siwek15 11.11.07, 20:45 Zrobiłem badanie usg iokazało się,że mam powiększoną wątrobę o 1 cm.Co to może być.Bole w okolicy wątroby zmusiły mnie do zrobienia tego badania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bananarama-live Re: powiększona watroba 12.11.07, 06:38 To sygnał do zrobienia dokładnych badan. Odpowiedz Link Zgłoś
siwek15 Re: powiększona watroba 12.11.07, 08:31 Na wyniku pisze wątroba powiększona rownomiernie w całości ok. 1 cm.,cechy stłuszczenia.Dodam,że 25 lat temu miałem żółtaczkę pokarmową,i mam usunięty woreczek.Proszę jakie mam zrobić wyniki i czy to jest do wyleczenia.Rozumiem ,ze od tej pory obowiązuje mnie dieta lekko strawna i zakaz picia alkoholu. Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: powiększona watroba 12.11.07, 14:59 Miałes zółtaczke i nie jestes w temacie? Badania zleca lekarz . Odpowiedz Link Zgłoś
siwek15 Re: powiększona watroba 13.11.07, 07:55 bananarama-live napisał: > Miałes zółtaczke i nie jestes w temacie? Badania zleca lekarz . To było dawno temu i zapomniałem ,że chorowałem.Mieszkam w małej miejscowości i wybierając się do lekarza chciałbym jechać z gotowymi wynikami.Do specjalisty mam okolo 180 km,więc proszę okresl jakie to mają byc wyniki tym nikomu nie zaszkodzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: powiększona watroba 13.11.07, 14:58 Nie rozumiemy sie. Na forum nie leczymy sie. To lekarz musi okreslic ,jakie badania beda mu potrzebne do diagnozy. Ty jesli chcesz, zrób pełna morfologię + pruby watrobowe, mocz. To podstawowe badania, ale tez potrzebne skierowanie, jesli nie chcesz płacic . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś