-
Czy ktoś zaczyna studia na Uczelni Warszawskiej??
Bo Ja zaczynam jestem na pierwszym roku Ekonomi!!
Jest jeszcze ktoś??
-
Chciałbym wszystkich potencjalnych studentów przestrzec przed tą uczelnią szczególnie w sytuacji kiedy chce się zrezygnować - nie miejcie złudzeń że tak łatwo się z nimi rozstaniecie .W moim przypadku jest to kwota 960 zł ale zacznijmy od początku zapisałem sie na pierwszy rok po miesiącu nauki troszeczke skomplikowała mi się sytuacja rodzinna i zmuszony byłem napisać podanie o skreślenie z listy . W umowie okres wypowiedzenia jest trzy miesiące z możliwością rozwiązania za porozumieniem stro...
-
Cześć, szukam niedrogiej uczelni wyższej w Warszawie. Chciałabym studiować
zaocznie, najchętniej turystykę i rekreację. Czy możecie coś polecić/doradzić?
Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
Z góry wielki dzięki!!!
-
Nikt nie porusza tego tematu:( a ja mam problem. U nas na uczelni nie ma szatni i trzeba chodzić przez wszystkie zajęcia w kozakach:(
Myślę nad zakupem takich balerin: tiny.pl/hkd93 ale zastanawiam się co wtedy zrobię z butami. Chyba z reklamówką będę chodzić, bo o wiele wygodniej i przewiewniej będzie w tych balerinach...
-
Hej :)
Mam problem. Nie wiem która uczelnia jest lepsza- umcs czy uwb na kierunku ekonomia. Proszę niech ktoś się wypowie.
-
Czy ktos studiuje w Wyższej Szkole Zarządzania i Prawa im. H.
Chodkowskiej w Warszawie? Chodzi mi o USM na kierunku zarządzanie.
Jaki poziom, warunki studiowania, kadra itp, czy warto tam studiowac
i inwestowac w siebie
-
Zapraszam do konwersacji...
-
Mam mały dylemat, skończyłam licencjat z pedagogiki - zarządzanie oświatą i doradctwo ( kolorowiej to widziałam, praca w kuratorium, sekretariacie, dziekanacie, urzędach pracy , ale raczej słysze od pracodawców, że po tym mogę być dyrektorem szkoły i wiadomo...nie musze nic więcej dodawać) , więc magistra chcę zrobić z innej specjalizacji i najbardziej podoba mi sie pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna , bo chciałabym pracować z dziecmi w przedszkolu bądz w szkole, ale problem polega na t...
-
Hej, mam problem. Czy znacie może jakieś uczelnie gdzie mogę ewentualnie starać się o przyjęcie jeszcze w tym semestrze lub od semestru letniego? Dodam, że jestem studentem drugiego roku pedagogiki Politechniki Koszalińskiej, a chcę zmienić uczelnię i kierunek na jakiś zupełnie odmienny od aktualnego. W grę wchodzi też utrzymanie renty, więc...
-
co wy o tym sądzicie?
-
Witam,
rozglądam się właśnie za dobrą, prywatną uczelnią i w oko wpadła mi Vistula w Warszawie.
Znacie Państwo tę uczelnię? Warto tam pójść?
-
Witam. Jestem tegorocznym maturzystą i jako, że nie dostałem się na żadną z publicznych uczelni(UW,UKSW) to chciałbym zapytać was, którą z uczelni byście polecili. Chciałbym studiować stosunki międzynarodowe, na którejś z tych uczelni:
- Wyższa Szkoła Zarządzania i Prawa im. Heleny Chodkowskiej
- Collegium Civitas
- Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej
- Uczelnia Łazarskiego
- Wyższa Szkoła Ekonomiczno-Informatyczna w Warszawie(VISTULA)
Mile widziane komentarze osób uczęszczających do p...
-
czesc, zwracam sie z prośbą o pomoc w wyborze dobrej uczelni bo już kompletnie nie wiem komu wierzyc, a komu nie kiedy czytam te wszystkie oferty edukacyjne.. może macie jakieś rady na co zwracac szczególnie uwage?
-
Czesc,
Jesli chodzi o poziom nauczania między prywatna a panstwowa zdaje sobie sprawe
ze jest roznica. Natomiast chodzi mi o jak wyglada sprawa gdy zrobie sobie
licencjat w prywatnej a magistra w panstwowej. Czy jest taka mozliwosc? Jesli
tak to na jakich zasadach.
Jestem z wrocławia i chciałbym pojsc do Wyzszej Szkoly Handlowej na ekonomie a
pozniej na magistra na Uniwersystet ekonomiczny. Na jakich to sie odbywa
zasadach? W tych szkołach sa rozne specjalizacje. Czy magistra trzeba...
-
Kochani młodzi ludzie. Dam Wam dobrą radę, badajcie uczelnie, kierunki zanim je wybierzecie (podpiszecie umowy, zapłacicie itp). Np. teraz w lutym pojedzcie na uczelnie w której chcecie studiować i spytajcie obencych studentów co sądzą o danym kierunku, wykładowach, całej uczelni, dostępności książek w bibliotece, jak im się podoba dane miasto. Zbadajcie dokładnie produkt przed jego kupnem! Nauka jest towarem, wiele uniwerków zyje tylko dlatego ze ludzie w ciemno idą na "darmowe studia", a Ci...
-
drugiego gatunku. Mam studiować Kulturoznastwo. Nie wiem co robić , czy poprawić maturę i probować w przyszłym roku na UW?. Ktoś kto studiuje na tej uczelni mogłby coś opowiedzieć jak jest faktycznie a nie z opowiadań osob przypadkowych.
-
Dowiedziałem się w Państwowej Komisji Akredytacyjnej, że aby sprawdzić wiarygodność danej uczelni, warto:
[b]1) najpierw sprawdzić, czy uczelnia jest na liście na stronie ministerstwa nauki
2) jeśli jest na liście, to potem sprawdzić na stronie PKA czy uczelnia ma pozytywną ocenę[/b]
W moim przypadku - sprawdzam jedną uczelnię - ma ona zezwonienie MNiSW na dany kierunek w danym trybie (niestacjonarne) jednak nie ma oceny w PKA. Tak się dzieje, gdy kierunek istnieje od niedawna itp. Uczelni...
-
Wyższa Szkoła Zarządzania i Prawa im. Heleny Chodkowskiej na ul. Kruczej- co myślicie o tej prywatnej uczelni? Pierwszy rok dobiega końca, są tu jacyś studenci tej szkoły? Zastanawiam się nad nią jako alternatywą dla UWr. Szukałem informacji w internecie, ale tych nieoficjalnych prawie w ogóle nie znalazłem. Czy ktoś może poratować jakąś rzetelną opinią na temat tej szkoły?
Polecacie? Odradzacie?
pozdrawiam l_u_c
-
Witam
Współpracuję z serwisem dla kandydatów na studia - adres serwisu to emta.pl i chciałbym zaprosić tych z Was, którzy studiują, aby zamieścili w nim opinie swoich studiach i uczelniach.
I to mniej więcej tyle - jak widzicie nie udaję, że zafascynowała mnie jakaś stronka znaleziona w sieci, tylko piszę o co mi chodzi ;)
-
Jezeli znacie jakies uczelnie, ktore oferuja znizki na czesne to wrzucajcie tutaj informacje:
Wyzsza Szkola Bankowa prowadzi konkurs Studia Marzen - www.studiamarzen.pl
Za samo zapisanie sie na studia teraz, otrzymujemy bon 1100 pln znizki na czesne i dodatkowo mozna wziac udzial w konkursie, ktorego glowna nagroda jest 9 x roczne stypendium na WSB, w 9 miastach w Polsce.