walce

(10 wyników)
  • Dzis w kinach zaczeli pokazywac Nowy rosyjski film o walce z modzachedami. Nazywa sie "Tichaja zastawa" (Cichy posterunek). Opowiada o walce 12 posterunku strazy granicznej z Moskiewskiego oddzialu pogranicznego w respublice Tadzykistam. Walka toczyla sie 13 lipca 1993 roku. Afganskie i tadzykskie modzachedy probowali przebic sie na terrytorie Tadzykistanu. Risyjskie pograniczniki 11 godzin odbijali ataki przeciwnika, 25 zolnierzy zgineli. Potem opusicli posterunek. Wieczorem tegoz dnia nas...
  • Sława! wiadomosci.onet.pl/1445071,1292,1,1,cichociemni_zawsze_samotni_w_walce,kioskart.html Forum Słowiańskie gg 1728585
  • Aż dziw mnie bierze, że dyżurni rusofile nie napisali jeszcze o nowej produkcji filmowej Białorusi i Rosji: serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,3603292.html "Rosjanie wspólnie z Białorusinami nakręcą na Grodzieńszczyźnie film pod roboczym tytułem "Smiercz" ("Tornado") o powojennej walce stalinowskich oddziałów specjalnych z partyzantami Armii Krajowej w tym regionie. Jak podała białoruska agencja informacyjna Bielta, wytwórnie Biełaruśfilm i rosyjska Faworit już w przyszłym miesiącu rozpoczn...
  • Przed dwoma dniami ogladalem w Niemieckiej telewizji NDR godzinny reportaz z cwiczen wjsk powietrznych na Korsyce.Tam wlasnie,na Korsyce znajduje sie najwiekszy poligon jakim dysponuja wojska lotnicze NATO w Europie.Cwiczyli razem Niemcy na Migach 29 i Holendrzy na F16.Cwiczenia wykazaly ze po pierwsze Mig to samolot z innej epoki.Jest praktycznie bez szans w spotkaniu z F16.Istnieja male szanse na powodzenie w walce na krotki dystans,jednak na wieksza odleglosc zadne.F16 jest sam...
  • Zgadzacie się z tym rankingiem bo jak patrze na niego to ogarnia mnie zwątpienie. A tak na marginesie poniższy układ jest punktowany za: range, max speed, max take off itd. Jak według was przedstawiałaby sie najlepsza 10tka figterów jeżeli wezmiemy realna walkę. Wiem wiem cieżko spekulować gdyz oprocz samolotu liczy sie takze pilot, ale biorąc pod uwage ze umiejetnosci pilotów sa takie same. Chodzi mi o to aby wytypowac najepsza 10tke maszyn, ktore sa obecnie na swiecie. pozdr www.y...
  • Wczoraj ponowily sie walki miedzy wojskiem libanskim i islamistami. Zginelo 6 zolnierzy. Rzad Libanu wydal teraz rozkaz o poddaniu wszystkich zbroionych, jesli nie to wojsko zgniecie cale gniazdo bandytow.... ...na to jez czeka hizballa, przychodzi 2 faza walki o suwerenny i niepodlegly Liban!
  • który miałby wieksze szanse zwycięstwa w walce kołowej? dzieki za info
  • z Informacją Wojskową? Jako oficer w jednostce zwiadu? Jak wyglądało ewentualne rutynowe spotkanie/przesłuchanie zwykłego Oficera przez oficerów z IW (później z WSW)? Czy Oficer mógł odmówić odpowiedzi na pytania dotyczące np. kolegów, nastrojów itp?
  • www.af.mil/news/story.asp?storyID=123010739 Jak myśliwcie,będzie ich 381 jak chce USAF czy 180 jak chcą ekonomiści?
  • Do tej pory podobno zaden Iracki samolot wojskowy nawet nie wystartowal. Piloci pewnie wzieli urlop.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się