Forum Nauka i edukacja English only
ZMIEŃ
      uniwersytety

uniwersytety

(8 wyników)
    • Jak w temacie: czy ktoś z Was zna jakiś polski odpowiednik tej nazwy? Chodzi o uczelnię w Chinach, w Nankinie, lata sześćdziesiąte XX w. - Nanjing Normal University. Jak to po polsku oddać?
    • jezeli chodzi o nazwy przedmiotow dokladniej, wlasnie tlumacze nazwy przedmiotow ktore mialam na studiach (europeistyka) z pl na ang i mozna na glowe dostac, co myslicie: 1) "wybrane problemy kultury i literatury europejskiej" "essentials of european literature and culture" niby nie tak samo ale coz tu wymyslic, czy lepiej "literature and culture of Europe" 2) "przestrzen historyczna Europy z elementami historii sztuki" i to juz zupelnie nie wiem jak ugryzc, wyjasniac przedmio...
    • Jak przetlumaczyc Akademia Ekonomiczna w Krakowie? Na stronie AE jest Cracow University of Economics janek.ae.krakow.pl/~testwww/main.php?up=1&id=1201 Nie powinno byc raczej: Academy of Economic???
    • hej mam pytanko czy znacie jakies firmy u ktorych mozna pojechac do usa uczyc sie jezyka angielskiego-tylko jak to wyglada wtedy z wiza?
    • Mam pytanie o system edukacji w USA. Na czym polega różnica między college'm a uniwersytetem? Czy to coś jak różnica między naszą dowolną 'szkołą wyższą' a uniwersytetem? Z góry dzięki za fatygę.
    • bardzo prosze o pomoc jak przetlumaczyc nastepujace rzeczy: - Katolicki Uniwersytet Lubelski:) wydzial prawa kanonicznego i administracji -blad w sztuce lekarskiej w prawie polskim -liceum medyczne -duszpasterstwo rodzin -izba przyjec please:)
    • Chciałabym pójść na jakieś stuia związane z językiem angielskim, czy moglibyście mi polecić dobre książki które by mogły mnie przygotować do egzaminów?(nie koledż, raczej szkoła wyższa lub uniwersytet). chodzi mi o przygotowanie z gramatyki, słownictwa, związków frazeologicznych itp.
    • Witam, czy ktoś może robił/ robi MA z fil. ang. w Anglii?? Chciałabym się dowiedzieć, gdzie byłoby najlepiej. Najbardziej interesuje mnie coś z gramatyką/językiem/akcentami, literatura/kultura mniej. Nie szukałam na razie szczegółowo, bo dopiero niedawno podjęłam decyzję o wyjezdzie, ale znalazłam coś na uniwersytecie w Lancaster. Czy ktoś może zna?? Dobry -zły?? A moze jakas inna uczelnia?? Prosze o pomoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się