Forum Dom Ogród na balkonie
ZMIEŃ
      tuja

tuja

(7 wyników)
    • Ten sam wątek zamieściałam już na "ogrodach" od rana obserwuję jakby nalot małych okrągłych robaków (okrągłe, wielkości główki od szpilki, czarno-szare), łażą w donicy, po kaflach, fotelach - zaraza jakaś po południu jakąś część spacyfikowałam płynem do okiem w spray'u(!), taraz wróciłąm i znów wszędzie ich pełno nie mam pojęcia co to jest, czy nie zeżre mi wszystkiego na tarasie, co mam na to kupić??????? Dzięki z góry za pomoc :-)
    • Dziś zaczepiła mnie sąsiadka,starsza pani dobrze po 80-tce i zaczęła mnie ostrzegac jak to nie dobrze, że na tarasie trzymam tuję - drzewko jakoby cmentarne. Sadzenie tuj w ogrodzie czy na tarasie/balkonie przynosi choroby. Czy ktoś słyszał o takim przesądzie? Ja po raz pierwszy. Oczywiście opowieśc ta, ilustrowana rozmaitymi przykładami z życia bliższych i dalszych znajomych dotyczyła także obecnej szkarlatyny mojego synka-przedszkolaka ;) hmmm.. bardzo lubię swoją tuję, a teraz chciał...
    • Kto wie? Czy można np. półzdrewniałe galązki potraktować ukorzeniaczem i do ziemi? Da radę???
    • prosze o rade, nie wiem jakie moge kupic iglaki-krzewy przy malym dziecku? pozdrawiam
    • Podpowiedzcie, proszę, czy mogę jeszcze coś zasadzić do skrzynek na balkon? Mam bardzo słoneczny taras od południa,marzą mi się jakieś tuje i pnące kwiaty. Jest coś takiego, co jeszcze mogę posadzić?
    • Witam, Jestem tu po raz pierwszy, ale czuję, że będę wracać. Mam do zagospodarowania balkon 6,5m. Balkon jest podłużny, ale z dużym wybrzuszeniem, takim półkolistym. Strona świata południowy wschód. W tej chwili słońce jest mniej więcej do 14. Jak latem nie wiem, bo to pierwszy rok w mieszkaniu:) Piętro piąte, balkon osłonięty z boku i z murowaną balustradą. Nie znam się zupełnie na ogrodnictwie, więc chciałabym posadzić coś prostego w uprawie. Może być do dużych donic, kilka typowych s...
    • Czy tylko do kwaśnej iglaki: tuje, jałowce, świeki, sosny, itd...????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się