Forum Nauka i edukacja Studia Studia
ZMIEŃ
      uprawnienia

uprawnienia

(31 wyników)
    • Witam:-) W tym roku ukończyłam studia pierwszego stopnia z tytułem inżyniera geodety i rozpoczęłam studia drugiego stopnia na tym samym kierunku. Od zawsze interesowała mnie jednak praca w szkole. Chciałabym to jakoś połączyć... W związku z tym mam kilka pytań: 1. czy żeby uczyć w technikum geodezyjnym potrzebuję zdobyć uprawnienia pedagogiczne? 2. czy zdobycie uprawnień wiąże się z ukończeniem kursu pedagogicznego czy studiów pedagogicznych? 3. czy mogę zacząć pracę w szkole z tytułem z...
    • Chciałem się dowiedzieć czy po 3,5 letnich studiach stacjonarnych mając tytuł inżyniera i specjalność np. budownictwo drogowe można już normalnie pracować jako inżynier czy kierownik budowy? czy jest się po prostu jakimś cieciem czy tam asystentem projektanta..i trzeba koniecznie robić magistra? Słyszałem że trzeba zdobyć uprawnienia.. jak to jest?
    • Witam. Ukończyłam jakiś czas temu studia humanistyczne a jest to taki kierunek że mogłabym uczyć tego przedmiotu w szkołach. Pomyslałam aby rozszerzyć swoje kwalifikacje ale nie do końca się orientuję jak to jest. Słyszałam że do tego aby uczyć trzeba miec uprawnienia pedagogiczne i nie trzeba kończyc drugich studiów. Czy są jakies kursy pedagogiczne? Ewentualnie krótkie, 1 roczne studia podyplomowe? Chciałabym miec możliwość uczenia w gimnazjum i szkołach policealnych/studium, uczenia ...
    • Witam,orientuje sie ktos czy doktorat z psychologii uprawnia do zalozenia swojego prywatnego gabinetu psychologicznego ??? WIem ze ponoc tylko mgr daje uprawnienia do wykonywania zawodu psychologa ale czy do prywatnej praktyki tzn. do rozmowy romowy z ludzmi ($$) potrzeba jakies uprawnienia???
    • czy po skończeniu mgr "kształcenie zintegrowane z wychowaniem przedszkolnym" mogę pracować w przedszkolu i szkole podstawowej w klasach 1-3? a poza tym? co daje jeszcze takie wykształcenie? jakie możliwości i miejsca pracy?
    • Wie może ktoś jak wygląda zdobycie takich uprawnień? Studiuję polonistykę, ale nie chcę teraz robić specjalizacji nauczycielskiej. Ile trwa i kosztuje zdobycie takich uprawnień po studiach?
    • można sprawdzić czy uł ma uprawnienia do prowadzenia studiów magisterskich na kierunku filologia angielska????jeśli tak to gdzie.
    • Może ktoś może mi pomóc i podzieli się ze mną informacjami ile kosztują i gdzie w Lublinie można czeoś takiego szukać. Chciałabym zrobić specjalizację po studiach właśńie w tym kierunku.
    • Zawieszenie uprawnień w uczelniach publicznych W związku z negatywnymi ocenami jakości kształcenia, sformułowanymi przez Państwową Komisję Akredytacyjną, Minister Edukacji Narodowej i Sportu - na podstawie art. 4b ust. 4 i 5 ustawy z dnia 12 września 1990 r. o szkolnictwie wyższym (Dz. U. Nr 65, poz. 385, z późn. zm.) podjął następujące decyzje: - w dniu 28.03.2003 r. podjął decyzję zawieszającą Uniwersytetowi Rzeszowskiemu uprawnienie do prowadzenia studiów magisterskich na k...
    • czy osoby uczące się w płatnym studium przy uniwersytecie mają prawo ubiegać się czy to o stypendium socjalne, czy kredyt studencki? proszę o informacje w tej kwestii.
    • przerwałam studia, pracy nie ma, stażu z urzędu tez nie, bez legitki bez zniżek- co robić....
    • Witam Serdecznie. Jestem w trakcie uzupełniających mgr z Fizjoterapii i chciałam się dowiedzieć o studiach podyplomowych z Pielęgnacji Urody i Kosmetologii które są organizowane na WSSP, jakie są uprawnienia po tych studiach? czy można samodzielnie wykonywać różne zabiegi z zakresu kosmetologii? Może ktoś się orientuje? Dziękuję za odpowiedzi.
    • Witajcie, Nie mam kogo się poradzić a mam problem. Ukończyłam studiazaoczne: licencjackie z resocjalizacji oraz stdia magisterskie z pedagogiki ogólnej. W tym roku rozpoczełam studium z zintegrowana edukacja wczesnoszkolna i przedszkolna, aby móc pracować w oświacie. Jednak w dziekanacie i u dyretor studium dowiedziałam się,że ukońćzenie zintegrowanej edukacji nie da mi pełnych kwalifikacji do pracy w szkole i powinnam jednoczesnie rozpoczac drugi kierunek na tej uczelni tzn: przygotowanie...
    • Gdzie w Poznaniu najlepiej zrobić podyplomówkę dającą uprawnienia do nauczania? Ważnym kryterium jest cena (możliwie tanio).
    • W tym roku napisałem maturę z rozszerzonej matematyki (72%),fizyki(85%) i angielskiego(~80%). Po ukazaniu się wczorajszych oficjalnych odpowiedzi z cke podliczyłem punkty wg przelicznika pw i będę miał 177-180, ale mniejsza o to. Chodzi mi o to, że zastanawiam się między kierunkami: informatyka, budownictwo i makro:elektronika, informatyka i telekomunikacja. Na dwóch kierunkach tj. informatyka na elektrycznym i makrokierunku połowa studentów zaczyna od lutego. Z tym wiąże się moje pierwsze py...
    • Witam. Jestem tegorocznym maturzystą i chciałbym uzyskać informacje na temat budownictwa na AGH. Czy 80% z matmy roz. wystarczy aby się dostać? Czy trudną są studia, najbardziej boje się o fizykę :( Z jakiego przedmiotu są największy odsiew studentów? Czy trzeba robić jakieś uprawnienia po studiach? Jak byłem ostatnio u Was na Dniach Otwartych na GiGu, studenci mówili, że po budownictwie po studiach zarabia się po 4-5 tys zł na rękę... Coś na ten temat wiecie, czy to tylko taka bajka?...
    • Witam. Jestem uczniem drugiej klasy Technikum Budowlanego na profilu Budownictwa Ogólnego. Jak to już jest wiadome będę musiał obowiązkowo zdawać maturę z polskiego, angielskiego i z matematyki, moje pytania brzmią następująco: z jakich przedmiotów i na jakim poziomie muszę zdawać maturę, aby dostać się na architekturę? Studiować chciałbym w Gliwicach, w Krakowie, we Wrocławiu lub w Bielsku-Białej, więc jakie są wymagania w danych miastach? I jeżeli się ktoś orientuje w jakich granicac...
    • pytam, bo mimo że to jest trudny kierunek i tak naprawde niewiele osób go kończy to w związku ogólnym z kryzysem gospodarczym może spaść zapotrzebowanie na inzynierów budow. Myślicie że opłaca się iść na polibude na ten właśnie kierunek? (interesuje mnie PG i PW, ze wskazaniem na pierwszą uczelnie)
    • Pytanie jak w temacie, pozatym. Gdzie można pracować po skończeniu 2 letniej szkole policealnej o kierunku technik budownictwa? Z tego co sie orientowalem to nie mozna zrobić zadnych uprawnień budowlanych etc? to prawda?
    • Witam, jestem w klasie maturalnej. Na studia wybieram sie na jakąś politechnikę (ze wskazaniem na warszawską)na geodezje lub gp. Chciałbym się dowiedzieć czy te kierunki są ciekawe, czy po którymś z nich znajde prace i którą uczelnie najlepiej wybrać. Dzięki magrao

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się