wirusy

(17 wyników)
  • Witam dziewczyny. Opiszę Wam mój przypadek. W 2004 roku zaszłam w ciaze i poroniłam w 8 tc - wynik hp wykazał zasniad groniasty częsciowy. przez rok miałam zakaz zachodzenia w ciąże. W 2007 roku szczęśliwie urodzilam dziecko. We wrześniu tego roku znowu poroniłam w 8 tc. Wynik hp nic nie wykazał, robiłam badania na cytomegalię, toksoplazmozę, przeciwciała antykariolipidowe. Wszystie badania są ok. Zastanawim się czy przyczyną nie jest kurzajak która zorobiła mi się na palcu u no...
  • Dziewczyny poradźcie!!! W maju bada.łam cytomegalię: IgM jakościowo ujemny, IgG ilościowo 16.0 IU/ml Teraz powtórzyłam cytomegalię i co wyszło IgG ilościowo 96.2 AU/ml nie roibiłam jeszcze IgM powtórnie, bo myslałam, że jak raz byłam zarażona a IgM było ujemne to znaczy, że chorowałam jakiś czas temu i nie możliwe jest powtórne zarażenie. A MOŻE MA TU ZNACZENIE INNE OZNACZENIE JEDNOSTEK!!!! Napiszcie proszę co o tym sądzicie. Jutro idę na IGM i umieram z nerwów, że4 czeka mnie ...
  • Czy opryszczka może być jednym z powodów poronienia??Może macie sposób na bezpowrotne pozbycie się wirusa opryszczki(u mnie na ustach, tylko wiatr zawieje i już mi wyskakuje)czyli na wyleczenie tego świństwa.dzięki
  • Witam, W czerwcu/lipcu będziemy się starać o dziecko (dwa poronienia w 2003 roku). czy w ramach profilaktyki zaszczepić się teraz n grypę? Czy nie jest za późno na szczepienie? jesienią nie mogłam się zaszczepić, bo byłam w ciązy. No i dodatkowe pytanie: czy Waszym zdaniem obumarcie płodu mogło byc spowodowane także wirusem opryszcki, który przechodziłam? Dziękuje za info.
  • dostalam wynik powtorzonego TORCH testu. 2miesiace temu CMV-IGm pozytywny, IGg nie wyszedl, bo tets nieprawidlowy. Po poronieniu yrobili mi wszpitalu 2 test TORCH. i terz CMV Igm-pozytywna, IGG pozytywna. i co dalej?2 miesiace mam to swinstwo, cyztalam, ze antyciala w klasie IGm moga sie utrzymywac do 18 miesiecy, ale chcialabym ya 3 miesiace yajsc w ciaze i boje sie, ze historia sie powtorzy.
  • Help!(10)

Cześć dziewczyny. Jestem tu "nowa" i z góry przepraszam za dla was oczywiste pytania. Miałam zabieg 13 stycznia b.r.(1 ciążą), fizycznie czuję się dobrze - psychicznie fatalnie. Jeszcze nie byłam u swojego ginekol ale dowiedziałam się od znajomego lekarza, że po badaniach krwi okazało się, że mam jakiś wirusa, którego mam leczyć witaminami?????? i roczną przerwą w staraniach o dziecko. Najchętniej to nie czekałabym nawet tych trzech miesięcy!!!!!! Doradźcie mi co mam robić i ew. j...
  • jestem po drugim zabiegu łyżeczkowania (pierwsze poronienie listopad 2005)i zastanawiam się nad przyczynami zrobiłam badania na zespół antyfosfolipidowy - wyniki ujemne, krzepliwość w porządku tarczyca - mam subkliniczną niedoczynność i jak tylko zrobiłam test to zwiększyłam sobie dawkę euthyroxu (tsh w 6 tc 2,7) chlamydia itp. - cytologia robiona przed ciążą nie wykazała obecności żadnych wirusów no i tak analizuję i zastanawiam się, czy opryszczka, która mi wyskoczyła...
  • Witam wszystkich, Ja poroniłam w styczniu 2004, przyczyna właściwi niewiadoma, ale miałam wtedy opryszczkę więc podejrzenie padło na nią. Niedawno, czyli prawie 3 miesiące od łyżeczkowania zrobiłam sobie badania, wyszło, że właśnie przechodzę cytomegalię. Co mam teraz zrobic iśc z tym do ginekologa, czy do innego specjalisty, to się jakoś leczy, no i kiedy mogę się starać o dzidziusia? Miałam nadzieje, że juz niedługo bedziemy mogli podjąć starania, no ale nie chcę ryzykowac. Maja
  • dziewczyny, prawdopodobnie przez opryszczkę na ustach straciłam w styczniu moje dziecię, to był prawdopodobnie dopiero początek 4 tygodnia. Lekarz zalecił terapię heviranem, 2 tygodnie stosowania leku. To było miesiąc temu, a dziś zaczyna mnie swędzieć górna warga... Czy któraś z was wygrała z tym wirusem, czy mimo nosicielstwa tego paskudnego wirusa urodziła zdrowe dziecie??? Pomózcie... chcę wkrótce rozpoczać starania, ale myśl o opryszczce mnie paralizuje
  • Odebrałam dziś wyniki, mam przeciwciała cytomegalii w klasie IgM na poziomie określonym przez lab. jako wynik wątpliwy (mój wynik 0.413, a normy lab. 0- 0.399 ujemny, wątpliwy 0.4-0.499, dodatni> 0.5). Nie jest to jakiś bardzo wysoki poziom, ale czytałam, że sama obecność IgM świadczy o świeżym zakażeniu; może to była prawdopodobna przyczyna obumarcia ciąży, badanie było robione 2,5 tyg. po zabiegu (zabieg w 14 tc), a płód obumarł prawdopodobnie sporo przed zabiegiem, od tego ...
  • Witajcie, Mój doktor stwierdził że przyczyną mojego poronienia była cytomegalia. Zrobiłam to badanie nie długo po łyżeczkowniu i wynik na przeciwciała jest dosyć duży, co znaczy że niedawno musiłam chorować. Przyczyny nie trzeba daleko szukać mam psa w domu, częste kontakty z kotami no i na jesieni zwykle z myszami. Co teraz pytam go? Odpowiedział że muszę zachować 100% higieny (????) oczywiście w kontaktach z moim pupilkiem, ale to jest wręcz nie możliwe. Jak myślicie czy mają...
  • Witam, mam pytanie prawie 3 tygodnie tem miałam zabieg (10 tydzień ciązy). Wczoraj odebrała wynik cytomegalii i prosze Was o pomoc w jego interpretacji. CMV IgG wyszło 304,50, a zakres na wynikach mam podany poniżej 15.
  • Witam wszystkie furowiczki. Jestem tu nowa, ale losem zwiazana z wami od dawna. Wlasnie stracilam druga ciaze w 14 tyg. Szukajac przyczyny tego poronienia natknelam sie na informacje, ze opryszczka mogla byc przyczyna obumarcia ciazy. Malo mnie z nog nie scielo jak sie o tym dowiedzialam. Otorz ok. 12 tyg pojawila sie u mnie opryszczka,potem przeziebienie, a na koniec infekcja na szyjce macicy. Lekarka u ktorej sie leczylam nie widziala nic zlego w tym, ze mialam to na ustach ani...
  • Wiem, że wątek badań był poruszany wielokrotnie i na górze też są podwieszone przydatne informacje, ale im więcej czytam, tym większy mam mętlik w głowie. Gin kazała mi powtórzyć toxo bo była robiona bez awidności, zrobić cytomegalię i chlamydię. O niczym więcej nie wspominała, ale wiadomo jak to z lekarzami:) Ja od siebie dorzuciłabym jeszcze różyczkę a co do całej reszty mam kilka wątpliwości. Zaznaczę, że poroniłam raz, a z pierwszej "podręcznikowej" ciąży mam zdrowego syna i t...
  • Niedawno straciłam maleństwo, badania histo wykazałay, że przyczyną były bakterie jeszcze nie wiadomo jakie. Może któraś z Was przeżyła podobna historię bardzo chciałaby sie dowiedzieć czegoś więcej na ten temat.
  • Prześladuje mnie co jakiś czas poczucie winy, wrażenie że wszystko mogłoby być inaczej gdyby... Ostatnie wyniki badań wskazują na to że poroniłam dwa razy na bardzo wczesnym etapie ciąży z powodu cytomegalii. Najpierw podchodziłam do tego jak do "siły wyższej", tak jakby stało się coś niezależnego ode mnie, ale teraz trochę się w tym gubię. Dowiedziałam się że nosicielem cytomegalii jest co 5 dziecko i że przedszkola są miejscem, gdzie tem wirus jest najbardziej rozpowszechniony. Martwię sie...
  • Miesiac temu mialam zabieg w 11 tc - ciaza obumarla (7/8 tc). Lekarz wydajacy mi wyniki badan hist.patologicznych powiedzial, ze to bylo zapalenie kosmowki i ze juz w tej chwili nie da sie ustalic przyczyny tego zapalenia. Dodal jeszcze, ze zadnych badan nie musze robic (sic!) i zeby poczekac 3 miesiace i zaczac starania. Ja oczywiscie badania i tak zrobie, zeby miec wewnetrzny spokoj. Ciagle analizuje ten 7/8 tc - bylam wtedy u znajomych na dzialce, bylo w miare cieplo,a ja nagle...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się