wodne

(4 wyniki)
  • czy pompy wodne w naszych Alfach mają określony przebieg do wymiany czy trzeba czekać aż sama się zepsuje bo ja nie mam pojęcia.Moja 156 16.TS ma już na liczniku 106 000kl,a jutro mechanik wymienia mi rozrząd i niewiem czy pompy nie powinno się wymienić odrazu.Jeśli ktoś coś o tym wie,to bylbym wdzięczny za malą podpowiedz.Z góry dziękuje i pozdrawiam
  • Pompy(4)

To ja, mumio2000. Teraz bede mumiem145 i tak juz zostanie. :)) Pytanie dotyczy pomp: wodnej i paliwa. Podobno w okolicy przebiegu 100 tysiecy warto wymienic obie (mowa o 145 i 146). jednak (znowu podobno) nie ma tutaj podrobek i zamienników a oryginal pompy wodnej to okolo 6 stów. Czy to co napisalem wyzej to jakies brednie czy sama prawda?
  • Witam mam AR 1.4 '97 boxer.... bez gazu... czyli zadnych zmian w silniku nie bylo... przebieg jakies 92000 kontrolka wtrysku sie zapala na kilka sekund... po chwili gasnie... po jakims czasie znow sie zapala.... i znow gasnie... sliniczek krokowy zostal przeczyszczony... niestety nic to nie pomoglo... jedynym objawem usterki jest czasem - nie zawsze - minimalny wzrost obrotów... poza tym wszystko tak jak bylo. moze ktos wie czym to moze byc spowodowane i jak to naprawic?? Pzdr.
  • Dzisiaj zauważyłem że mam rozerwaną gumową osłonę przegubu z lewej strony od silnika,(156 2,4) mam wobec tego pytanie- Czy od strony koła jest taka sama osłona czy inna,pytałem w sklepie o cenę - 30 zł, czy ktoś samemu ją wymieniał czy lepiej pojechać na warsztat? Czy dalsza jazda na rozerwanej osłonie znacząco wpłynie na szybsze zużycie przegubu?Słyszałem że trochę piasku i kurzu i po przegubie... I ostatnie -dzisiaj podczas dużego upału zauważyłem że mam dość spore wycieki z...
Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się