiecznym miastem, cena atrakcyjna poniewaz dom na wpol tylko wyremontowany. Na rynku jest od poltora tygodnia, obejrzaly go dotychczas 2 rodziny ktore sie nie zdecydowaly, natomiast wczoraj przyjechal facet ktory byl bardzo rozentuzjazmowany caloksztaltem i zapowiedzial ze przyjedzie dzis wieczorem z zona. Z tym ze strasznie mi ten facet nie pasuje do wynajmu takiego na wpol-wyremontowanego niemalego domu pod miastem. Przyjec...
    • czy zwracacie uwagę na kwestię pewnej równowagi w relacjach ze znajomymi? najczęściej to my gościmy znajomych i fajnie, ale od czasu do czasu oczekiwałabym rewanżu, bo czemu tylko ja mam skakać przy garach? ostatnio rozmawialiśmy z małżem, który spotkał kogoś wieki nie widzianego. I mówi mi, że ten ktoś się przymilił o wizytę u nas. Jakoś nie wykazałam entuzjazmu dla takiego tupetu. Ten facet nigdy nie był w zażyłych stosunkach z moim, ostatnio widzieli się z 10 lat temu, ja o faceci...
    • Mam problem towarzyski. Rodzina A niezbyt dobrze rozumie się z rodziną B. Ojciec rodziny A jest rodzonym bratem siostry z rodziny B. My jesteśmy dla nich zupełnie obcymi ludźmi. Spotykamy się z całą grupą znajomych we wszystkich możliwych domach u przyjaciół, raz tu, raz tam. Zbliża się weekend majowy. My – zaprzyjaźnieni z rodziną A – wybieramy się w góry. Myślałam, żeby „zaciągnąć” z nami rodzinę B, obawiam się jednak, że będzie dochodziło do niepotrze...
    • szukam jakiś fajnych gier w które można grać w dwie osoby lub więcej, szwagier ma zlot czarownic i fasolki i jak się spotykamy to gramy na okrągło:) mamy też logix i monopol, też ok. scrabble mamy ale mąż nie przepada.. możecie coś polecić z gier tego typu? fajnie by było jakby też cenowo były przyzwoite:) czekam na podpowiedzi:)
    • Mam taką w pracy, nie jesteśmy na tej samej zmianie i widujemy się jedynie na szkoleniach lub jak któraś przychodzi na zastępstwo. Już nie wiem, jak ją traktować. Z jednej strony wydaje się osobą uczciwą, z zasadami, rozsądną i ambitną, ale talentu towarzyskiego nie ma za grosz. Przykładowo opowiada mi, co przydarzyło jej się w pracy i o wszystkich którzy brali udział w tym zdarzeniu mówi on lub ona. Nawet jak było dwóch onych i trzy one. W drugim zdaniu nie wiem już o co chodzi. W końc...
    • Do miesiąca zostanę mamą. Ciężko znoszę ciąże, woule jestem cięzka :) Wczoraj znajomi wyciągneli nas na piwko (ja oczywiscie soczek). No i tu padła propozycja kolezanki by jechać na dyskotekę. Na moje stwierdzenie ze ja przeciez nie potanczę i woóle głośno padło ze jej kuzynka skacze jak nigdy ze inne chodzą itd. W koncu poszlismy do pubu. Wszyscy pili, grali w bilard, ja tylko parę trafien bo nie umiem się schylać... Na koniec poszli do innej sali grać w piłkarzyki a ja zostałam sama (...
    • Odkąd synek pojawił się w naszej rodzinie, ja i jego tata cierpimy z powodu nadaktywności rodziny i znajomych. Nagle dawno niewidziane ciotki lub znajomych którzy umilkli pięć lat temu dopada nieodparta chęć odwiedzin. Walą drzwiami i oknami (pierwsza wizyta gdy mały miał 5 dni!! a ja ledwo mogłam się ruszyć!!)Najgorsze, że jakoś do nich nie docierało i nie dociera to co mówimy - że jest malutki, podatny na choroby itp. Staliśmy się atrakcją turystyczną, którą koniecznie trzeba odwiedzi...
    • zainspirowal mnie inny watek. jest jakas impreza siedzaca wieczorem. co podajecie pierwsze-desery , ciasto czy dania typowe dla kolacji? ja przeczytalam, ze ciasto. dla mnie to dziwne bo wole zjesc normalny posilek a potem deser. dodam, ze dla mnie to problemteoretyczny poniewaz sama NIGDY nie mam tych rozterek. takich imprez nie urzadzam. u rodziny i znajomych roznie- ale tez rzadko chodze na takowe spotkania. jestem ciekawa waszego zdania.
    • Ja bym chciała, maż sie zgodził, prawdopodobnie będziemy mieć jeszcze towarzystwo, wiec będzie jeszcze raźniej ;). Akurat jak znalazł przed Sylwkiem i karnawałem :D Ale czy nie za wiele sobie obiecuję? Czy to tylko taka zabawa i jak ktos niespecjalnie taneczny to pewnych rzeczy nie przeskoczy...? Pozdrawiam Monika
    • najwieksza rodzicielska wpadka? urodzic bachora. Potem juz tylko z gorki, rozmiekczony mozg akcpetuje wszystko, i wydaje sie ze wszystko jest ok, wlacznie z publicznym wtykaniem dziecku sutka do ust czy wstawianiem zasranej pieluchy.
    • Dwa lata temu między mną z bliskim sąsiadem doszło do ostrej wymiany zdań. Nalezy on do mężczyzn uważającyh, że kobiety i ryby głosu nie mają. Cała sytuacja miała miejsce w moim domu. Czułam się potwornie urazona tym, ze ma mnie za głupią gąskę i do tego obraża pod własnym dachem. Pomyślałam, że musimy dać sobie spokój na jakiś czas, odpocząć od siebie, nie zapraszać się całymi rodzinami, jak to miało wtedy miejsce. Z jego żoną próbowałam utrzymać kontakt, ale dość szybko zauważy...
    • Czy jeśli wasi partnerzy wychodzą na popołudniowo-wieczorne spotkania z kumplami wymagacie określenia godziny powrotu i "rozliczacie" ich z tego czy przymykacie oko, czy generalnie jest tak ,że chłop wybywa i wraca dopiero kiedy mu się zatęskni,bo takie jego święte prawo,a kobieta niech cierpliwie czeka ? U mnie jest tak,że nie mam nic przeciwko samotnym wyjściom,nawet do rana jeśli o tym wiem,wymagam po prostu określenia +- godziny powrotu i do szału doprowadza mnie to gdy on te us...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się