Forum Praca Praca - Warszawa
ZMIEŃ
      uczelnie

uczelnie

(34 wyniki)
    • Moze ktoś mi odpowie? Bylam na rozmowie i jak powiedzialam ze chcialabym 1500zl to pani kierowniczka zrobila duze oczy:( czy to duzo? dodam ze mam wyzsze wykształcenie, 2-letnie doswiadczenie w pracy biurowej...
    • Witam Skończyłem tę Uczelnie w 2003 roku oczywiście dziennie 5lat, a teraz pracodawcy mówią, że namnożyło się tylu absolwentów, co komarów a zapowiadało się wszystko bardzo dobrze, że z praca nie będzie problemów. Tylko chcą wyciągnąć kase od ludzi i to wszystko, bo prywatne i tak sie słabo liczą na rynku pracy.
    • ktorzy pracuja w swoim zawodzie, bez znajomosci?
    • sledze czasem wątki na tym forum i zastanawiam sie w czym SGH czy UW jest lepszy od UJ, UAM w Poznaniu czy AE w Poznaniu?
    • Wpisujcie sie wszyscy Absolwenci Wyższych Uczelni, którzy nie mogą zanleźć pracy. Napiszcie jakie uczelnie skonczyliście. Niech cała Polska wreszcie zobaczy jaka naprawde jest rzeczywistość na rynku pracy! Pozdrawiam wszystkich
    • chce mi sie troszke pouczyc a jakos pozno sie obudzilem i nie wiem gdzie szukac tanich zaocznych studiow jakas psychologia, nauki spoleczne, resocjalizacja itp. w wawie dzieki...zyrardow...a to mi sie zachcialo nie
    • Założyłem ten wątek również na forum edukacja, ale im więcej opini tym lepij. No więc w przyszłym roku matura i, mam nadzieję, studia. Ponieważ nie jestem orłem, a i kasy mi nie brak, planuję udać się do SWPSu w Wawce. I mam pytanie do tych, którzy tą szkołę już skończyli: jak tam u was z pracą, łatwo ją znaleźć czy trudno? Jak pracodawcy patrzą na dyplom SWPSu? Warto bulić na SWPS 8 tysiaków rocznie czy lepiej już teraz zapierniczać cały rok i próbować gdzieś się dostać na dz...
    • Hej, Zastanawiam się na studiowaniem prawa w trybie zaocznym na w/w uczelni. Jak oceniani są absolwenci tego uniwersytetu przez potencjalnych pracodawców? Ewentualnie, czy po studiowaniu na tej uczelni bez kłopotów można dostać na aplikację? Czy może były robione statystyki na ten temat? Pozdrawiam Ania
    • najbardziej prestiżowe wydziały warszawskich uczelni --------------------------------------------------------- zaintrygowal mnie ostatnio ten temat. w ameryce jest jest elitarne grono najstarszych i zarazem najlepszych uczelni (tzw. ivy league). jak wiadomo u nas czolowki wszelkich rankingow zajmuja stoleczne uczelnie panstwowe (uw, pw, sgh). i teraz pytanie: ktore wydzialy tych uczelni sa najbardziej prestizowe? niech kryterium bedzie np. wizerunek w oczach pracodawcow albo ogolniej...
    • skończyłam studia doktoranckie i uzyskałam stopień naukowy dr nauk humanistycznych w zakresie historii co dalej ??? warszawskie uczelnie jak narazie nie odpowiadają na moją ofertę, czy warto się uczyć ??, czy ten tytuł to tylko satysfakcja.
    • o wszp(11)

obecnie studiuje w WSZP www.wszp.edu.pl prosze o opinie na temat tejze Uczelni
    • Jaka jest stawka godzinowa dla lektora na uczelniach prywatnych? Konkretnie Warszawa.
    • Witam wszystkich bardzo serdecznie, Jestem tegorocznym maturzystą i stoje przed ciężkim wyborem dalszej drogi życiowej. Chce studiowae w Warszawie (jestem ze Szczecina). W droge wchodza kierunki (wieczorowo): stosunki miedzynarodowe na Collegium Civitas albo Zarzadzanie Biznesem na POU (Polish Open University). Pytam, poniewaz mysle, iz nie bede typowym studentem bez doswiadczenia. Dlaczego? -3 lata prowadzilem wlasna firme internetowa, - Rok praktykowalem w kawiarence internetowej...
    • czy ktos studiowal w tej uczelni? www.wszp.edu.pl jak jest ona postrzegana wsrod pracodawcow?
    • Mojego bliskiego przyjaciela synalek (21 lat)bedac od roku stalym rezydentem USA naciska na ojca, by ten sfinansowal mu Wyzsza Szkole Przedsiebierczosci i Zarzadzania im. Leona Kozminskiego w Warszawie. Mlokos mieszka na stale od roku w USA dzwigajac ( chyba juz bez zapalu) belki na chwale amerykanskiego budownictwa jednorodzinnego. Jezyk angielski - przecietny.Na studia dzienne w Polsce sie nie dostal. Niby szkola ta w rankingu SZKOL PRYWATNYCH wiedzie w Polsce prym, ale jakie ...
    • Czy w ogole warto w dzisiejszych czasach pracowac na uczelni?wiadomo,ze korzysci finansowe sa mizerne.Czy jest ktos kto jednoczesnie uczy ,pisze doktorat i pracuje? Czy latwo znalezc prace na pol,cwierc etatu? Co bedzie jesli za czery lata bede miala upragnione dr przed nazwiskiem ale zero praktyki i nigdzie oprocz uczelni nie znajde pracy? A.
    • O SGH i jej studentach/absolwentach mozna powiedziec duzo rzeczy: ze bogaci, nadeci, maja wygorowane mniemanie o sobie, przesadnie ambitni, nierealne wymagania po studiach. Niewatpliwie tak. Ale dlaczego sa oni mimo wszystko najlepsi w polsce (oczywiscie z wyjatkami ale te sa zawsze)? Poniewaz: 1. Jest to chyba jedyna uczelnia PANSTWOWA w polsce gdzie ucza dwoch jezykow obcych, do tego na poziomie. 2. STYCZNOSC Z LUDZMI KTORZY KREUJA POLSKA GOSPODARKE , Z PRAWDZIWYMI PRAKTYKAM...
    • Koniec krnąbrności, poniżania innych, trików marketingowych i uporczywego podkreślania swojej wyższości!!!! W rankingu WPROST ta -kształcąca za podatki społeczeństwa uczelnia - została w kategorii MiZ sklasyfikowana na 3!!!!!!!!!!!!! miejscu!!!!!!!!! ZA DWIEMA UCZELNIAMI NIEPUBLICZNYMI!!!! To koniec. Koniec pewnej epoki. (i bardzo dobrze) :-)
    • Czytam różne ciekawe wypowiedzi i rozmawiam na codzień z dziesiątkami studentów i widzę, że brak optymizmu, a wręcz szalejący pesymizm ogarnia nawet najlepszych, obrotnych i świetnych studentów nawet najlepszych polskich uczelni. Mówię tu o Szkole Głównej Handlowej... ...kto by nie chciał tam studiować ? Kto by nie chciał szaleć po Warszawie z dyplomem takiej uczelni ? A jednak to nic gwarantuje. Nie mówię tu o bezrobociu, ale o pracy poniżej kwalifikacji i nawet ograniczonyc...
    • W listopadzie bronię pracę doktorską w Krakowie na temat literatury pisarzy polskich pochodzenia żydowskiego. Bardzo chciałabym pracować jako nauczyciel akademicki w Warszawie, np. na prywatnej uczelni. Nie mam jednak żadnych znajomości - czy ktoś może mi powiedzieć, czy młody doktor ma w Warszawie szansę normalnego znalezienia pracy w zawodzie? Jak wygląda sytuacja na "rynku" nauczycieli akademickich? Będę wdzięczna za informacje, pozdrawiam. Monik

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się