uprawnienia

(6 wyników)
  • Witam Slyszałam ostatnio, że zostały zrownane uprawnienia nauczycieli wychowania przedszkolnego z uprawnieniami nauczycieli kształcenia zintegrowanego/edukacji wczesnoszkolnej. Czy wiecie coś o tym? Czy to prawda? I czy to oznacza, że po Wychowaniu Przedszkolnym można też pracować w klasach 0-3 ?
  • Witajcie! Mam pytanie na które nikt dotąd nie umiał mi odpowiedzieć.Szukałam odpowiedzi tutaj na forum,ale nie znalazłam.Jeśli już gdzieś taki wątek się pojawił a ja go nie zauważyłam,to przepraszam.Ad rem.Czy są jakieś konkretne przepisy,ustawy, cokolwiek na piśmie co określało by [b]do ilu lat po zdobyciu wyższego wykształcenia należy zrobić stopień stażysty?[/b]Moja sytuacja zawodowa wygląda nie za ciekawie.Tzn,ogólnie rzecz mówiąc,prace w przedszkolu zaczęłam od marca 2009 r ( nie od w...
  • Na początku przepraszam za, być może, głupie pytania ale jestem początkująca - zarówno jako nauczyciel jak i na tym forum:) Trochę już forum przejrzałam ale nie znalazłam odpowiedzi na moje pytania (być może za mało szukałam?.) Mam dwa pytania i bardzo proszę o odpowiedzi. 1. Mam uprawnienia do nauczania w szkole (od 4 klasy szkoły podstawowej, gimnazjum no i liceum). Zaczynam studia podyplomowe - wychowanie przedszkolne. Najbliższą przyszłość wiażę z pracą w przedszkolu i w zw...
  • Czy to to samo? Przymierzam się do studiów podyplomowych i nie wiem co wybrać. Chciałabym uzyskac uprawnienia do pracy w przedszkolu. Czy nazwy z tytułu sa równorzędne? Znalazłam w informatorach jedno i drugie okreslenie.
  • Ukończyłam studia licencjackie na kierunku Praca Socjalna z profilaktyką uzależnień uzupełniające magisterskie na kierunku Praca Socjalna czy robiąc teraz Podyplomowe studia kwalifikacyjne „PEDAGOGIKA PRZEDSZKOLNA I OPIEKUŃCZO-WYCHOWAWCZA (4 semestry) będe mogła pracować w przedszkolu jako nauczcielka proszę doświadczonych kolegów i koleżanki o odpowiedź bo juz się pogłubiłam w tych wszystkich przepisach! pozdrawiam
  • Czy ktoś robił kurs we Wrocławiu/ czy wyjazdowy? Czy ktoś pracuje tą metodą?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się