Forum Nauka i edukacja DOKTORANCI
ZMIEŃ
      uprawnienia

uprawnienia

(5 wyników)
    • Czy stopień dr daje automatycznie uprawnienia padagogiczne? Jeśli na magisterskich takich się nie uzyskało? Moja wersja jest taka, że nie tylko daje uprawienia (do uczenia w szkołach od liceum w dół), ale zwalnia ze stażu i kwalifikuje od razu na kontraktowego czyjaś wersja, że nie daje żadnych uprawnień ?
    • Czy Wasze studia wymagają uprawnień pedagogicznych? Doktor jest w szkołach nie wyższych opłacany tak jak magister z uprawnieniami, jest więc dla kuratorium niejako tym samym. Ale co z doktorantami? Czy mają zajęcia pedagogiczne, czy w ogóle nie ma, bo dla dorosłego nie trzeba już specjalnej metodologii badań nie wiem
    • Moi drodzy, chciałbym zapytać, czy do pracy na uczelni są potrzebne uprawnienia pedagogiczne. Co prawda, studia doktoranckie jeszcze przede mną, ale chciałbym wiedzieć wcześniej, by uniknąć niespodzianek. Dziękuję i pozdrawiam.
    • Słyszeliście coś o tym?
    • Witajcie. Mam takie małe, ale bardzo WAŻNE pytanko, na które chciałbym dostać bardzo szybko odpowiedź. Studiuje biotechnologie na Uniwerstecie i jak każdy student tego kierunku chciałbym dalej się kształcić, mianowicie chodzi mi tutaj o podjęcie studiów doktoranckich. Sęk w tym, że ukończenie biotechnologii na mojej uczelni nie daje uprawnień pedagogicznych, nie można uczyć w szkole, natomiast można zapisac sie na odpowiedni kurs, który, co nie powinno dziwić, jest płatny (ok.1000zł). moje py...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się