lubimtia 05.10.07, 16:46 Czy ktoś zaczyna studia na Uczelni Warszawskiej?? Bo Ja zaczynam jestem na pierwszym roku Ekonomi!! Jest jeszcze ktoś?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lubimtia Re: Uczelnia Warszawska 02.11.07, 21:17 Naprawdę nikogo tu nie ma??????? Hmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Uczelnia Warszawska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 22:33 a co to jest uczelnia warszawska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k86 Re: Uczelnia Warszawska IP: *.adsl.inetia.pl 24.12.07, 09:49 O UW nie słyszałeś? ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwwiola Re: Uczelnia Warszawska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 09:06 Witam. Ja wybieram sie na ta uczelnie i chcialabym sie cos o niej dowiedziec... Czy moglbys mi napisac jak widzisz ta uczelnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przypadek Re: Uczelnia Warszawska IP: *.euro-net.pl 25.05.08, 19:11 A ja się ze strony tej uczelni (przez PRZYPADEK!!!) dowiedziałam, jak sympatycznie wygląda pewna miła Pani, z której mądrymi opiniami spotykam się często na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haxman Re: Uczelnia Warszawska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.07, 21:07 Ja tam się wybiorę, ale prawdopodobnie dopiero na magisterskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwcia Re: Uczelnia Warszawska IP: *.gprs.plus.pl 04.01.08, 18:37 ja jestem na pierwszy m roku magisterskich na ekonomi nie wiem jak to uczelnia napisz e po pierwszych egzaminach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Re: Uczelnia Warszawska IP: 81.210.16.* 14.02.08, 23:52 ja jestem od 1.10.2007 jest ok na ekonomi sporo wiedzy trzeba przyswoić ale do przodu I sem prawie za sobą -powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Em Re: Uczelnia Warszawska IP: 212.87.0.* 15.02.08, 20:46 Na niektórych wydziałach dochodzi do kolosalnego łamania praw studenckich. Ale UW nie jest w tym wyjątkiem. Odwołanie do rektora nie skutkuje. Ustawę o szkolnictwie wyższym respektuje się tu o tyle, o ile jest to wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Uczelnia Warszawska IP: *.chello.pl 16.02.08, 23:55 ogólnie spoko ale jeżeli chodzi o jakiś odwołania, podania itd. zawsze zostaną rozpatrzone negatywnie :( szkoła, która leci na hajs hajs hajs hajs, nie liczy się tu student, problem, wiedza... najważniejszy jest BECEL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maza Re: Uczelnia Warszawska IP: 82.160.17.* 25.05.08, 13:40 Cześć ja zastanawiam się właśnie nad Uczelnią Warszawska , ale chciałam zapytać jaką ona ma opinię i jaką jest uczelnią , zastanawiam się nad pedagogiką . I gdzie odbywają się zajęcia jeśli by mi ktoś mógł powiedzieć ? Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowana Re: Uczelnia Warszawska IP: *.chello.pl 25.05.08, 21:04 Nie wiadomo jeszcze, gdzie będa odbywac sie zajęcia. Na razie uczelnia negocjuje podobno bardzo fajne sale na Mokotowie (zamiast ohydnej podstawowki). Część zajęć bedzie w okolicach Łabiszyńskiej, część na Mokotowie (ale caly dzień w tym samym miejscu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maza Re: Uczelnia Warszawska IP: 82.160.17.* 26.05.08, 01:01 Ale ogólnie to dobra uczelnia ? Jaką ma opinię ? I jak tam jest z zapisami bo na stronie nic nie mogłam znaleść, kiedy i jak można się zapisać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowana Re: Uczelnia Warszawska IP: *.chello.pl 31.05.08, 22:08 Wystarczy iść, kazdego dnia - byle nie w środę i się zapisać na parterze, Łabiszynska 25, od wejscia w lewo. Uczelnia ma dobra kadrę, szczególnie na ekonomii (głównie z SGH). Reszta kierunkow nieco słabsza, ale sądzac z opinii studentow - z socjologii sa tez zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suzi_ Re: Uczelnia Warszawska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.08, 20:31 Z socjologii są też zadowoleni??? Co ma oznaczać, iz "RESZTA KIERUNKóW TROCHę SłABSZA???" Nie potrzebujemy w Polsce samych ekonomistów, socjologowie są również potrzebni, choćby do diagnozowania zmian "społecznych" na rynku pracy! Co za arogancja i zadufanie w sobie!!! Studiuję na UW i wcale nie uważam, żeby był to óSMY cud świata, o czym najlepiej świadczy ranking uczelni wyższych 2008: UJ NA 1 MIEJSCU!!! UW-U SRU-WU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: APSowiczka Re: Uczelnia Warszawska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 20:46 eh te prywatne, potem mnóstwo niedouczonych socjologów sprzedających burgery w M-c donalds Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iga Re: Uczelnia Warszawska IP: 213.77.81.* 12.10.08, 22:32 a autorka to pewnie po pedagogice w Aps ? nooo tak suuuper wybór ... faktycznie ;p Zobaczymy kto będzie burgery sprzedawał ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apsowiczka Re: Uczelnia Warszawska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 20:35 raczej Ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Uczelnia Warszawska IP: *.derby.waw.pl 18.06.08, 19:42 Niekiedy na Panstwowych Uczelniach sa bardziej niedouczeni niz Prywatnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwwwww Re: Uczelnia Warszawska IP: 62.87.185.* 20.06.08, 14:55 a czy ekonomia na uw jest naprawdę dobra , czy lepiej się tam nie pchać/ koszty/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michaś Re: Uczelnia Warszawska IP: *.chomiczowka.waw.pl 31.07.09, 08:20 dokładnie tak jest, studentów się nie traktóje poważnie w tej uczelni, a że są jakieś prawa studencki?!?! tam nikt o czymś takim nie słyszał, a uczelnia wykładowcą płaci za oblewanie studentów :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michaś Re: Uczelnia Warszawska IP: *.chomiczowka.waw.pl 31.07.09, 08:28 sorki za traktóje nie zwróciłem uwagi :)hehe Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia995 Re: Uczelnia Warszawska 14.10.08, 13:38 hej, czy ktos jest z TiR na I roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walkiria Re: Uczelnia Warszawska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 10:34 Ja poznałam te pseudostudia na I roku <lol>. Zajebiście jesli w oblesnej salce podstawówki dla klas I lub II ktoś stara się pomieścić 46 dorosłych osób<lol>. To jest wlasnie UW w XXI wieku:) szkoda ze na stronie szkoły o tym nie ma wzmianki. Jesli o mnie chodzi to juz polecam SIG bo poziom takie same ZERO ale przynajmniej jest szansa ze sie usiadzie na ćwiczeniach no i sa jakiekolwiek warunki. Ja rezygnuje z tych studiów a rezygnacja wygląda tak, że trzeba opłacić cały semestr i koniecznie podanie napisać w styczniu bo od lutego nawet jak już nie jest się ich studentem trzeba płacić:) Szkołe tą odradzam bo nadaje się tylko do Rysia Cebuli i jego UWAGI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt Re: Uczelnia Warszawska IP: 150.254.107.* 10.01.09, 13:57 Używanie przez tą uczelnię skrótu UW jest nielegalne. Opinia o szkole "na mieście" krąży taka sobie, delikatnie rzecz ujmując. Zresztą jaki jest poziom uczelni, na którą może się zapisać każdy kto chce i kiedy chce można sobie chyba wyobrazić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka UW-MSC Re: Uczelnia Warszawska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 22:53 bardzo serdecznie odradzam te uczelnie!! studiuje tam V semestr socjologie. Zajecia przez caly rok odbywaly sie w podstawowce na szkolnym korytarzu oraz w słabo nagłosnionej sali, czesto problemy z miktofonami... Pani w kasie (blondynka)-bardzo nieprzyjemna, za kazdym razem- moze ma pretensje ze pracuje, nie wiem.. mgr Prządo z technik informacyjnych, szkoda słow-niczego nas nie nauczyl,a wymaga wiele. na kazdych zajeciach robil po kilka zagadnien w tempie expresowym. Usadzil prawie wszystkich na egzaminie, na poprawce polowe, zobaczymy dalej.. Budynek szkoly.. szkoda gadac. Na reklamach wprowadzaja w blad potencjalnych studentow, ze zajecia odbywaja sie w palacu Lubomirskich .W palacu zajecia ma tylko jeden kierunek-geodezja Ktos napisal:kasa, kasa, kasa-ZGADZAM SIE!! Jesli nie zlozysz pracy licencjackiej w terminie (badz nie obronisz sie w owym terminie) placisz czesne za kolejny semestr, kiedy juz dawno tam Ciebie nie ma..ZENUA Jakiekolwiek rozmowy z rektorem na temat wykladowcow i ich przewinien nie daja skutku Uczelnia nie ma porzadnej auli, nie inwestuje w budynek uczelniany.. Jest uczelnia w warszawie, ktora miala podobne warunki kilka lat temu, teraz - jest tam duza aula, dbaja o studenta. Szkoda ze czlowiek madry po szkodzie, sama sobie zadaje to pytanie co ja tam robie, ale teraz szkoda kasy aby to przerwac...Pozdrawiam i odradzam z calego serca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tilia Re: Uczelnia Warszawska IP: 85.202.110.* 18.09.09, 13:55 Trzeba przed pójściem do szkoły poczytac sobie regulamin , a nie po tem takie głupoty wypisywać. Nieznajomość prawa nie zwalnia z odpowiedzialności :) Odpowiedz Link Zgłoś
zloty.strzal Re: Uczelnia Warszawska 27.01.09, 23:05 Jak czesne za semestr zaczyna się od 1200pln, to czego się spodziewacie? Nie szkoda wam czasu i pieniędzy na ten szit? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Gość Re: Uczelnia Warszawska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 23:43 Nie, ty sam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pal Zioło Re: Uczelnia Warszawska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 23:49 Chyba każdy ma z was rozum gamonie. Wiadomo że jak się idzie na prywatną uczelnie to trzeba mieć trochę grosza w kieszeni i samemu być bardziej inteligentnym niż niektórzy z was idioci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaskoczona?? Re: Uczelnia Warszawska IP: *.chello.pl 21.02.09, 14:48 Nie rozumiem dlaczego prawie każda szkoła prywatna ma tak złe opinie, czy o tej uczelni da się powiedzieć cokolwiek dobrego? Mialam zamiar sie tam wybrac ale czytajac wasze wypodziedzi odechcialo mi sie.. Czy jest tu ktos kto studiuje turystyke albo wie coś na ten temat i moze mi powiedziec, jaki jest jej poziom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stuuudentka Re: Uczelnia Warszawska IP: *.chello.pl 21.02.09, 15:25 Turystyka jest całkiem fajna. Mozna sie załapac na naprawde dobre praktyki w hotelach zagranicznych w dodatku platne! Poziom jak poziom , turystyka to zwykle nie jest wydzial dla intelektualistow tylko dla takich, ktorzy chca miec dyplom i zarabiać przyzwoicie. Mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaskoczona?? Re: Uczelnia Warszawska IP: *.chello.pl 21.02.09, 16:00 No, przynajmniej jednej osobie sie podoba:) a co z tymi niby tragicznymi warunkami studiowania w obleśnej podstawówce? To prawda czy kolejny wymysł ludzi wiecznie na wszystko narzekających, którym nic nie odpowiada? Fajnie,że szkoła organizuje praktyki w Hiszpanii, ogólnie za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stuuudentka Re: Uczelnia Warszawska IP: *.chello.pl 21.02.09, 16:17 Oblesniej juz w tym roku nie ma zajecia sa w dobych salach ale daleko jedne od drugich. Jeden dzeń na jednm koncu warszawy jeden na drugiem, ale przynajmniej warunki naprawdę dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loca Re: Uczelnia Warszawska IP: *.chello.pl 25.02.09, 16:29 Kto studiuje pedagogike na tej uczelni i moze cos o niej powiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulcia Re: Uczelnia Warszawska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 21:42 Szkoła naprawdę na bardzo niskim poziomie tam każdy prawie ma średnią w okolicy 4 nawet jak w liceum miał same 2 ,tylko baba z prawa jest wymagająca i udupia jak się przez nią przejdzie to luzik,a tak pozatym to rektor tylko ciągnie kase nie zależy mu na studentach tylko jak wyrwać więcej hajsu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żenada a nie studi Re: Uczelnia Warszawska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 13:11 to w jakiej sali i jakim budynku są zajęcia zależy od kierunku studiów. Warunki są tak żałosne, że szkoda słów. Za wszystko ciągną kasę, łamią prawa studenta na każdym kroku. Rektor jest przyjacielem wszystkich najgorzej traktujących studentów wykładowców, zatem skargi na nich ma on w poważaniu. Nie prawdą jest że każde studia prywatne są złe. Trzeba wybrać je rozsądnie. Jak macie czas to poszukajcie innej szkoły. Ludzie idą do tej bo w miarę niskie czesne, i co z tego? Jak traktują Ciebie jak śmiecia. Jak widzę co tam się dzieje to mi ręce opadają, że taka pseudo szkoła w ogóle funkcjonuje. Sam fakt, że był człowiek co nielegalnie wykorzystał skrót UW, powinno wam dać do myślenia, że szkoła łamie prawo i ma to gdzieś - tak samo jak będzie miała przyszłych studentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jooooooola Re: Uczelnia Warszawska IP: *.aster.pl 09.04.09, 09:18 Siemka... Jeśli chodzi o szkołę to radzę znajdź sobie coś innego. Wszystkie opinie, które się pojawiają są niestety prawdziwe, szkoła leci tylko na hajs, a o nauczeniu się czegoś nie ma mowy, warunków do studiowania też tam nie ma.Dziwię się, że ta szkoła jeszcze istnieje. Uważam powinni tą szkołę zamknąć jak najszybciej. Ja niestety nie zdążyłam się obronić w wyznaczonym terminie i niestety mimo, że z zaliczeniem wszystkich egzaminów nie miałam problemów muszę powtarzać cały rok studiów, a oprócz tego dodatkowo zapłacić sporo kasy za każdy miesiąc zwłoki. Koszty bardzo duże a wiedzy wcale. Jak już ktoś wspomniał człowiek mądry po szkodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaudia Re: Uczelnia Warszawska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 14:36 "ta uczelnia to najgorsze co mogło mi się trafić, straciłam mnóstwo kasy i nic sie nie naucyzłam"- tak mówi moja koleżanka z socjologii Odpowiedz Link Zgłoś
amadeuszroman Re: Uczelnia Warszawska 13.05.09, 12:50 Gość portalu: Zamierzam wybrać się do tej uczelni,na kierunek informatyka i ekonometria. Słyszałem, że dyr tego instytutu prof Worwa jest w porządku można do niego zgłaszać wszystkie problemy odnośnie wykladowców czy też inne, a on zawsze stara się pomóc. Wykłady jego są ciekawe a na egzaminach też jest spoko. Proszę niech ktoś kto wie coś na ten temat, odpisze. Dzięki. napisał(a): > "ta uczelnia to najgorsze co mogło mi się trafić, straciłam mnóstwo > kasy i nic sie nie naucyzłam"- tak mówi moja koleżanka z socjologii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student iie Re: Uczelnia Warszawska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 14:30 Właśnie kończę tę uczelnię na interesującym Ciebie kierunku Informatyka i Ekonometria. Ciężko jest wyrazić jednolitą opinię na temat uczelni i tego kierunku. Jeśli chodzi o uczelnię sytuacja nie jest najlepsza ze względu na słabą organizację oraz braki w wyposażenu. Jednak inna sytuacja jest z samym kierunkiem inf i ekonom . Naprawdę można się tu czegoś nauczyć, tylko oczywiście trzeba tego chcieć i zadać sobie trochę trudu, aby dotrzeć do interesującej wiedzy. Jeśli chodzi o wykładowców - wielu z nich pochodzi z WAT-u, zatem można nauczyć się od nich wielu użytecznych rzeczy. Niestety, jednak skład kadry akademickiej zmienia się co roku, nie zawsze na lepsze. Wracając do głównego wątku, czasem ciężko jest zaliczyć jakiś przedmiot, ale z perspektywy przebytych studiów mogę powiedzieć, że czas poświęcony na naukę nie jest zmarnowany - są to informacje praktyczne i potrzebne w życiu zawodowym. Na koniec zaprezentuję jeszcze kilka konkretów. Po tym kierunku uzyskujesz tytuł inżyniera (przynajmniej tak było - warto sprawdzić czy przypadkiem nie jest to licencjat) - w dziedzinach powiązanych z informatyką jest bardziej wartościowy niż licencjat. Jako student możesz uzyskać dostęp do darmowego oprogramowania Microsoft w programie akademickim MSDN - wystarczy skontaktować się z działem informatycznym uczelni. Na tej uczelni działa także koło programistów .NET pod egidą vortalu CodeGuru.pl. Ponadto niektórzy wykładowcy legalnie umożliwiają dostęp swoim studentom do programów akademickich IBM (oprogramowanie + kursy) oraz CISCO. Aby uzyskać taki dostęp, musisz indywidualnie rozmawiać z wykładowcami (jest on przeznaczony głównie dla seminarzystów), jednak naprawdę warto, gdyż są to bardzo wartościowe zasoby (wystarczy spojrzeć na ceny profesjonalnych kursów z tej dziedziny). Największym minusem jest niewątpliwie niedobór dobrze wyposażonych sal informatycznych, zatem aby się czegoś nauczyć trzeba dużo pracować w domu. Podsumowując, mogę powiedzieć że jestem bardzo zadowolony ze standardu jaki otrzymałem za stosunkowo atrakcyjną cenę. Jednak zaznaczam - jeśli nie chcesz, aby studia "przeciekły Ci przez palce", trzeba włożyć w nie wiele pracy własnej oraz przejawiać determinację w swoim dążeniu. ps. Wiele z postulatów przedstawionych przeze mnie w tym tekście można załatwić przez dziekana (dyr. instytutu inf i ekonom), którego personalia wymieniłeś (nadmienię, że jest to także wykładowca WAT). Kilkakrotnie załatwiałem za jego pośrednictwem i pomocą różne sprawy z pozytywnym skutkiem. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amadeuszroman Re: Uczelnia Warszawska IP: 94.254.230.* 13.06.09, 00:09 mam jeszcze pytanie do kolegi studenta z kierunku inf-ekonom jak wygląda obrona pracy dyplomowej i ktory z wykladowcow jest wedlug ciebie spoko pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żenada a nie studi Re: Uczelnia Warszawska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 13:19 proszę bardzo: moi przyjaciele studiują na tych pseudostudiach na tym kierunku. To że jeden wykładowca jest ok nie powinno wpływać na Twoją decyzję doboru studiów. Jak masz płacić czesne - wybierz inne studia. Odradzam absolutnie! Wykładowcy oblewają całe roczniki na egzaminach, nie czytając ich prac, tylko po to aby ciągnąc kasę. Co z tego, że się nauczysz jak i tak oblejesz. Będziesz poprawiał rok. Rektor Ci nie pomoże bo na swojego przyjaciela wykładowcę nie będzie przyjmował skarg. Zajęcia na korytarzu przy schodach w szkole podstawowej. Na zajęciach oceniają nieadekwatnie do wiedzy i umiejętności. Żenada. Odradzam. Ja zdążyłam skończyć studia magisterskie na państwowej uczelni a część z moich znajomych nadal boryka się z administracją na tej aby otrzymać tytuł inżyniera! Strata czasu i pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tilia Re: Uczelnia Warszawska IP: 85.202.110.* 18.09.09, 13:52 O czym wy mówicie. Ja studiuje na Uczelni Warszawskiej na GiK i nie narzekam. Jest OK. Co prawda tomaszek przesiewa, ale na PW robi to samo i jakoś nikt nie narzeka. Jak ludzie przychodzą na egzamin i oddają czyste kartki to trudno żeby zaliczyli. Nawet na prywatnej uczelni trzeba sie troche nauczyc żeby zdać, a u tomaszka tez można miec piątki. Ten kto gada ze UW MSC jest pseudouczelnią to nie wie jak naprawde może wyglądać pseudouczelnia. Popytajcie ludzi o AP w Siedlcach tam ludzie zdają egzaminy za dobrego koniaka, nową szafke itp i to jest państwowa uczelnia. Nie moge złego słowa o tej szkole powiedzieć. Pozdrawiam i zapraszam na GiK :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Uczelnia Warszawska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 17:46 Witam, Jak sytuacja wygląda na wydziale geodezji i kartografii? Mam zamiar tam iść, ale patrząc na posty to powoli mi się odechciewa. Żadnych informacji nie mogę znaleźć w internecie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Adam Re: Uczelnia Warszawska IP: 94.254.230.* 13.06.09, 00:00 kto pisal i bronil prace u prof.Worwy, jakim jest promotorem i jaki jest na obronie. prosze jak ktos wie niech mi napisze. dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domiś Re: Uczelnia Warszawska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.06.09, 22:09 Cześc Wam wszystkim, ja jestem po I-szym roku ekonomii. Poszlam tam sie uczyc a nie zgrywac studenta i tylko żądac. Najpierw wymagam od siebie! I bardzo miło podsumowuję ten pierwszy rok studiów.Pozytywnie. Warunki może rzeczywiście nie najlepsze zwłaszcza na cwiczeniach ale za 1500 zł to i tak super że pod dachem :) Podoba mi sie ta uczelnia. Jesli sie nie gwiazduje to wszystko jest do przyjecia. W końcu jest sie w tych gorszych warunkach(cwiczenia) tylko dwa dni w miesiącu. A Ci co lubią all inclusive to do Egiptu!!! Banany prostowac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka uw Re: Uczelnia Warszawska IP: 83.1.94.* 31.07.09, 10:15 Przecież to się normalnie w głowie nie mieści.W dzisiejszych czasach byle imbecyl i nieuk może mieć magistra,jak za to zapłaci.To jest dno po prostu.Ich stopnie naukowe,powinny być jakoś inaczej oznakowane.Bo przecież mgr po Wyższej Szkole Gotowania Na Gazie będzie różnił się od tego po Uniwersytecie Warszawskim pod względem wiedzy i umiejętności.Człowiek,żeby skończyć studia na dobrej państwowej uczelni musi się naprawdę napracować,a tu przyjdzie taki totalny debil po jakimś marnym kierunku w jeszcze marniejszym "uniwerku" i uważa,że jest kimś.Powinni pozamykać te wszystkie wyższe szkoły.Jeśli ktoś nie jest w stanie zdać na odpowiednim poziomie nowej matury,na tyle,żeby się dostać na dobrą,państwową uczelnię,to powinien wziąć się za pracę fizyczną,a nie na chama wpychać się do intelektualnej elity.Tacy ludzie płacą za naukę i jeszcze nazywają się studentami.Nie,nie jesteście nimi...jesteście nieukami i leniami niezdolnymi do nauki na normalnym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Uczelnia Warszawska IP: *.euro-net.pl 02.08.09, 20:04 Masz rację, Absolwentko, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: Uczelnia Warszawska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.09, 22:48 widzę że nasz pseudo absolwent przerzucił się na inny temat hahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abs Re: Uczelnia Warszawska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 13:00 do absolwentki. co TY wogóle mówisz, naprawdę żal mi Ciebie, że masz tak małe wyobrażenie na temat dzisiejszego świata... jak możesz pisać, ze ktos, kto kończy Uczelnię prywatną powinien iść do pracy fizucznej i ze jest leniem i nieukiem... wyobraź sobie, że bardzo wiele młodych osób kończąc szkołe średnią poprostu nie stac żeby pójść na Państwową Uczelnię i płacić tyle kasy, jak ktoś chce się nauczyć, to może i potrafi nawet na prywatnej. jestes zadufa w sobie bezdusza ignorantka która myśli ze kazdy rodzi sie w rodzinie która na wszystko daje ci kase... ja sama skończyłam tą Uczelnię i wcale nie miałabym problemów z dostaniem sie na panstwowa Uczelnię, tylko że niestety ale sytuacja finansowa mi na to pozwoliła i nie miałam kogos kto by mi finansował studia tak jak moze Tobie, ciężko pracowałam przez te 5 lat zeby zarobic na studia, mieszkanie, opłaty... i bardzo duzo uczyłam sie sama. skończyłam turystyke i rekreację tu licencjat i dostałam sie na Uniwersytet Warszawski na archeologię, teraz wspól;pracuję z prof. z UW i jestem archeologiem egiptologiem, robię cos co mnie fascynuje, interesuje i na co pracowałam przez kilka dobrych lat, nie żałuje ani jednego dnia spedzonego na tej uczelni, wyniosłam z niej duzo wiedzy, ale niektórzy niestety nigdy tego nie zrozumieja... tak jak np. TY.... absolwentko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaudia Re: Uczelnia Warszawska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 15:07 wg mnie jak kogoś nie stać nawet na zaoczne na państwowej uczelni to nie powinien wcale iśc na studia, za kilka lat zlikwidują wszystkie szkoły prywatne i będziecie mieć problem, wiem co pisze, bo sama studowałam semestr na prywatnej uczelni w Wawie i na egzaminie z prawa facet (dziekan) pozwalał korzystać z notatek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaudia Re: Uczelnia Warszawska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 15:12 potem wstyd ,że mamy takich absolwentów, którzy wyjeżdzają do Anglii na zmywak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domiś Re: Uczelnia Warszawska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.08.09, 20:01 A pani absolwentka uw to wyżej sra niż dupe ma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tilia Re: Uczelnia Warszawska IP: 85.202.110.* 18.09.09, 14:02 A ty jestes tak zadufana w sobie jak każdy z UW i PW. Nie widzicie nic poza czubkiem swojego szanownego noska w waszej szkole. Żal słuchać takich bredni. Nie wiem po co tak sie wszyscy licytujecie że ta czy tamta szkoła lepsza, skoro w pracy i tak 90% rzeczy, które sie uczymy to i tak niewiele sie przydaje, a tylko czas sie na te głupoty marnuje. System edukacji w Polsce uczy przyszlych profesorów a nie zwykłych pracowników jakiejs firmy. Papierek UW czy PW staje sie niczym jak masz wiecej doświadczenia niż taki student z wielkim mniemaniem o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rere Re: Uczelnia Warszawska IP: *.centertel.pl 19.09.09, 11:31 Ja osiągnęłam wysokie wyniki na maturze i na pewno bym się dostała na jakąś państwowa uczelnie, zdobyłam nawet dyplom technika wiec nie obrażaj ludzi skoro nawet nie masz pojęcia kto jaki jest. Na tą uczelnię poszłam ze względu na sytuację finansową. Szkoły państwowe mają wysokie czesne, gdzie pewnie i tak w większości trzeba płacic za nazwę uczelni bo niby jaka to dobra uczelnia. jak ktoś chce się nauczyć i coś w życiu osiągnąć to zrobi to nawet w prywatnej uczelni. ilu jest magistrów po tych państwowych i jakoś pracy nie mogą znależć a niby tacy wyuczeni. Widać więc że studenci z państwowych uczelni są po prostu zadufani w sobie i myślą ze jak chodzą tam to mogą obrażać tych z prywatnych uczelni. Absolwentka która to pisała jest pewnie rozpieszczoną córeczką której za wszystko płacą rodzice... tacy ludzie jak Ty są nic nie warci...właśnie ludzie tacy jak Ty to nieroby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: Uczelnia Warszawska IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.06.14, 22:31 TY KOŃCZYŁEŚ TĘ UCZELNIĘ? ŻE SIĘ TAK WYPOWIADZASZ "NIEUKU:" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzyn Re: Uczelnia Warszawska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 19:45 A czy na tej uczelni są studia II stopnia (magisterskie)-turystyka i rekreacja ? Na stronie internetowej widziałam, że są studia podyplomowe,ale nie orientuje się czym różnią się od magisterskich. Czy mógłby mi to ktoś wyjaśnić? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aka Re: Uczelnia Warszawska IP: *.54.174.70.tvksmp.pl 07.09.09, 18:33 a jak sprawy maja się z kierunkiem zdrowie publiczne? Podobno przyznają też stypendium socjalne, czy tylko tak tylko dla hecy napisali taką informację na stronie int.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tilia Re: Uczelnia Warszawska (to ważne) IP: 85.202.110.* 18.09.09, 14:10 Zanim wybierzecie sie do tej szkoły przeczytajcie regulamin, bo potem tylko głupoty na forach wypisujecie !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
common31 Re: Uczelnia Warszawska V semestr LIT 21.11.09, 07:32 Witam, Czy ktoś dysponuje może materiałami z pierwszych 3 zjazdów? Dostałem decyzje o wznowieniu studiów i dzis pierwszy zjazd. Potrzebuje materiały z pierwszych 3 zjazdów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kejt Re: Uczelnia Warszawska (to ważne) IP: *.chello.pl 28.11.09, 14:53 jakieś kompleksy czy coś wyczuwam hahah każdy ma prawo do swojego zdania,a już nie raz przekonałam się,że szkoła ta nie respektuje podstowowych praw studenta i nie mówię tu o niedotrzymywaniu obowiązków przez studenta,a potem o odwołaniach,tylko o zwykłych,ludzkich prośbach,o np.przesunięcie raty.Zresztą po wizycie u pro-rektora(który jest zresztą bardzo sympatyczną i kompetentą osobą)nic nie da się wskurać,wszelkie podania,prośby są poprostu olewane,a nie wspomnę już o pani z sekretariatu,która raczej nie wie co to uśmiech i uprzejmość.Gdybym tak obslugiwała klientów w swoim sklepie,zamknęłabym go po tygodniu!A oprócz regulaminu wewnętrznego,istnieje także ustawa szkolnictwa wyższego,o której w tej szkole nie mają pojęcia!Generalnie szkoła ok,jeśli chodzi o wykładowców,kadre od ćw.ale biuro i sekretariat...tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia24 Re: Uczelnia Warszawska IP: *.ip.netia.com.pl 25.06.13, 18:25 czy jest tu może ktoś kto już studiuje ekonomię na uczelni warszawaskiej im.marii skłodowskiej-curie? ciężko bardzo jest czy da się przeżyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sw Re: Uczelnia Warszawska IP: *.net.zeork.com.pl 26.06.13, 13:02 nie polecam! płacisz za każdą poprawke, a masz ich nie raz po 2 z przedmiotu. czyli do semestru dopłacisz jakies 700 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Uczelnia Warszawska IP: *.ibd.gtsenergis.pl 30.05.14, 22:18 nie polecam tej uczelni, co prawda nie jest ciężko zdać, ale nic z niej nie wyniesiesz, żadnej wiedzy, wykładowcy chamscy, sami nie wiedzą czego wymagaja od studentów (ogólnie można tu wiele wymieniać), płaci się nie wiadomo za co.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dago Re: Uczelnia Warszawska IP: 5.174.219.* 01.08.15, 21:32 A ja mam inne doświadczenia , jestem na trzecmi roku elektrotechniki. Dotrwało nas 30%. Jest trudno ale można się nauczyć. Kadra jest z WAT-u i PW. Laboratoria i ćwiczenia w pracowniach WAT-u. Dla mnie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geodeta nie idźcie na geodezję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.14, 16:52 UWAGA!!! NIE idźcie na GEODEZJĘ!!! (chyba, że chcecie pracować w Arabii Saudyjskiej). Czasy świetności tego zawodu dawno minęły. W tym roku na uczelniach geodezyjne jest 5tys. miejsc. (źródło: geoforum.pl/?page=news&id=17786&link=moc-indeksow-do-wziecia&menu=47096&category=38). Jedynymi, którzy na tym zarobią są uczelnie :] Nie dość, ze rynek geodezyjny jest popsuty niskimi cenami (niewspółmiernymi do OGROMNEJ odpowiedzialności za pracę), to na dodatek jest przesycony studentami, technikami i absolwentami robiącymi czarną robotę za marne grosze BEZ PERSPEKTYW na jakąkolwiek poprawę. Jednym słowem wyzysk. Tu macie dane o bezrobociu w geodezji: geoforum.pl/?page=news&id=17125&link=nasze-bezrobocie-2013&menu=46812%2C46820 a jest CORAZ GORZEJ. Jeżeli nie wierzycie to przejrzycie sobie ogłoszenia o pracę w tym zawodzie. Albo chociaż, zajrzycie na branżowe fora. Zapraszam po więcej informacji i dyskusję na www.facebook.com/bezrobotny.geodeta Garść innych informacji na temat sytuacji w geodezji: forum.ms.agh.edu.pl/viewtopic.php?t=17998 geoforum.pl/?page=news&id=16006&link=wciaz-w-dolku&menu=46812%2C46820 geoforum.pl/?page=news&id=17639&link=znow-tanie-oferty-na-modernizacje-kujawsko-pomorskiej-egib&menu=46879%2C46880&category=46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: nie idźcie na geodezję IP: *.dynamic.mm.pl 12.06.14, 21:02 No to może warto wybrać studia na inżynierii materiałowej i np. specjalizować się w grafenie studia.tv/kierunki-technczne-nowoczesne-technologie-grafen-witamy-na-uniwersytecie-lodzkim/ ten materiał ma przyszłość przed sobą i pewnie będzie popytać na specjalistów, który wędzą jak kogo wykorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: Uczelnia Warszawska IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.06.14, 22:22 WITAM UCZELNIA JEST OK, TRZEBA SIĘ UCZYĆ, I NIE BYĆ POSOŻYTEM (DOTYCZY MŁODYCH) MOŻNA WIELE WYNIEŹĆ, O ILE SIĘ CHODZI NA ZAJĘCIA Odpowiedz Link Zgłoś
locia Re: Uczelnia Warszawska 01.02.15, 18:16 Dokładnie tak jest "TRZEBA SIĘ UCZYĆ, I NIE BYĆ POSOŻYTEM " Jestem po studiach licencjackich i magisterski, wcale nie było tak lekko, duuużo się uczyłam ale nie narzekam. Obroniłam licencjat i magisterkę w pierwszym terminie. Wykładowcy ok , Panie w dziekanacie również w szególności Pani AZ kierownik dziekanatu otwarta na wszystkie problemy studentów. Zawsze narzekają ci co nie chodzą na wykłady i uważają, że jak płacą to wszystko im się należy. Odpowiedz Link Zgłoś
agen Re: Uczelnia Warszawska 09.02.15, 14:10 własnie tak jest jak się chodzi na zajęcia, słucha i chce sie czegoś nauczyć to nie ma problemów. Płaci tylko to co musi i nic ponadto. Poza tym studia to studia nie szkoła trzeba włożyć też trochę swojego zaangażowania i poszukać książęk, poczytać, pointeresować sie tematem. I tak jak ktoś napisał tutaj narzeakają tylko ci co przyszli "kupić" dyplom. Skończyłam tę uczelnie już dobrych kilka late temu i z cał odpowiedzialnoscia mogę powiedzieć , że jak nikt na własne życzenie nie narobi sobie problemów to ich nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: Uczelnia Warszawska IP: 82.177.177.* 18.02.15, 13:33 a jak jest na wydziale elektrotechnika? był ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Pytania na obronę licencjacką IP: *.dynamic-ww-4.vectranet.pl 15.04.15, 22:17 Witam wszystkich. Czy ma ktoś może opracowane pytania na licencjat z ekonomii? I specjalizacja: zarządzanie zasobami ludzkimi/gospodarowanie zasobami ludzkimi? Jak byście mieli to będe bardzo wdzięczny za przeslanie na maila: kemot.win@wp.pl. Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAT MED Re: Uczelnia Warszawska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.18, 15:01 Studiowałem RATOWNICTWO MEDYCZNE Najgorsza uczelnia nie polecam naciągają na kasę nie dając nic w zamian.. części zajęć nie było a na egzaminach wymagają 300% więcej niż było poruszane na zajęciach, jeśli studiować to na pewno nie tam, dziekanat ma studentów głęboko w nosie. Odpowiedz Link Zgłoś