wirusy

(59 wyników)
  • Moja córka za kilka dni skończy roczek. Przedwczoraj w nocy nagle dostała okropnego kataru. Standardowo przeczyszczałam nos woda morską, zakropiłam kropelkami dla małych dzieci. Katar trochę ustąpił, pojawił się kaszel. Wczoraj natomiast wystąpiła wysypka - głównie na brzuszku, plecach i pod paszkami. Dziś rano obudziła się z okropnie spuchniętymi i zaczerwienionymi małżowinami usznymi. Stan podgorączkowy występuje głównie wieczorem, ale temperatura nie przekracza 38 stopni. Byłam u pediatry....
  • No co ja mam zrobic? Jutro mamy wylot na wakacje a mlody od tygodnia ma katar. Od piatku do niedzieli mowil przez nos wydzielina wodnista, pozniej 2 dni bardziej gesta ale biala taki sluz i tak codzien mniej, wczoraj juz prawie sucho. Dzis rano masakra. zapchany nos ale wyciagam tylko wode. W zadnym moencie nie bylo temperatury ani kaszlu. Od tygodnia dostaje flixonase (1xdz) + immunotrofine, a od wtorku wlaczony Aerius fliksonase 2xdz, pulneo 3x15 kropli i inhalacje z soli. Ma przerosniety 3...
  • Mam takie moze dla niektorych śmieszne pytanie ale chciałabym to wiedziec.Moja mama pilnuje dzieci mojego brata(troje rodzenstwa) i jedno z nich ma ospe pewnie kolejna dwójka tez bedzie ja miała ale moja pytanie brzmi czy babcia tez moze przeniesc wirusa , chodzi mi o to czy moge spokojnie chodzic do babci z córcia nie bojac sie o zarazenie(choc moja córcia była szczepiona bardzo sie boje tej choroby)
  • Witam.Mam wieeelka prosbe.Napiszcie co wiecie na ten temat...Bardzo przepraszam ze to takie DŁUUUUUGIE...Ale od poczatku. W sobote na ciele mojej corci(19 m-cy) powyskakiwaly kropki.Myslalam ze to ospa.W niedziele rano z kropek zrobily sie wielkie czerwone palmy.Na pogotowiu lekarz stwierdzil ze to od uczulenia.kazal podawac diphergan i wapno.Wieczorem sie pogorszylo i zaczela puchnac ,alej buzka.Zabralam ja do szpitala i nas juz stamtad nie wypuscili obawiajac sie o opuchlizne na ...
  • Wiem,każde dziecko inne,ale zaczynam sie martwić już.Biegunkę mała(2,4 l)ma od wtorku-3,max.4 luźne kupy dziennie.My też oczywiście załatwieni.Lekarz był,przepisał tylko probiotyk,nie wspomniał nic o kontroli,ani o tym,ile w/w stan może trwać.Jakie są Wasze doświadczenia?Dodam,że Zosia b.mało je,ale picia nie odpuszczam-daję choć po łyżeczce,dodatkowo karmię piersią-choć miałam właśnie odstawiać,nie mam sumienia w takim momencie.No takich Świąt to u nas nie było:(
  • moja córka od wczoraj gorączkuje bezobjawowo (brak kaszlu ,kataru żadnego bólu) czy to trzydniówka czy może znów szaleje jakiś wirus ?pozdrawiam G
  • Błagam pomóżcie bo narazie nie mam jak wybrać się do lekarza.Moja Zuzia złapała odemnie wirusa w niedzielę w nocy dostała wysokiej temp wymioty i biegunka,piła dosyć dużo ale nie chciała jeść i tak jest do dzisiaj.temp minąła już wczoraj ale niechęć do jedzenia pozostała tylko pije i nie chce nic jeśc jest bardzo słaba zastanawiam sie czy jechać z nią już dziś do szpitala czy czekać do jutra czy się poprawi.Mam straszny kłopot bo ja tez jeste pieruńsko chora a drugie dziciątko też mam w...
  • Moje dziecko (19 miesiecy)wlasnie przebylo wirus rota i chcialabym sie dowiedziec po ilu dniach mozna wychodzic z dzieckiem na podworko
  • miałyście tak kiedyś? syn przez 2 noce i dzien miał 38,5. lekarz zalecił dawać nurofen 3 razy dziennie niezależnie czy ma gorączkę czy nie. poza tym marudzi, zapchany nos. do tego rutinacea w syropie, na katar i przeciwwirusowy lek. zrobiłam na własną rękę krew. limfocyty wyszły poniżej normy, neurofile powyzej i gran.segmentowe też. do tego CRP 40,9 przy normie do 5. córka kiedyś miała CRP ponad 100, to wiem że antybiotyk konieczny. ale czy teraz też? nei wiem sama czy nadal ma gorą...
  • moj 16 mies synke wymiotuje,zaczelo sie po mleko rano,zwymiotowal po godzinie znowu i tak dzis ze 6 razy,do tego jest senny,cigle spi i budzi sie aby znow zwymiotowac,dzwonilam do lekarza ma przyjechac dopiero ok 20.Caly dzien nic nie daje mu do jedzenia,tylko picie- woda.Nie ma goraczki ani biegunki,czy to moze byc rota wirus?czyli tgz grypa zalodakowa?czytalam o tym,ale objawy to "biegunka ostra i goraczka pluz czasem wymioty.u niego sa tylko wymioty,nawet po wodzie wymiotuje,a...
  • Dzis rano mały wymiotowal trzy razy,miał tylko stan podgoraczkowy.Pojechalismy więc na dyzur dolekarza,ona stwierdziła ze to wirus i dała krplowke i jeden zastrzyk przeciw wymiotom i zaleciła diete.Synek troszeczke zjadl chlebka z maslem i juz trzeci raz spi,nie wiem dlaczego,czy wtej kroplowce byl jakis srodek na uspokojenie i dlatego spi,dodam ze nie ma temperatury.
  • prosze o podanie Waszysch sposobow na chorobe wirusowa u 2-latki: katar, kaszel.... ale bez naciekow ropnych, goraczki itp... no i jak poajwi sie goraczka, to wiem ze paracetamol, ale co poza tym? witamina C i co dalej?
  • Dziewczyny martwie sie..Pisalam niedawno,ze mlody lat 5 mial problem z uchem.Laryngolog nic nie wykryll,ale lekarka w przychodni powiedziala,ze zapalenie i ponoc jeszcze angina..Szok.W angine nie wierze,bo mlody nie skarzyl sie w ogole na bol gardla..Ale ponoc na migdalach mial osady..Mimo 5 dniowej walki z goraczka i checia wyleczenia bez antybiotyku ,poddalam sie i dalam przepisany Zinnat..To bylo w czwartek. Od wczoraj mlody ma katar i kaszel..Kaszle non stop prawie:((Wszyscy jestesmy pod...
  • Witam!Moja 3 letnia corka od soboty goraczkuje,od ok.10 dni skarzy sie na bol brzucha i gardla.W poniedzialek poszlam z nia do lekarza,powiedzial,ze to angina wirusowa (pobral z gardla wymaz i zrobil test).Nic nie przepisal, bo antybiotyk na wirusy nie dziala.Mija dzis 5 dzien i poprawy nie ma,co noc coreczka wymiotuje jakby ropa,nic nie je. I tak sie zastanawiam dlaczego tytaj (mieszkam w Danii) jeszcze nigdy nie wyszlam przy tego typu infekcji z antybiotykiem,zawsze sa to wirusy,a w Polsce ...
  • Kochane Mamy, Bardzo liczę na Waszą pomoc, bo brak mi już sił i pomysłów. Moja niespełna dwuletnia córka (alergik na bialko mleka krowiego i niektóre leki) od ponad tygodnia bierze kombinację leków (wszystko przepisane przez lekarza, który zna dziecko od urodzenia) i od 6 dni wymiotuje. Co jest dziwne, wymioty nastepuja tylko wieczorem, około godzinę po zazyciu leków, mała już leży wtedy w łóżku, wymioty poprzedzone są kaszlem. Rano dostaje taki sam zestaw, prócz Zymafluoru i ws...
  • Wiem, wiem, powinnam iść do lekarza i pójdę, ale muszę spytać, czy inne dzieci też tak miewają. Mój półtoraroczny syn od wczoraj gwałtownie wymiotuje, nawet wodą czy kęsem chleba. Nie jadł nic podejrzanego, rodzeństwo zdrowe (wszyscy jedli to samo), nie ma gorączki, nigdy nie wymiotował wcześniej, nawet nie ulewał. Pierwszy raz widzę coś takiego. Ratuje nas pierś. Czy to wirus? Zatrucie? Czy objaw jakiejś alergii taki nagły? Czy to może mieć związek z pasożytami? W głębi ducha podejrzew...
  • Córka ma 2,5 roku.Juz czwarty tydzien kaszle...Najpierw kaszel byl suchy.Teraz od dwoch tygodni jest raczej mokry.Teraz to juz jej sie odrywa. Pierwszy tydzien leczyłam ja sama.Nie przeszło.Poszłysmy do lekarza.Tydzien Flegamina.Nic.Tydzien Pectodril.Nic.Tydzien Pulneo.Zero poprawy. Juz nie mam siły... :( Dziecko nie moze spac w nocy,w dzien tez nie jest lepiej... Lekarz co tydzien mowi,ze osłuchowo jest czysto,ze to wirus i daje kolejny syrop... 2 miesiace temu tez miała kaszel przez 3 ...
  • Hej, na szybko. Czym się róźni opryszczkowe zap gardła od anginy? Wizyta dzisiaj o 17. Na migdałach widze zółtawe kropeczki, tem max 38,4 ( bez zbijania) jako tako je.
  • Chciałabym zrobic dziecku badanie na obecność wirusa cytomegalii. Czy badanie robi się z krwi czy z moczu równiez można. Słyszałam, że można również określić DNA wirusa, na czym to polega ? z góry dziękuję za pomoc
  • Corka siedzi o poniedzialku 26.11 w domu. Do czwartku miala temp. ok 37.2. W czwartek zlapal nas silny wirus 38,4. W piatek ja mialam 39,2,a ona 38,4. W sobote mi zaczelo sie poprawiac. U niej juz bylo 39,2 st. W niedziele zaczela spadac. W poniedzialek juz prawie goraczki nie bylo. A tu od wczoraj znow nawrot. W dzien 38,4, wieczorem 39,7. A dzis rano 40!!! Od poprzedniego poniedzialku ma lekki kaszel i katar. Na kaszel syrop pulneo nie bardzo pomogl. Dzis idzie do lekarza, pewnie dostanie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się