walce

(9 wyników)
  • Przy zakladania trawnika?
  • Może ktoś podpowie,jak pozbyć się tej plagi,chyba rdzą zwanej...
  • - ma jakiegoś szkodnika wyglada to na pajęczynę otulajaca każdy liść. Z początku myślałam że to pajączek się przybłąkał i zdjęłam to z liścia ale teraz widzę że zaatokowało 2 roślinki i prawie wszystkie liście zwłaszcza młode na czubku mają tą pajęczynę. Datury są młode i rosły ślicznie, zasilałam je a teraz gubią liście i stają sie jasno zielone, matowe, ogólnie widzać że roslina choruje. Jak mogę ja uratować.
  • Drogi Panie Jerzy.Prosze o porade,czy mam szanse w walce z rdza gruszy.Zrobiłam 4 opryski na choroby grzybowe i niestety bez zadowalajacego efektu.Słyszałam,ze winowajcą jest jałowiec płozący.Ale nie zmuszę sasiadów do jego wycięcia.Proszę o pomoc.Pozdrawiam.
  • Zasiałam tydzien temu trawę, podlewam codziennie, ale nic nie rusza..Po jakim czasie można zboaczyć jakikolwiek efekt? NAsiona wygladają tak sama, jak po wysypaniu z worka:( Martwię się, że nic z tego nie będzie. Zrobiłam wszystko ksiązkowo oprócz jednej rzeczy: nie miałam walca i nie ugniotłam. Czy to może wpłynąć na porost?
  • Jestem na etapie zakładania trawnika, więc wybaczcie może naiwne pytanie początkującej. A problem mam taki, że rzeczony trawnik nie rośnie równomiernie, tzn. są takie placki, gdzie jest bardzo mało źdźbeł a są takie gdzie rośnie nieźle. No i w te brakujące miejsca wypadałoby dosiać, tylko nie wiem, czy zastosować metodę, według której zasiewaliśmy cały trawnik, czyli "wertykulator, walec, zasiew, wertykulator, walec", czy po prostu sypnąć tylko nasion. Jak radzicie?
  • jak pozbyc sie owego zwierza ktory przeksztalcil moja trawke w pagorki.probowalam roznych preparatow i granulek,po ktorych krecik mial zasnac na wieki-nieskuteczne,wlewalismy wode do korytarzy-tez bez sukcesow.moze macie jakies sprawdzone metody na pozbycie sie niszczyciela trawnikow?!
  • mam taki maly problem z ogrodem a poniewaz jestem laikiem w tych sprawach prsze was o pomoc. Juz dwa razy probowalismy gory i doly w ogroszie wyrownac do jednego poziomu i zasiac trawe. Jednak po jakims czasie znow powstaja dolki od chodzenia lub jak ziemia usiadzie to tez nie jest juz rowna we wszystkich mjejscach. Dzialka jest okolo 500 metrow i dookola domu chcemy miec rowniutki trawnik.
  • Czy lepiej poczekać do ustąpienia nocnych przymrozków?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się