Forum Nauka i edukacja Matura O maturze
ZMIEŃ
      uczelnie

uczelnie

(383 wyniki)
    • Reforma ogólnie jest dobra. Dobrze, że podjęto pierwszy krok ku wprowadzeniu płatnych studiów. Czekam teraz na nowe opcje kredytowe dla studentów. Obecny kredyt studencki w wysokości 600 zł miesięcznie powinien być rozszerzony o opcje 900 i 1200 zł miesięcznie. Jeśli ktoś zdecyduje się na dwa kierunki studiów warto mu umożliwić ich opłacenie, spłaci to po studiach.
    • Czy jezeli startuje na trzy uczelnie to musze na kazdej z nich zalozyc sobie konto w IRK czy wystarczy jedno a dzieki niemu moge zalogowac sie na kazda uczelnie? Moze sie ktos orientuje...?
    • Witam Chcialbym sie dowiedziec jak przebiega proces przepisywania sie na inny uniwersytet po roku, wezme np. ze studiowalbym przez rok prawo na Uniwersytecie Rzeszowski i po roku chcialbym sie przepisac na UJ na prawo, czy jest wogole taka mozliwosc? Jesli tak to co trzeba zrobic? I czy przyjeli by mnie od razu na II rok czy musialbym zdawac jakies egzaminy? Pozdrawiam
    • Na ile uczelni moge składać paiery?>
    • AGH OCENIAM NAGANNIE !!! UCZELNIA MIALA MNIE PRZYGOTOWAC NA POLSKI RYNEK PRACY TYMCZASEM JA TEJ PRACY NIE MAM DALEJ POMIMO ZE POL ROKU TEMU SIE OBRONILEM. MAM JAKO DOWOD ULOTKI REKLAMUJACE MOJ WYDZIAL I KIERUNEK A TAKZE NAGRANE DYKTAFONEM WYKLADY Z PROFESORAMI KTORZY MOWILI, ZE NIE ZNAJA NIKOGO KTO BY PO TAKIM CIEZKIM I TRUDNYM KIER. TECH. MIAL JAKIEKOLWIEK PROBLEMY ZE ZNALEZIENIEM PRACY: - laboratoria ROBOTYKI byly z okresu poznego PRL - laboratoria komputerowa z elektronika tez. dopi...
    • a później (np we wrześniu) zdecydować się ostatecznie, którą uczelnię wybrac ?
    • jak w temacie. -odległością od domu?-(im dalej tym lepiej, czy może odwrotnie) -wymarzonym na tej uczelni kierunkiem -opiniami o tej uczelni -ktos juz tam studiuje.... -i tysiące innych powodów co wpłynęło na waszą decyzje ?
    • Hej, mam prosbe, wpisujmy tu uczelnie, które podały już zasady rekrutacji wg nowego rozdziału poziomów maturalnych (o ile takie są...) Pozdrawiam
    • Tak z ciekawości pytam, ja na razie na 4 uczelnie, na 5 kierunków łącznie, zastanawiam się jeszcze nad 2. Wiem, że dużo i że trochę to będzie innym blokowało..
    • Na ile uczelni można skladac papiery? czy to prawda ze tylko na 3 uczelnie?? czy na tyle ile chce?
    • Każda uczelnia życzy sobie oryginału swiadectwa dojrzalosci. Tylko, ze oryginał jest 1, a chyba kazdy chce zlozyc papiery na kilka kierunkow. I co w tej sytuacji ?? Odpis notarialny to nie oryginal. A moze oni chca swiadectwa tylko po to zeby skserowac i tyle ?? Ktos sie orientuje ?? Moze ktos juz skladal papiery rok temu ??
    • Chciałabym studiować prawo na jakiejś warszawskiej uczelni. Niestety, na dzienne na UW zabraknie mi pewnie punktów. Czy lepiej zdecydować się na wieczorowe prawo na UW czy obstawiać prywatne uczelnie? Ostatnio dobrze w rankingach wypadły wydziały prawa w Łazarskim i Koźmińskim. Co myślicie o tych uczelniach? Czy ktoś ma podobne dylematy? Pozdrawiam serdecznie
    • Witam Wiadomo ze trzeba wybrac uczelnie, najlepiej najlepsza , ale czy te rankingi mowia prawde? Sprokalem sie z opiniami ze np ranking we "wprost" w tamtym roku byl w miare miarodajny, ludzaiom podobaly mi sie kryteria ktore brali pod uwage, a tak wogole czy wiecie czy jakies rankingi beda w tym roku?????
    • jestem w sytuacji, że dostałem sięna jedną uczelnię, na dwie pozostałe nie, została mi tam jeszcze rekrutacja uzupełniająca, i są duże szanse, iż mnie przyjmą, z tym, że na uczelni na której się dostałem termin składania dokumentów mija 4 sierpnia a powtórne rekrutacje na pozostałych odbywają się 8 sierpnia. Czy jest taka możlowość, że po złożeniu oryginalnych dokumentów na uczelnię na którą zostałem przyjęty (z braku innego wyboru) będe mógł je później odebrać bez konsekwencji i po otrzymani...
    • Jak sądzicie czy w porównaniu z zeszłym rokiem progi na uczelniach się obnizą czy zwiększą sie??
    • wiem ze to pytanie pojawiało się na forum juz kilka razy ale może czas na wiadomości najświersze:-) Więć jak to jest? Na ile uczelni moge składać podanie? Jesli złoze papiery na jedną uczelnie, ale na różne 3 kierunki to już nie moge składać dokumentów nigdzie indziej? Z góry dziękuję za odpowiedzi:-)
    • Czy kul to dobra uczelnia? Warto składać tam papiery?
    • czy można się przenieść z dziennych studiów na uczelni prywatnej na dzienne studia na uczelnię państwową?
    • jest takową Uniwersytet Śląski w Katowicach...a w szczególność wydzial Nauk Społecznych. To co sie tam działo w piątek (01.07) to był horror. Na nowomaturzystach wszyscy chca zarabiac - najpierw przedrukowywanie starych ksiązek i naklejanie naklejek Matura 2005, potem pisanie prac itd a teraz to? W piatek na tej uczelni (i tym wlasnie wydziale) odbywala się rozmowa kwalifikacyjna na kierunek socjologia reklamy i komunikacja spoleczna...Niby nic wielkiego ale czytajcie dalej...Miejs...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się