Forum Auto-Moto Automobil
ZMIEŃ
      van

van

(15 wyników)
    • Chciałbym sprowadzić z usa vana. Myślałem o Dodge Grand Caravan, czy ktoś z was jeździł tym samochodem lub innym podobnym. Będę wdzięczny za podzielenie się doświadczeniami.
    • U mnie w firmie panuje pewna rozbieżnosć jeśli chodzi o standard w jakim utrzymywane są nasze pojazdy. Rozbieżność polega na tym, że ja uważam, że powinne być naprawiane zanim się rozkraczą na drugim końcu Europy, a szefowstwo uważa, że jestem jakimś dziwakiem z Polski co ma głupie pomysły i dupę zawraca, że coś tam stuka, puka, czy jest wygięte. Postanowiłem przejść do ofensywy humorystycznej i podrzuciłem w firmie taki paszkwil: Date ...... , Glasgow Dear diary. Today Paul from ...
    • (Nauczylem sie obrazki wstawiac, wiec teraz nie dam Wam spokoju) Ja im dodatkowo place za ta przyjemnosc $30 na rok z nadzieja, za moze mi dadza 25% znizke jak bede dobrym chlopcem :-) W ramach testu zapisalem swoj drugi i malo uzywany samochod zeby zobaczyc jak to dziala. Wlozylem to co mi przyslali w port OBD i dokladnie wszystko teraz co do minuty i metra o mnie wiedza i ja o sobie tez (poza lokacja GPS.) Jesli bede jezdzil malo, spokojnie i nie agresywnie to za szesc miesi...
    • Honda wypuszcza kopie Warszawy Garbusa w USA :-) www.edmunds.com/honda/accordcrosstour/2010/testdrive.html#2010_accordcrosstour_r34 Moze troche kontrowersyjna sylwetka, ale mi sie podoba. Duze i nadal szybkie bydle. Szczegolnie ladny jest w srodku.
    • Widzialem takie cos. Taki wielki van jak previa lub jeszcze wiekszy. To europejskie czy amerykanskie?
    • ...rotrzaskał tył Focusa znajomej i uciekł. Znajoma usłyszała huk i zobaczyła z okna białego Vana,oddalającego się szybko spod jej bloku.Zobaczyła też swojego focusa,stojącego w inny sposób niż ona go zostawiła.Zbiegła na jezdnię i zobaczyła mocno rozbity narożnik auta.Błotnik,lampa,drzwi. Akurat przechodziłem tamtędy i ze szczątków na jezdni,rozpoznałem markę tego Vana.To był VW Sharan lub Seat Alhambra w białym kolorze. Znajoma nie zauważyła numerów auta.:(
    • Jeżeli wierzyc plotkom ma wejść do produkcji. Na pewno ubarwi rynek, ale moim zdaniem nie pociągnie kultu pierwszego transportera. Śmiem twierdzic, że obecnie żadne auto nie ma szans zostać kultowym. Po pierwsze w kultowości dużo miejsca przypadało na prostotę konstrukcji. Po drugie w społeczeństwach rozwiniętych nie ma już idei buntu. Te dwie cechy tworzyły 'glebę' dla auta kultowego. Autem kultowym jechało się na wakacje, na koncert, zamanifestować sprzeciw, własne racje, poprzeć ruch społe...
    • A jakze, wyglada, ze juz bardzo niedlugo produkcja zacznie sie w Alabamie: www.vtec.net/news/news-item?news_item_id=810703 To odpowiedz na Toyote Venza. Preferuje Toyoty, ale ta Honda bardzo mi sie podoba.
    • Wg. danych J.D. Powers sprzedaz SUV w styczniu spadla o 31 procent w stosunku do grudnia a w lutym o 21 % w stosunku do stycznia. Jak tak dalej pojdzie to nikt nie bedzie chcial tych mastodontow kupowac. Wraca era sedanow, kombi, coupe itp.!
    • Nomen omen to n bedzie teraz bardzo wazne - otoz Komisja Finansow Publicznych postanowila okreslic co jest, a co nie jest samochodem osobowym. Jak - oczywiscie - przy pomocy wzoru matematycznego: www.samar.pl/index.html?section=4&news=4144 troche to zalosne, ale coz... Mam tylko nadzieje, ze nie wroca do oblachowania samochodow "ciezarowych".
    • Renault zdecydowało się zorganizować akcję serwisową dla modelu Espace. Około 90 tysięcy egzemplarzy tego modelu na całym świecie zostanie wezwanych do stacji obsługi, ponieważ wykryto w nich ryzyko wybuchu pożaru spowodowanego przez instalację elektryczną ogrzewania. Do tej pory odkryto kilka przypadków, kiedy spod podłogi w okolicach fotela przedniego pasażera wydobywał się dym. Do pożaru nigdy jeszcze nie doszło, ale ryzyko jest zbyt duże, żeby Renault mogło zbagatelizować problem. ...
    • Mam do przewiezienia od cholery kamieni a do dyspozycji tylko jedno urządzenie: corsa van ( nowa) lub seicento van. Sprawdziłem w dowodach rej. ładowność mają taką samą ( 500/505). Jeżdziłem już sc i czytałem coś niecoś że wytrzyma i 750kg, ale jak wrzuciłem ostatnio 350-400kg to wyglądało to żałośnie. Myślicie że corsa lepiej zniesie przeładowanie ( może ma coś wspólnego z combo)?
    • Nawiązując do miniankiety Fraxa, propnuję podobną zabawę, tyle że teraz pytam o to jakich samochodów nigdy byście nie kupili. Nie chodzi o możliwości finansowe, ale sytuację gdy np. wygrywacie kumulację Lotto (14mln) i możecie kupić sobie co chcecie i ile chcecie :) Jakich samochodów byście w życiu nie kupili - bo się Wam nie podobają, bo się psują, bo są dla buraków, tworzą wizerunek kierowcy-geja itd :) Dla ułatwienia można pogrupować w klasach: - A (najmniejsze) - B - C (kompakty)...
    • Trochę ponarzekam, ale mając wczoraj trochę wolnego czasu wieczorem, poczytałem gazety motoryzacyjne i naszły mnie pewne refleksje. Dodam od razu, że czytałem akurat "Auto-śmiecia", co jednak do ninejszego postu nic nie wnosi. Najpierw test kompaktowych kombi z silnikami diesla: czytam dane Opla Astra III 1.9 CDTi Enjoy 150KM. Masa własna: 1465kg! Sprawdzam w katalogu sprzed 10 lat - Astra I TD kombi - 1130kg. Corolla 20 D4-D Sol - ładowność 380kg - przypominam że chodzi tu o spore kombi......
    • Byłem dzis na dniach otwartych Fiata oglądać nową Ideę. Samochód całkiem fajny - może nie jestem do końca obiektywny, bo akurat tej wielkości autka bardzo mi sie podobają :) Właściwie to poważny konkurent kompaktowych vanów - bo w swojej klasie na razie jest chyba tylko Meriva i Misiu SpaceStar (?) - i siostrzana Lancia. Idea to samochód bardziej dla pasażerów niż dla kierowcy - i to pasażerów tylnych siedzeń! Kanapa z tyłu jest przesuwana w dwóch częściach, można niezależnie składać wszystk...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się