Forum Zdrowie Psychologia Psychologia
ZMIEŃ
      towarzyskie

towarzyskie

(19 wyników)
    • Mam nienormalną rodzinę. Co prawda nie są to żadne pijaki ani ćpuny, ale relacje z moją rodziną są tak pogmatwane, że tylko frustrują człowieka. Moja siostra nigdy nie rozmawia z nikim normalnie, ze mną nie, z rodzicami też nie. Zawsze milczy, odpowiada półsłówkami. Ale jak przyjdzie jakaś jej koleżanka to od razu ożywa, zaczyna rozmawiać z nią o wszystkim, nawet o największych bzdurach i błahostkach. Jest podekscytowana. Dla niej nie liczy się co mówisz, nie liczy się JAK mówisz, ale l...
    • Mam wielki problem z sobą. Poznałam wspaniałego chłopaka. Problem jest taki, iż on jest bardzo towarzyską osobą. Właśnie mi powiedział, że za 2 tygodnie jadę wraz z nim do jego miasta aby poznać jego kumpli i kumpele. Bardzo mi na nim zależy, dlatego chciałabym dobrze wypaść przy jego znajomych. Ale coś czuje że to będzie jedna wielka klapa. Moim problemem jest brak nawiązywania rozmowy. Nie potrafię rozmawiać z ludźmi, dlatego też nie mam znajomych. Nigdy nigdzie nie chodziłam,...
    • Czy ktoś słyszał kiedys o czymś takim? Człowiek jest pełen dobrych chęci co do bycia z ludźmi, tęskni do nich, ma wielką nadzieję, że w końcu "zbrata sie z nimi" na jakiejś imprezie .... a tu się okazuje, że po kilku kawałkach wyczerpuje się zapas jego entuzjazmu, zaczyna czuć sie sztucznie i najchętniej uciekłby do domu, tylko ma wrażenie, że "nie wypada". Nudzi się nawet na imprezie, która wedle wszelkich prawideł powinna go cieszyć. O co tu może chodzić? Sytuacja powtarza się o...
    • Sytuacja wygląda następująco: dziewczyna, która przyjechała do dużego miasta na studia. Ma chłopaka w innym mieście, odległym od jej miasta. Widują się w weekendy. Są ze soba jakiś rok, dwa. Ona zaczyna przebąkiwac, że to może byc poważne, że on może się oświadczyć. "Mając go" nie rezygnuje jednak ze spotkań z innymi. Umawia się sam na sam z nowo poznanym kolegą na piwko, przy drugim spotkaniu idą juź potańczyć do klubu, przenocowuje go w wynajmowanym przez siebie pokoju. W weeken...
    • mam 29 lat, jestem z dużego miasta, mam wykształcenie, nie mam stałej pracy, nie mam dziewczyny.
    • Mam powazne podejrzenia,że mój ojciec chodzi do burdelu. Nie wiem co mam robić... dziś korzystałam z google i podczas wpisywania tematu pojawiła mi się lista poprzednich zapytań. Widniało na niej m.in. "domy publiczne w X". Nadmienię, że X to miejscowość na drodze do Y, do której codziennie mój ojciec dojeżdża do pracy... Załamałam się totalnie... rozumiem, gdyby szukał jakichś zdjęć z panienkami czy filmów- w końcu jest facetem, ale agencja towarzyska... nie mam pojęcia, dlaczego...
    • poniewaz rozmowy z nowo poznanymi osobami to moja pieta achillesowa, prosze o pomoc. spotkanie ze znajomymi, tymi ktorych znam dobrze i takimi, ktorych slabiej. para, ktora poznalam jakis czas temu, troche starsi ode mnie. siedza niedaleko, wiec wypada porozmawiac. dziewczyna troszke krzywo patrzy. ja bardzo przyjacielsko nastawiona. no i nie mam pojecia co powiedziec.to nowe towarzystwo, malzenstwa, pary, ja sama. jak tu sie zachowac...? to nie pierwszy raz, gdy nie umiem prowad...
    • jak to jest, mam kupe znajomych, ale nikt sie nie odzywa, nie proponuje piwa,kawy itd z czego to wynika, ze nie jestesmy zzyci ze soba i jestem jedna z 200 ich znajomych,czy nie czuja takiej potrzeby, zebyie spotkac.bo lubic to lubia-zyczenia dostaje:)
    • czasami. właśnie uciekłam ze spotkania towarzyskiego. dużo alkoholu, hałasu, rozmowy o niczym. ludzie bardzo inteligentni i sympatyczni, naprawdę ich lubię. chyba powinnam wrócić, bo obiecałam, ale jak pomyślę, że musiałabym znowu tam siedzieć... :( a potem czuję się samotna.
    • Czy znacie może jakieś interesujące linki towarzyskie? Takie w których można poznać ciekawych ludzi. Dziękuję.
    • Przejrzałam ostatnie wypowiedzi Towarzystwa Wzajemnej Adoracji. Na innych forach wyraźne wyhamowanie w związku z sobotą i niedzielą. A tu? Dyskusja wre w najlepsze. Dzień wolny od pracy, pogoda niezła a TWA nie może oderwać się od klawiatury. Nie macie rodzin? Nie macie obowiązków? Nie macie przyjaciół z którymi zwyczajowo w dni wolne od pracy można się spotkać? CHYBA NIE. Bo która rodzina zgodzi się na Wasze ciągłe siedzenie przed monitorem ? Biedni ,samotni ,z jakiś powodów od...
    • poradzcie please!!! Jak to jest. mam paru znajomych ze szky podst, liceum, z pracy. w sumie uzbiera sie z 10 osob z ktorymi mam regul kontakt. niby chodze na imprezy, piwa itd ale to Ja organizuje , zaprazsam. niby w pracy wszyscy mnie lubia. a ja mam poczucie ze jestem samotny wsrod ludzi. malo kiedy ktos zadzwoni i zaprosi np na kawe to ja najczesciej wychodz z incjatywa. pamietaja o imieninach, swietach, ale ja chcialbym zeby dzwoniono; co u ciebie, idziemy na piwo a tak zdarza...
    • Tak się własnie nad tym zastanawiam. Dlaczego jednemu wystarczy partner i/lub przyjaciel i nie czują się samotni, a inni są samotni w tłumie znajomych? Jeśli to kwestia tego, co nam siedzi w głowie, to skąd się bierze? Czy to wrodzone czy nabyte, np. przez odtrącenie w dzieciństwie?
    • każdy mówi, że liceum to najlepsze lata. jak.. jak z taką klasą? klasa humanistyczna, 30 dziewczyn, 2 chłopców, w tym prawie nikogo z "mojej bajki". banda kujonów, na religii cytują biblię, połowa dziewczyn wygląda jak jakaś oazowa grupa, jeśli już rozmawiają, to o szkole, byłej szkole, przyszłej szkole. klasa humanistyczna, a mimo to same orły matematyczne. wtf? cholernie żałuję, że nie poszłam do innej szkoły z przyjaciółką, tak mi jej (i całej starej klasy) brakuje. nauczyciele...
    • A konkretnie chodzi mi o jąkanie. MOże ktoś ma kolegę lub koleżankę z tym problemem i mógłby podzielić się swoimi spostrzeżeniami.Interesuje mnie jak ludzie posiadający tą wadę wymowy radzą sobie w życiu : w pracy , w domu , wśród znajomych itd.Czy utrudnia im to kontakty towarzyskie , pracę, studia? JEśli spotkaliście takie osoby podzielcie się swoimi uwagami na ten temat.
    • teoria? niet! oderwij sie od monitora i znajdź areał boydrom'u w Twoim miescie ) Boydrome to zjawisko, jak wiele innych pojawilo sie na ulicach od momentu przejscia polskiej gospodarki w wolnorynkowa. Duza czesc mlodziezy mogla nagle liczyc na pieniazki obrotnych rodziców albo na pelne splendoru prezenty w postaci samochodów. I tu zaczyna sie jazda... ) Boydrome - to nazwa zmyslona przez teoretyzujacych adeptów marketingu - w pierwszej wersji jako grupa konsumen...
    • Wiecie, że nie mam właściwie żadnych znajomych. Kiedyś może byłam strasznie nieśmiała, teraz w sumie też, ale to chyba nawet mogę pokonać. Problem w tym, że nigdy nie chodziłam do dyskoteki, nie przebywałam z młodzieżą w moim wieku. Zawsze wracałam do domu, bo w domu i swoim pokoju czułam się najlepiej. Przez to nie potrafię rozmawiać z ludźmi. Rzadko rozmawiałam z kimkolwiek w moim 27 letnim życiu. Teraz mi to tak przeszkadza. Mam chłopaka. On jest bardzo, strasznie towarzyski, n...
    • S.O.S. :)(10)

hej mam ogromna prośbę do Was, zabrałam się za pisanie o sieci, ale mam problem definicyjny, i bardzo interesuje mnie, jakie skojarzenia, mają użytkownicy sieci na temat 3 elementów sieci. Jeśli znajdziecie chwilkę czas, to proszę żebyście opowiedzieli na poniższe trzy pytania. Jeśli ktoś zechce uzasadnić swój wybór, będzie extra :) Ucieszy mnie też każda inna uwaga. I ślicznie dziękuje tym, którzy znajdą chwilkę czasu i pomogą mi. Pozdrawiam Sacara 1. Z czym kojarzy C...
    • Jestem dość atrakcyjną ale samotna nauczycielką po 30-tce popełniłam być może wiele błędów ciągle rozważam dlaczego tak się stało że jestem sama i mialam malo znajomych, może dlatego że byłam na sfeminizowanej pedagogice i mialam trudności w kontaktowaniu się z ludźmi a poza tym myślałam że królewicz z bajki sam mnie odnajdzie, nie potrafiłam seksownie sie ubierać no i mialam być może wysokie wymagania, imponowały mi osoby ambitne,boję się że teraz jest już za późno na ulożenie so...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się