triest

(8 wyników)
  • Chce ominąc włoskie Alpy i dostać się do Włoch przez Slowenię. Za Grazem odbijam na Maribor i potem jadę i jadę. Ale jaka jest jakośc tych dróg? Jakie sa aktualne ceny paliwa? Czym może mnie zaskoczyć sloweńska drogówka ? Liczę na ciekawe wieści.
  • W moich tegorocznych planach wakacyjnych mam zamiar zwiedzić przygraniczne włoskie miejscowości będąc w Słowenii.Czy ktoś był w Grado,Monfalcone Trieście?Czy są długie kolejki na granicy?
  • Jako że prognoza pogody na najblizszy tydzien jest taka sobie, np: Posjtojna - uk.weather.com/weather/local/SIXX0007?letter=P Lublana - uk.weather.com/weather/local/SIXX0002?letter=L Kranj - uk.weather.com/weather/local/SIXX0001?letter=K Triest - uk.weather.com/weather/local/ITXX0080?letter=T zastanawiam sie gdzie najpierw sie udac. Moj plan zaklada podzielenie tygodnia na zobaczenie stolicy i czesci pln-zach kraju (Kranj, Bled etc) oraz na Istrie wraz z Wenecja. Pierwotnie ...
  • Czy macie jakies doswiadczenie z tą trasą ? Czy jest duzo dłuższa niż przez Maribor i Lublianę ? Czy sa i jakie opłaty za przejazd przez Włochy (Tarvisio - Udine - Triest) ???
  • Mam pytanie,czy jadąc na Istrię trzeba wykupić winietkę słoweńsk? Wiem,że obowiązuje ona na drogach szybkiego ruchu.Dodam,że wybieramy się w okolice Umagu.Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi.
  • Jak dostac sie do dubrownika bez samochodu? Jest tam jakas kolej? Nie moge znalezc zadnego polaczenia :( Jesli kolej nie dochodzi do dubrownika, to jak nazywa sie najblizej polozona miejscowosc, do ktorej dojezdzaja pociagi? A moze ktos poleci fajna kwatere w dubrowniku lub okolicach? pozdrawiam P.
  • Czy na Istrię warto jechać przez Klagefurt czy zaraz za odbijać za Gratzem na Lublinę. Dzięki za info.
  • Chcę jechać do Porecu a przy okazji pojechać stamtąd na wycieczkę do Wenecji.I mam pytanie jakie wrażenia macie z tej wycieczki?
Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się