Forum Specjalne Publicystyka
ZMIEŃ
      wirusy

wirusy

(19 wyników)
    • Wydawało się że rząd Tuska prowadzi nas wielkimi krokami w stronę współczesnej Europy. Ostanie wydarzenia, w tym oświadczenia pani Kopacz i jej współpracowników zdają się burzyć tą nadzieję.
    • takie nieszczęścia zdarzają się każdego dnia, a hieny z TVN24 i podobnych tabloidów sieją panikę bo z tego żyją. Ale musiała być radość w redakcjach. jest! Dawać żółty pasek!
    • A może żona pana Wrońskiego,jako nadgorliwa mamusia szczepiła synka od zawsze na wszystko i dodatkowo przy pomocy antybiotyków wymuszanych na lekarzach przy byle przeziębieniu ,pozbawiła dziecko jego własnej obrony immunologicznej.No i efekty są,niestety...
    • "Według danych GIS na terenie Polski do tej pory potwierdzono 185 przypadków zakażenia wirusem A/H1N1. Zdecydowana większość miała łagodny przebieg.". Więc po co siać panikę? Żeby koncerny farmaceutyczne mogły opchnąć niekoniecznie skuteczną szczepionkę?
    • Jak pan myśli, panie Kuczyński, dlaczego ponad połowa Polaków została w domach? Platforma ma tylko 18% mandat do rządzenia. Może reszta społeczeństwa czeka na powstanie normalnej, europejskiej parti w miejsce azjatyckich, postsolidarnościowych watah?
    • [i]*WIDMO totalnego chaosu krąży po świecie*.[/i] V. Dynger.
    • nie wiem czy wolno pisać, że 60% zarażonych to geje - czy to aby politycznie poprawne? zaraz ktoś powie, że to dyskryminacja i że geje wcale nie należą do grupy podwyższonego ryzyka zarażenia HIV - potem się okaże, że bycie gejem nie ma żadnego związku z seksualnością... a potem się okaże, że parady, kolory tęczy i obnoszenie się ze swoją orientacją seksualną jest neutralne światopoglądowo i nie związane z seksem, AIDS i takimi przykrymi sprawami, które utrwalają wizerunek gejów jak...
    • Gratuluje pomyslu. Proponuje tez rozszerzc ten pomysl bezplatnych wiz na Rosje. Albo nawet lepiej: wprowadzic ruch bezwizowy dla Bialorusinow i Rosjan.
    • Wyniki PIS-laboratorium... Wina Tusk i PO...
    • Niech zgadnę, zaraz się dowiemy, że będzie na to coś szczepionka... Dwa miesiące później, że od szczepionki umiera 10x tyle ludzi co od wirusa.
    • No, nie można tak o wartościach do kościoła, których nazwa "chrześciańskie" odnoszą się prawdopodobnie jedynie do założycieli. Przecież stosy, to stosunkowo niedawna historia, a organiczna nienawiść do ziomków jego założycieli jest powszechnie znana. Reszta, to polityka.
    • Ktos mi wyjaśni dlaczego pod linkiem o kręceniu video w samochodzie o tornado jest artykuł "Pekin mści się za Nobla"?
    • Mojemu kumplowi wirusy zżarły program antywirusowy. A ja chodzę na pocztę, żeby zapłacić za zakupy internetowe, bo się boję, żeby nie zeżarły kasy. -- Paramonet (fotoblog)
    • Domosławski jest chyba ostatnim lewakiem w Polsce, który cytuje doszczętnie skompromitowanego Chomsky'ego. Na tego błazna nie powołuje się nawet Sierakowski i Żakowski.
    • Artykuł bardzo interesujący i napisany z wielką pasją,ale jak wiemy pasjonaci lubią przesadzać i dlatego oceniać go mogą tylko fachowcy.Ja jako lekarz,chociaż bardzo interesuję się biologią,fachowo ocenić go nie mogę,ale bardzo mnie zainteresował,
    • Jesteśmy niemal zerem na polu innowacyjności klinicznych i przyrodniczych ale to nie przeszkadza pani minister pouczać świat jak walczyć (nie walczyć) z grypą. Wczoraj wiceminister zdrowia wykazał się nikompetencją dziecka - nie tylko nie miał pojęcia jaki jest poziom zainfekowania Polaków nowym wirusem grypy ale nie rozumiał, że można tę wiedzę nabyć za pomocą ementarnych metod ststystycznych, których uczy a w każdym razie powinno uczyć się każdego studenta medycyny. Takie bad...
    • Typowe bredzenia środowisk GW. "Dyskryminacja (łac. discrimino - rozróżniam) oznacza odmienne traktowanie różnych podmiotów, które znajdują się w podobnej sytuacji." Dziecko z zabójczą chorobą zakaźną (HIV) nie znajduje się podobnej sytuacji jak dziecko nie zakażone. W dodatku jest dzieckiem, więc z założenia nie przypisuje mu się pełnej odpowiedzialności i świadomości swoich czynów. Może politycznie poprawni samobójcy z tego Towarzystwa powinni zająć się dyskryminacją chorych na ebo...
    • numer z kupowaniem play station niesamowity - trzeba miec jednak łeb - i jeszcze większy żeby takie rzeczy wykrywać. szcun,
    • Nazywam sie Agata i od ponad pol roku mieszkam w Miescie Meksyk. Od piatku jestesmy bombardowani coraz to nowymi wiadomosciami o grypie swinskiej (influenza porciana). Wg. artykulu rozpoczela sie wielka kampania szczepien. Niestety nie jest tak. Po piwrwsze, szczepionka nie istnieje. Po drugie w Meksyku szczeoionki na "zwykla" grype skonczyly sie juz w czwartek... Chociaz i tak by nie pomogly. W niektorych serwisach mowi sie o psychozie w Meksyku. Nie jest to trafne... Miasto jest troc...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się