GoĹÄ: gosc
IP: *.dynamic.chello.pl
22.10.17, 19:30
Jestem w trakcie leczenia zepatierem - genotyp 1, podtyp B, pierwsze leczenie interferonem+ ryba nieudane.
Mam pytanie do osob leczacych sie zepatierem: czy spotkali sie ze skutkami ubocznymi lub gorszym samopoczuciem w trakcie leczenia?
Poniewaz pierwsze leczenie inter+ryba 3 lata temu przeszlam b zle z roznych powodow, mam porownanie do leczenia obecnego. Nasuwa mi sie pierwsza refleksja dla przyszlych leczacych sie: nigdy nie porownywac interferonu do nowych lekow i nie bac sie!!
Tego nie da sie porownac i nie nalezy tego robic - moj strach i ogromny stres zwiazany z drugim leczeniem spowodowal u mnie aktywacje polpascca i opoznienie leczenia HCV o 2 miesiace:(
Ale poniewaz "co nie zabija to wzmacnia" po wyleczeniu polpascca pomyslalam, ze nic juz gorszego mnie nie spotka i poszlam "w nowe leczenie" jak burza.
Leczenie nowym lekiem jest boskie:). Funkcjonuje sie normalnie, zero sensacji zoladkowo/jelitowych (mam zespol jelita drazliwego), dawno tak dobrego apetytu nie mialam, naprawde jak na chemie to szok pozytyw.
Jestem ciekawa jakie doswiadczenia maja osoby wyleczone lub leczace sie zepatierem?
I najwazniejsze: jesli bedziecie sie leczyc nowymi lekami absolutnie prosze sie nie stresowac i nie porownywac ze starymi terapiami - nie ma porownania:)