uprawnienia

(4 wyniki)
  • czy ktos wie jak to będzie z tymi uprawnieniami do nauczania angielskiego? Czy wystarczy CAE plus kurs metodyczny czy trzeba miec licencjat z filologii angielskiej?
  • W 2006 prawo do nauczania w szkole będą miały osoby z ukończonymi studiami kierunkowymi. Czy może mi ktoś powiedzieć co stanie się z takimi jak ja - magister nie anglistyki, uprawnienia pedagogiczne i egzaminy Cambridge? Nie piszcie mi, że mam kończyć anglistykę, bo już nie mam siły się dalej kształcić. Ciekawa jestem, czy mnie zwolnią z pracy?
  • Gdzie można uczyć angielskiego po NKJO a gdzie po licencjacie?
  • Chodzi mi o przepisy, czy nie będąc anglistą, a jedynue magistrem sztuki z uprawnieniami pedagogicznymi i kursem podyplomowym z metodyki nauczania,z dośdwiadczeniem w pracy ( m.in. w szkole Orange) mogę założyć własną szkołe? Słyszałem, że przepisy mają sie zmienić i już niedługo tylko osoby po studiach filologicznych będą miały taką mozliwość, urzędnicy z ministerstwea edukacji jednak nie potwierdzają tych informacji, a w przepisach ze strony tego ministerstwa, dostępnych w internecie ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się