Forum Pomoc O forum
ZMIEŃ
      wirusy

wirusy

(54 wyniki)
    • W dniu wczorajszym dostalam maila o tytule Your password has been successfully updated. Fajnie... Mial w sobie wirusa. Wesolo??? Zabawe sobie ktos robi czy co?
    • otrzymałam takiego maila macie na Wypranych wirusa. Krzyczał mi komputer w pracy, myślałam, że bład antywirusa może, ale krzyczy też w domu, a antywirus mam inny. W ostrzeżeniu mi piszą, że storna zawiera złośliwe oprogramowanie ze strony supergify.pl. Może ta informacja pomoże zlokalizować wirusa. Jak mam go zlokalizować i co z nim zrobić? Jeśli znajdę oczywiście
    • Przed chwila odebralam maila z konta raszefka@gazeta.pl z zalacznikiem o nazwie fidten.exe, temat maila: Hi Europa Zachodnia. I ten zalacznik to wirus jest, tak stwierdzil moj program antywirusowy. Wprawdzie znam Raszefke z forum, ale ostatnia rzecza , w ktora uwierz, jest to, ze wyslala mi ona (ta osoba) wirusa. Mysle, ze cos sie pochrzanilo i trzeba by to sprawdzic, wiec zglaszam i ew. wyjasnienie prosze. Renia
    • Z duza niecierpliwoscia oczekuje Waszej odpowiedzi w sprawie mojego zgloszenia ze moj komputer, uzywany tylko na forum GW, dostal wirusa.
    • Dzisiaj na moje konto przyszlo kilkadziesiat plikow zawirusowanych.
    • Aż sobie krzyknęłam w tytule. Proszę osobę odpowiedzialną za działanie filtra antywirusowego na gazetowej poczcie o uaktualnienie bazy wirusów. A użytkowników tejże poczty ostrzegam, iż załącznik "Smoke.exe (application/octet-stream; name="Smoke.exe")" zawiera wirusa.
    • Zróbcie coś. W sobotę rano z waszego serwera wyszły w świat listy zainfekowane przez robala W32.Klez.gen@mm. W mailu z gazeta.pl był załącznik class.bat ze wspomnianym wirusem Dzięki sprawności skanera antywirusowego konkurencyjnego portalu zostałem ostrzeżony. Czy nie można byłoby takiego skanera zainstalować w Gazecie testującego maile na etapie odbierania lub wysyłania? Poniżej przesyłam nagłówek zainfekowanej wiadomości, być może to było działanie zamierzone a ip ułatw...
    • Przez weekend na moje konto wpłynęło 17 postów. Jeden bardziej debilny od drugiego, część po angielsku, co najmniej pięć (od różnych, nieznanych mi osób) jako temat ma "kontakty", kilka się dubluje, żaden nie da się otworzyć. Wygląda mi to na działalność jakiegoś wirusa. Te kłopoty zaczęły się, gdy zmieniono forum i skrócono adres na ...@gazeta.pl. Ciekawe, że na interii nie ma takich problemów.
    • przed chwilą zza oceanu dostałam takie oto ostrzeżenie: Ktoś rozsyła mily wygaszacz ekranu. Żaba Budweiser, "Buddylst.zip". > > Jeśli go rozpakujecie w swoim komputerze, to stracicie wszystko!. Wasz > > twardy dysk zostanie zniszczony, a ten "ktoś" uzyska Wasze nazwisko i > > haslo (password) przez Internet. Nie rozpakowujcie w żadnym wypadku tego > > wygaszacza ekranu! O ile wiadomo, wirus został puszczony w obieg od > > wczoraj. Ta informacja zostala op...
    • Oczywiście w załączniku był wirus: support@gazeta.pl Data: 2004-07-03 01:16 Do: leszek.sopot@poczta.gazeta.pl Temat: E-mail account security warning. rozwiń nagłówek Dear user of e-mail server "Gazeta.pl", Your e-mail account will be disabled because of improper using in next three days, if you are still wishing to use it, please, resign your account information. For more information see the attached file. For security reasons attached file is password protected. The p...
    • Dj napisał(a): > Poczta w portalu Gazeta.pl sama tych wirusów nie rozsyła. Nawet jeśli ktoś > dostaje wirusa z Twoim adresem w nagłówku to nie znaczy, że został wysłany > z Twojego konta tak sam z siebie poprzez serwer poczty w Gazeta.pl. A moze jednak? dostaje dziesiatki wirusow ilekroc troche aktywniej udzielam sie na forum. Ze skrzynki gazetowej korzystam skrajnie rzadko, i niemal wylacznie do odbierania maili - a to na ta skrzynke dostaje wirusy. Dodam jeszcze...
    • Przyszedł dzisiaj do mnie list od was, że w poczcie którą wysłałem był wirus. Niestety list przypadkowo usunąłem. Sprawdziłem cały komputer dwukrotnie - na Norton Antivirus 2003 (bazy aktualizowane dzisiaj) i Kaspersky Antiviral Toolkit Pro Platinium (bazy aktualizowane dzisiaj). Komputer był czysty. Żadnych wirusów, trojanów, ani nawet plików podejrzanych. Wynika z tego, że wasze programy antywirusowe szwankują. Sprawdźcie to, gdyż straciłem maila i nie wiem którego :( . Wysyłałe...
    • bo znowu na gazetową skrzynkę dostaję wirusy, których nie powinien przepuszczać słynny gazetowy antywirus.
    • No wiecie ludzie, to już są szczyty. Właśnie dostałam maila. Nadawca POSTMASTER@poczta.gazeta.pl. Mail ma temat [----], czyli wszystko jasne. Nawet Mrożek by tego nie przewidział... ;)))
    • To martwe fora: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23618 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=430 Kiedyś pełniły funkcję pomocy forumowiczom... dziś zaś jaką? Pozdr Zdychająca Umfi PS Może ktoś kompetentny pomoże mi: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=430&w=44435007 o ile będę jeszcze istnieć :((( :(((
    • Dzieje sie cos dziwnego. Moja skrzynka rozsyla wirusy. Niby nic dziwnego, gdyby nie to ze.... Uzywam komputera Macintosh. System operacyjny na tym komputerze nie rozpoznaje i nie uruchamia plikow typu "*.bat", "nie wie" rowniez, co to jest makro-wirus. Do tego mam zainstalowane solidne oprogramowanie antywirusowe (Norton, firmy Symantec, zaktualizowany kilka dni temu), ktore wylapaloby jakiegokolwiek wirusa na moim komputerze. Dlaczego wiec wirusy sa rozsylane z mojej (gazetowej...
    • na forum "Informacje Dnia" pojawił sie taki oto wpis: odpowiedz cytując |______VIRUS______od__znajomego___SYJONISTY_____| Autor: Gość portalu: Vist¸ Data: 18-02-2002 22:37 adres: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl -------------------------------------------------------------------------------- Ten wątek jest o prawdziwym virusie od prawdziwego syjonisty wysłanym na tym Forum /też/ do Ciebie. 1. Virus nazywa się : ____ W32.NIMDAA@MM ____ 2. Wysłał go znajomy syjonista ukryw...
    • Aj! dzieje się coś niedobrego! Pół łódzkiego forum jest bombardowane mailami z robaczkiem. Czy gazeta.pl rozwiązując swoje problemy z pocztą, mogła by się zastanowić nad zainstalowaniem jakiejś blokady anty-wirusowej? pozdroofka, Ixtlilto
    • Czy można by było na winiecie na Wirusach umieścić instrukcję wklejania loga z HijackThis? Ile razy można to samo każdemu pisać!? Poza tym moglibyście kogoś zatrudnić na te Wirusy, bo Netsec sam nie wyrabia.
    • witam, jako, ze na tym forum odpowiada postmaster pozwole sobie przeniesc pewien link z dyskusji jaka toczyla sie na forum komputery www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=34&w=3119991&a=3119991

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się