wirusy

(27 wyników)
  • witam, wlasnie mam zapalenie gardla. dostalam antybityk bezpieczny dla matki karmiacej. czy wirusy przechodza z mlekiem matki (i bakterie)? czy antybiotyk tez przenika i dziecko tez jest tak jakby leczone? pozdrawiam
  • Moja starsza córka dzisiaj zachorowała na ospę i bardzo boję się, czy mój siedmiomiesięczny synek równiez zachoruje. Dodam, ze karmię go piersią i sama przechodziłam juz tę chorobę. Bardzo proszę o odpowiedź. Może ktoś z Was miał podobną sytuację?
  • mój 10 miesięczny synek od soboty ma gigantyczny katar, kaszle a dzisiaj doszły jeszcze wymioty po stałym jedzeniu i o zgrozo po mleku z piersi. lekarz stwierdził wirusa. boję się odwodnienia. podstawiam mu wodę, ale dużo jej nie chce pic. w ogóle nigdy nie chciał pić nic poza piersią, więc piersi było jeszcze sporo. czy ktoś miał przypadek wymiotów po piersi w czasie infekcji? co podawałyście?
  • Leje się ze mnie wszystkimi otworami (pomijam szczegóły), jestem już wyczerpana, mężuś wybył z domu zanim się zaczęło, wzięłam smectę, piję wodę mineralną, ale za chwilę zwracam, co jeszcze mogę zrobić? Brzuch boli strasznie, nie powiem co jeszcze od biegunki. Co powinnam jeszcze zrobić? I czy dla dziecia 11-tygodniowego nic nie będzie? Karmić go nadal mimo wszystko? Budźcie się dziewczyny i chłopcy i pomóżcie..
  • Od rana bolal mnie zoladek, kolo poludnia Maja zrobila bardzo zadka kupe i ilosc mnie tez zadziwila, pampers pierwszy raz nie wytrzymal i kupa byla pod pacha doslownie... Potem zaczely sie wymioty. Karmie i po 5-10 minutach chlusty zjedzonego mleka. Maja ma skonczone 2 miesiace. Kiedy zwymiotowala 5- ty raz z rzedu zwatpilam czy aby napewno dobrze robie karmiac ja? Podalam troche wody z obawy, ze sie odwodni, tez zwymiotowala. Wiecej kupek nie bylo, siusia zdaje sie normalnie i hu...
  • Trzy dni temu mąż przyniósł do domu "rotawirusa" najpierw objawy zarażenia pojawiły się u mnie, a w nocy z środy na czwartek u mojej 20-miesięcznej córki. Mała miała tak silne wymioty,że trafiliśmy do szpitala gdzie dostała kroplówkę z glukozy po której wymioty ustąpiły i rano Weronika zawołała "mama cyca!", instynktownie jej na to pozwoliłam a pani dietetyczka przyleciała i zabroniła przystawiać małą do piersi twierdząc że to jej zaszkodzi. Córeczkę to nie przekonało wpadła w histerię ...
  • Wczoraj zaczęłam wymiotować i dostałam biegunki. Dzisiaj strasznie boli mnie brzuch. Wczoraj dawałam mu butle ale dzisiaj dostał już pierś tylko że strasznie zaczął boleć mnie brzuch. Nie wiem czy mogę dać małemu pierś czy lepiej poczekać aż mi całkiem przejdzie?
  • Nawet ja ( he he ;-) ) miewam pytania i wątpliwości... Mała L. (13 tygodni) ma od 2 tygodni katar, na szczęście taki, który (oprócz jednego epizodu) w karmieniu wydaje się nie przeszkadzać. Od kilka dni także kaszel, brzmiący nieładnie, ale występujący rzadko; oprócz tego je, śpi, zachowuje się normalnie. Wczoraj byłam u lekarki sprawdzić ten kaszel osłuchowo - wszystko OK. (Aha, od kilku tygodni wszyscy pozostali domownicy są cały czas chorzy, w różnym stopniu i na różny sposób) Moje...
  • akradł się do naszego domu jakiś wirus. Wszyscy chorowali. Teraz dopadło mnie mam temperaturę 38 i nie wiem czy karmić piersią czy przerwać o obawiam się o małego żeby się nie zaraził odemnie.Nie wiem co robić jest niedziela czy zażyć coś poradźcie proszę
  • zaczelo sie we wtorek... po pracy ledwo zdazylam do domu i rozladowalam chyba ze 2 kilo, normalnej konsystencji (sorki za opis ale chce zeby sytuacja byla jasna)... potem wieczorem zaczely sie dreszcze, a w nocy lekki bol brzucha i goraczka 38.8... rano temp 39.2, biegunka, nudnosci... poszlam do lekarza to mi powiedziala ze pewnie wirus, ale bakterii nie mozna wykluczyc... no ale mam poczekac i zobaczyc... dzisiaj temperatury juz nie ma, tylko caly czas takie nieprzyjemne uczucie w b...
  • Witam Mam pytanie - chciałabym przekłuć sobie uszy ale ciągle karmię piersią swoje dziecko i w związku z tym czy mogę to zrobić teraz? czy też poczekać do momentu kiedy przestanę karmić piersią? Czy to może mieć jakiś wpływ np. gdy będą uszy ropieć odrobinę na moje mleko? Bardzo proszę o rady dziękuję i pozdrawiam
  • Dziewczyny proszę znowu o pomoc. Mam rozległą opryszczkę warg wewnątrz i na zewnątrz.Czy jeśli karmię w nocy ok.2,3 razy Jula jest zabezpieczona?
  • Pierwszy raz odkąd w ogole jest na świecie obudzona w nocy nie dała się uspokoić piersią. Płakała dość mocno, po czym zrobiła kupę. Potem przestała płakać i poszła spac. Kupa powaliła zapachem, była mocno śmierdząca i chyba to była biegunka ( zapach miała taki własnie jak biegunka dorosłego ). Rano już bez płaczu znowu była śmierdząca i ze śluzem. Wczoraj zjadła słoiczek gruszka + banan - w ilości jedna mała łyżeczka. Dzień wcześniej troszke kaszki z glutenem w ilości jedna ma...
  • Ugryzł mnie w palec mój własny cholerny pies. Karmię piersią 8 miesięczną córeczkę i boję się o jej zdrowie. Pies jest szczepiony ale problem tkwi w tym, że około godziny przed tym jak ugryzł mnie zagryzł kota.. Najprawdopodobniej bezpańskiego. I jeśli pies jest zdrowy tak kot mógł być chory i mógł zarazić czymś mnie. Byłam na pogotowiu gdzie poinstruowano mnie żeby iść w poniedziałek z psem do weterynarza i jeśli okaże się że z nim wszystko ok to nie muszę jechać na oddział zak...
  • Właśnie wyszliśmy ze szpitala, ponieważ mój 16 miesięczny syn złapał rotawirusa. Przez 5 dni nie jadł nic prócz cyca, przy czym jeden dzień wymiotował moim mlekiem, bez kroplówki się nie obyło. Założyłam ten watek, bo zaobserwowałam ciekawą rzecz i chciałam się podzielić. W dni, kiedy mały czuł się najgorzej, był dosłownie przyklejony do piersi. Ssał chyba jeszcze intensywniej niż gdy był noworodkiem, przy czym odmawiał wszystkiego innego, nawet wody. Ponadto, syn stracił na wadze tylko...
  • Pare lat temu zostalam zarażona w szpitalu hcv,żóltaczką typu c.Jestem ciekawa,czy będę mogla karmić swoje wymarzone dzieciątko piersią,czy nie zarażę go tym paskudnym wirusem przez mleko?Może któraś z was spotkala się z tym problemem.Z gory dziękuję z a odpowiedzi.Mala i Cudaczek 16tyg i 3dni.
  • Tydzień temu 5 m-czna córka (karmiona wyłącznie piersią) najpierw dostała biegunki a potem zaczęła strasznie wymiotować (6 razy w ciągu godziny, a na końcu żółcią). Lekarz, który przyjechał w nocy stwierdził, że się przejadła (ale po przejedzeniu to można zwymiotować raz, nie 6!). Wirus raczej nie wchodzi w grę. Ja stawiałam na słodką bułkę, na którą skusiłam się dzień wcześniej - dodam że poza tą jedną chwilą słabości bardzo uważam na to co jem a przez pierwsze m-ce byłam na ścisłej diecie. ...
  • wlasnie wrocilysmy od lekarza jak juz wspomnialam w moim wczesniejszym poscie,(pisalam go na szybko przed wizyta u lekarza),nasza mala okropnie sie rozchorowala,po wizycie na ostrym dyzurze pogorszylo jej sie i wymiotowala cala noc co godzine,oczywiscie nie pila nic mimo naszych staran(i zmuszania)oprocz cycusia wczoraj na pogotowiu,pani doktor nabijala sie ze mnie czy zamierzam karmic dziecko do 18,na co maz odpowiedzial ze tak dlugo to nie,ale poczekamy az mala sama zrezygnuje dzis jak t...
  • Czy powinnam karmić piersią wczęsniaczka urodzonego w 26 tyg. ciąży jeśli kiedyś przechodziłam cytomegalię?
  • wyszła mi masakryczna na ustach nie wiem czy dorbze kojarzę, że wirus powodujący jej powstawanie to ten sam, co hpv. Ale może coś mącę...Jesli to ten sam, to z tego co mi mówila ginka, dziec i tak go załapał ode mnie w łonie będąc. Jak to dziadostwo ma się do karmienia piersią? wiem że nei mogę stosować preparatów typu Zovirax czy Hascowir. Tak mnie rpzynajmniej aptekarka poinformowała Początkowo, nie wiedząc że to opryszczka, calowałam córkę (6m2t). Boję się, że ją zakaziłam. ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się