Forum Nauka i edukacja Język niemiecki
ZMIEŃ
      uprawnienia

uprawnienia

(6 wyników)
    • czesc, tłumaczę własnie UPRAWNIENIA Maszynisty ciężkich Maszyn Budowlanych i wiecie co, niby proste słowo Maszynista. Ale w tym kontekście powyżej nie mogę znaleźć włąściwego odpowiednika. Czy to Maschinenmeister (ale on często zajmuje sie konserwacją maszyn), czy zwyczajnie Fahrer (Führer raczej chyba nie), A Operator? Po angielsku znalazłem, ale brak mi po niemiecku. "Operator of heavy construction machinery" www.buwiwm.edu.pl/eu/public/db/profdat.php?isn=264&type=2 Dzięki marbaro
    • Hej, mam pytanie prawniczo-fiskalne, czy majac polskie uprawnienia moge pracowac na terenie Niemiec? Jesli swiadcze swoje uslugi przez internet, to teoretycznie hmmmm... Dzialanosc zalozylabym w Polsce, nie mam niemieckich uprawnien, mieszkam w Niemczech, ot co. Dziekuje za komentarze, rady, a moze ktos tez tak robi?
    • jest to zwrot z RHB ze prezes jest uprawniony do samodzielnego reprezentowania spółki a także uprawniony do dokonywania czynności prawnych w imieniu spółki przez siebie samego, w imieniu własnym ????
    • Poszukujemy „spóźnionych” tłumaczy przysięgłych serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,2969670.html 2800 tłumaczy przysięgłych wyeliminowanych z rynku. Poszukujemy tłumaczy przysięgłych, którzy złożyli wniosek po terminie, lub nie złożyli wniosku do Ministerstwa Sprawiedliwości o wpisanie na listę tłumaczy przysięgłych według nowej ustawy. Nie zgadzamy się z faktem, że będziemy wyeliminowani z grupy tłumaczy. Jest nas około 2800 poszkodowanych – to 25 % wszystkich tłumaczy w ...
    • Witam :-) Jak przetłumaczyć to odpowiednio na polski? Chodzi chyba o plan zakresu wykonywanych świadczeń? Kontekst mam prawie żaden - wyliczanka odnośnie podstawy udzielenia zlecenia, SSP znajduje się pomiędzy (auf der Grundlage) Ihres Angebotes Nr. XX/YZ a Besprechung in unserem Hause. Będę wdzięczna za pomoc Anna
    • DSD 2(5)

Witam. Czy ktoś z was orientuje się jakie uprawnienia daje egzamin DSD2, i z jakim innym można go porównać (czy jest na poziomie np. KDS)?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się