uczelnie

(72 wyniki)
  • Witam. Chciałbym w tym roku zacząć studia w Warszawie. Studia tylko i wyłącznie w systemie niestacjonarnym, co do publicznych czy prywatnych to nie robi mi to większej różnicy. Interesuje mnie kierunek Ekonomia albo Finanse i Rachunkowość. Szukałem w internecie informacji o różnych uczelniach i moją uwagę przykuły jedynie: Politechnika Warszawska Akademia Finansów i Biznesu Vistula Akademia Obrony Narodowej (ale ta najmniej bo za 2 dni kończy się zbieranie zgłoszeń) Może polecac...
  • Która z Warszawskich wyższych szkół byscie polecili gdzie sa normalne warunki gdzie nie wymyslaja głupich opłat typu tak jak jest w uczelni warszawskiej im skłodowskij gdzie za spoznienie z wplata 7 dni zawieszaja studenta i zeby sie "odwiesic" trzeba im zapłacic 150zł paranoja Czy ktos moze coś i polecic
  • A może wrócić do starej dobrej praktyki prowadzenia porządnych seminariów magisterskich? Albo wyznaczania nowatorskich tematów prac licencjackich/magisterskich, a nie 12532 wiele wnosząca praca pod tytułem "Karty bankowe jako środek płatniczy"? Zasadniczo pozdrawiam
  • Proszę o opinie na temat Uczelni Warszawskiem im. Marii Skłodowskiej -Curie oraz Wyższej Szkoły Ekonomicznej Almamer . chcę studiować ekonomię zaocznie , proszę o radę jaką uczelnie wybrać ??????? pozdrawiam
  • Tak jak w temacie co sądzicie. Jak wiadomo prawo UW wieczorowe jest płatne tak jak na dobrej uczelni prywatnej .Jestem ciekawy co byście wybrali .
  • chyba wszyscy maturzyści, którzy oblali tylko jeden przedmiot, mają średnią z pozostałych powyżej 30 procent...
  • Jako wieloletni nauczyciel akademicki UCZELNI PAŃSTWOWEJ, a więc osoba, która ma do czynienia ze studentami i z grubsza wie na co ich stac, jacy są i co soba reprezentują doznałam szkoku widząc poziom, wiedzę, zachowanie, ogładę, wygląd studentów uczelni prywatnych. Jest wielkim nieporozumieniem, że wielu, wielu młodych ludzi kończy studia, i de jure posiada wyższe wykształcenie tożsame z tym, którym legitymują się absolwenci uczelni państwowych. Powiedzenie, że za pieniądze można...
  • Witajcie. Proszę, powiedzcie mi jakie uczelnie (państwowe i prywatne) mają studia licencjackie i magisterskie o specjalności rachunkowość. Będę wdzięczna za namiary i Wasze opinie. Pozdrawiam Gościówa :-)
  • Witam ! Pytanie do absolwentów kierunku: PRAWO na uczelni prywatnej. Jak traktowany jest dyplom przez pracodawców ? Jak traktowany jest dyplom takiej uczelni przy ubieganiu się na aplikację ???? Pytam, bo chciałam "przenieść Się" na prawo zaoczne na uniwersytet i okazało się, że uniwerek nie akceptuje ocen z uczelni prywatnej i studia należy rozpocząć od nowa (!!!!!!) Więc jeśli teraz uzyskane zaliczenia są nic nie warte to co będzie z dyplomem ??? !!! Piszczie ludzie jeśli maci...
  • Filip, trzymaj się i walcz z polskim zaściankiem, który dla pieniędzy jest gotów na wszystko!
  • po co im nowy gmach? promotor i recenzent nawet nie czytają pracy magisterskiej, a pytania na obronie zadawane są na podstawie tematu pracy a nie jej tresci.
  • lapowkarza na bruk
  • Bez sensu, czyli jak ja teraz bedac na II roku studiow, za rok czy dwa bede chcial zaczac nowy kierunek - np nauki polityczne to bedzie sie mnie z matematyki egzaminowalo bo ona jest na nowej maturze, tyle ze za ten rok czy dwa bede mial w sumie 3-4 letnia przerwe w kontakcie z matematyka i to ma mnie pozbawic szans na dostanie sie na kierunek wcale nie matematyczny??? bez sensu.
  • Witam. Mam problemo. 10 lat temu skończyłem technikum budowlane no i teraz nadszedł czas na studia ;-) Najbardziej by mi pasowało Zarządzanie i Marketing a jeszcze bardziej Psychologia. Problem w tym, że matma to coś, o czym już zupełnie zapomniałem. Stąd poszukiwanie uczelni bez niej. Mieszkam w Wawie, i tu lub w niedalekiej okolicy chętnie bym znalazł sobie szkołę. Zapomniałem dodać, że oczywista zaocznie, no i może licencjat :-) Z góry dziękuję za podpowiedzi :-) Pozdro 4all
  • Odradzam wszystkim przyszłym studenta turystyki szkołe WSTiJO motto tej szkoły jest "WSTIJO zawsze frontem do studentów " ja studiując na tej uczelni moge dodac ze frontem d..upy do studenta płacisz im kasę 380zł a oni traktja ci jak śmiecia student nic nie może a przecież płaci sie im za wykonanie usługi edukacyjnej. W dziekanacie nigdy nic niczego sie nie dowiesz zawsze, jest "nikt nic nie wie " o wyniki z egzaminów tez sie nie doprosisz tylko ich interesuje czy zapłaciłeś czesne ...
  • Wybieram się na prawo ....hm... może administracje na którąś z tych uczelni, wiem że są to dwie najlepsze uczelni prywatne w polsce, ale czy ktośmoże mi udzielić więćej informacji, czy sa jakieś akademiki blisko tych uczelni np, czy wogóle tam jest fajnie i jaki jest poziom nauczania :):):)
  • Co sądzicie o tym że na poslkich uczelniach coraz więcej ludzi popełnia plagiaty?? Nie ważne czy to praca zaliczeniowa czy magisterska. Wyrywają teksty z netu i wsadzają do swoich prac przypisując Sobie ich autorstwo.... Czemu tak sie dzieję?? Lenistwo?? upadek moralności?? Przeiceż za to nawet można iść do więzienia, nie mówiąc juz o wilczym bielcie jakim zostaje obdarzony taki delikwent...
  • Proszę o opinie na temat tej uczelni? Łatwo czy trudno,egzazminy ustne czy pisemne. Nie znalazłem tez informacji o opłatach dodatkowych o poprawki itd.
  • WSHiFM(6)

Chciałbym napisać o pewnych problemach uczelni WSHiFM. Otóż na podstawie decyzji ministerstwa z 16 marca 2012 szkoła nie ma prawa prowadzić zajęć na kierunku ekonomia. Mimo to takie zajęcia prowadzi.
  • Czy szkola godna polecenia? Chodzi o kierunek fil. angielska studia uzupelniajace.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się