Forum Regionalne Mazowieckie Siedlce
ZMIEŃ
      uczelnie

uczelnie

(30 wyników)
    • www.perspektywy.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2667&Itemid=717 Ranking uczelni akademickich 2010 Akademia Podlaska na 68. miejscu w kraju na 89 sklasyfikowanych uczelni. WSFIZ niesklasyfikowany. Nawet Politechnika Radomska wyprzedziła AP w tym rankingu. www.perspektywy.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2687&Itemid=734 Ranking niepublicznych uczelni magisterskich WSFIZ na 59. miejscu na 96 sklasyfikowanych uczelni. Wyprzedzają nas min uczelnie z takich miast...
    • TAK!!! Gratuluje. W rankingu Wprost znalazla sie tylko jedna niepanstwowa uczelnia, ktora nie jest lepsza od siedleckiej. Nie ma sie co martwic, Drodzy Studenci WSFiZ, wciaz Wasza Alma Mater jest w pierwszej setce. Co wiecej- tegoroczna pozycja doda Wam popularnosci, gdyz na rankingi wiekszosc ludzi patrzy tak samo- na poczatek i na koniec. W zwiazku z tym wielu zobaczy nazwe uczelni z Siedlec.
    • Ciekawe czy ktoś z Forumowiczów słyszał o raporcie NIK. Był on ogłoszony w zeszłym tygodniu. Jest świetną lekturą o kryminalnym zabarwieniu. Można go obejrzeć na stronie NIKu www.nik.gov.pl Jest to dla Siedlczan szczególnie ciekawe, gdyż spore miejsce poświęcone jest Akademii Podlaskiej.
    • Wybieram się na studia do stolicy. Na państwowe nie liczę. W prywatnych brakuje mi niestety rozeznania. Tutaj prośba do Was. Jeśli studiowaliście, studiujecie, lub będziecie studiować, podzielcie się opiniami na temat. Aha. Interesuje mnie ekonomia lub informatyka.
    • Felieton Trzeciego Oka w Tygodniku Siedleckim: "– Mój wykład nie będzie o finansach, ale o tym, jak nie dać się otumanić – tymi słowami – według „Życia Siedleckiego” – prof. Leszek Balcerowicz rozpoczął spotkanie ze studentami UPH w Siedlcach. Podczas spotkania były szef NBP starał się wciągnąć siedleckich studentów w dyskusję. Pomimo kilku prób – bezskutecznie. Czyżby nie dali się otumanić?" Pewnie prof. Balcerowicza nie zaprosili studenci tylko...
    • Witam zgromadzonych, mam pytanie odnośnie uczelni. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, iż udało mi się zdać egzamin dojrzałości, co za tym idzie pora w końcu rozejrzeć się za uczelnią. Znalazłem na forum wątek sprzed dwóch lat o wsfizie, jednak od tej pory mogło ulec zmianie kilka rzeczy... Planuje pójść na informatykę, poziom na akademii, tfu uniwersytecie podlaskim podobno jest straszny jeśli chodzi o ten kierunek, ja jednak pracując mało przywiązuje wagę do tego, więks...
    • Witam wszystkich, Proszę o opinie o w/w szkole. Chcę zrobić tam magisterkę a mam sporą przerwę w nauce ( 7 lat ). Jaki jest tam poziom, jakie są Wasze opinie? Pytam Was jako mieszkańców Siedlec, gdyż sama mieszkam dość daleko ( 100km ) i nic o tej szkole nie słyszałam. Dzięki za każdą informację.
    • Proszę pisać jakie kierunek studiów i jaką uczelnię nasi siedleccy politycy skończyli. Żeby wiedziec na kogo glosowac za 2 lata. Zeby byl to wyksztalcony czlowiek. Adam Bobryk - dr socjologii Mariusz Dobijański- dr resocjalizacji na APS w Warszawie; temat jego pracy doktorskiej to "Kierunki i metody doskonalenia jakości pracy szkoły" Maciej Drabio - mgr zarzadzania i marketingu na AP w Siedlcach Tomasz Nawrocki- dr nauk ekonomicznych na SGGW w Warszawie; temat jego pracy doktorski...
    • www.perspektywy.pl/pdfy/rankingi/2009/wyzsze/78najlepszych_niepubl_licencjat.pdf
    • 22.05.2007r. Akademia Podlaska zawarła umowę o współpracy z amerykańskim Delaware Valley College. Jest to uczelnia o charakterze rolniczym. Mieści się w Doylestown w stanie Pensylwania. www.delval.edu/ „Czuję się zaszczycony, że mogę reprezentować Delaware Valley College przy rozpoczęciu programu wymiany studentów między naszą uczelnią, a Akademią Podlaską” – powiedział Radiu Podlasie, dziekan Wydziału Rolniczego i Nauk Przyrodniczych, James Diamond. O próc...
    • Tam akurat jest dużo miejsca na samochody. Myślałem, że zrobią największy rektorat w mieście. Za KRP. "Wyższa Szkoła Finansów i Zarządzania, która zajmuje już kilka budynków po zakładach "Karo". Władze uczelni planują zaadaptowanie hali na wielokondygnacyjny parking dla kilkuset samochodów. Pieniądze na inwestycję zamierzają pozyskać z unijnych funduszy, które wspierają programy zagospodarowania terenów poprzemysłowych."
    • Wpisujcie plusy i minusy obu opcji.
    • ...Siedlcach Rośniemy. Gdyby ten czołg z Wiśniewa albo jeden z tych ukradzionych z poligonu postawić przed Rektoratem....ach. " Do posiadanych już uprawnień na kierunkach: agrotechnika, zootechnika, biologia, chemia i historia doszły teraz nauki wojskowe. - Szóste uprawnienie do nadawania stopnia doktora zgodnie z obowiązującym prawie o szkolnictwie wyższym pozwala nam na ubieganie się o nadanie Akademii Podlaskiej nazwy Uniwersytet Przyrodniczo-Humanistyczny – powiedział Radi...
    • Brawo Badyl!!!! Trafne ujęcie tematu (Nadchodzi McGister). Kiedyś się studiowało i zaliczało bądź nie. Teraz (w80-90%) się płaci i "towar" się kupuje. Pamiętam słynne - przez wielu obecnie wyśmiewane "sołtysówki", ale kończyło je nie więcej niż 30% rozpoczynających studia. Czyli wymagania jakieś tam były. Dziś na palcach jedej ręki można wyliczyć osoby, którym nie uda się zdobyć np. licencjatu na studiach za kasę. - A może teraz jest więcej "mądrzejszych"?
    • Czy Wy też macie komleks Siedleckiej Uczelni ?? Wpadacie w kompleksy że studiujecie na prowincjonalnej (jakby nie było...) uczelni ??? Jak to z Wami jest?? Nie czujecie sie "gorsi" od swoich znajomych którzy studiują gdzieś indziej?? No i jak to jest tak naprawde z pracą po AP.......bo chyba nie zbyt kolorowo :/
    • Studenci Akademii Podlaskiej w Siedlcach uroczyście zainaugurowali nowy rok akademicki. Ci, którzy rozpoczynają studia na pierwszym roku mają szansę zakończyć je już na uniwersytecie. Jak powiedział rektor siedleckiej uczelni Edward Pawłowski nowa ustawa o szkolnictwie wyższym pozwala na utworzenie tak zwanego uniwersytetu przymiotnikowego. Najprawdopodobniej będzie to Uniwersytet Pedagogiczno-Przyrodniczy, ponieważ Akademia Podlaska posiada zespół kierunków, które pozwalają na ta...
    • Od nowego roku akademickiego mogą znacznie zdrożeć studia wieczorowe i zaoczne na łódzkich uczelniach publicznych. W myśl nowej ustawy o szkolnictwie wyższym, uczelnie nie dostaną już dotacji na kształcenie studentów niestacjonarnych i będą musiały szukać pieniędzy, podwyższając czesne albo obniżając pensje wykładowców - zapowiada "Dziennik Łódzki". biznes.interia.pl/news?inf=739137
    • Czy to nie skandal że uczelnie dopiero wywiesiła listy ze stypendiami( nie wspominam tu o terminie /niewiadomo jakim/ ich wypłacenia) i co sie okazuje że ktoś kto ma dochód 150-250 zł w rodzinie (to nie żart) otrzyma od uczelni 100 zł socjalnego bo mieszka wspólnie z siostrą, której dochody też uczelnia liczy w poczet rozliczenia i przyznania stypendium. Ktoś tam chyba na głowe upadł...albo jest to tzw. ładny sposób na lewą kasę. Co o tym sądzicie?
    • Pisaliśmy już o tym na innych wątkach przy różnych okazjach. Warto jednak otworzyć nowy wątek i śledzić budowę nowego gmachu AP. Rośnie substancja AP i rośnie potencjał miasta. Radio dla Ciebie napisało: Są pieniądze na budowę gmachu wydziału humanistycznego Akademii Podlaskiej w Siedlcach. Projekt wydziału został zakwalifikowany jako projekt kluczowy w budżecie województwa mazowieckiego. W budżecie województwa na inwestycje w subregionie siedleckim jest ponad 42 mln zł. Część ...
    • Ostatnio zbulwersowała mnie jedna rzecz wyszperana w Internecie, pozwolę sobie wkleić całość wypowiedzi: Tu cytat: "jak pewnie orientujesz sie na AP wymieniane sa legitymacje. te kartonowe traca waznosc i powinny zostac zastapione plastikami [jak na UW lub politechnice Wa-wskiej] jednakze dziekanat [w tym wypadku politologii] przedstawil nam informacje, ze AP "nie ma pieniedzy oraz odpowiedniego sprzetu na wymiane legitymacji" [z ich punktu widzenia: nie ma sprzetu - nie ma koniec...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się