wodne

(10 wyników)
  • Witam serdecznie. Czy delikatnie mokra pompa wodna od spodu przy uszczelce w dieslu to coś poważnego? Od razu mówię, że to nie jest od mokrej jezdni. Płynu chłodniczego raczej nie ubywa. Czy jeżeli pojadę gdzieś dalej to coś zacznie się dziać, czy się nie obawiać? Rozgrzałem go ostatnio do 110 stopni, były dosłownie delikatne bąbelki. Proszę o rady.
  • Czy jest taka operacja mozliwa i jak ją przeprowadzić ? Wydaje mi się że ona już nie pompuje płynu tylko go "mieli". Auto nabiera temperatury a termostat jest ok. Podpowiedzcie mi coś bo sam już nie wiem ;-(
  • Czy prawdą jest że wymianie napinacza i paska rozrządu powinna towarzyszyć wymiana pompy wodnej? Konkretnie interesuje mnie sprawa w Cordobie 1.6.
  • Witam, mam taki problem - drobne, wręcz niewidoczne, kropki z farby (chyba ftalowej) na lakierze (jacyś idioci malowali coś natryskowo w pobliżu). Kropki mają parę dni, lakier metalizowany, niestety jaśniejszy od kropek...
  • Zamarza mi szyba przednia od środka w Skodzie Octavi.Wszystkie szyby i dzrzwi domknięte na max.Nie wiem gdzie może być jakaś nie szczelność,może przez wlot nawiewu ciepłego powietrza,ale jak go zakryłem to też zamarzła.Będę wdzięczny za dobre rady.
  • Mam od miesiąca Spajasa z 1999 roku po przebiegu 173 tys. km. Mój Kolega-Mechanik, w komisie odradzał mi kupno tego minivanka ze względu na to ciche cykanie w silniku. W trakcie jazdy, do szybkości ok. 90 km/h wyczuwam Napaliłem się ... bo inne zespoły autko ma w porządku, jest ładnie utrzymany. I kupiłem. Teraz martwię się aby silnik nie rozleciał się. Co prawda u Niemca był corocznie serwisowany. W książce serwisowej są corocznie pieczątki. Nie mogę jednak dowiedzieć się co i kiedy by...
  • Ostatnio pod korkiem pojawiła mi się biała substancja pod korkiem do wlewu oleju. Najpawdopodobniej świadczy to o zawartości wody w oleju? Czy to jest groźne dla samochodu? Na nowym oleju przejechano około 1000 km ,Syntetic, przebieg 120.000km. Seat Ibiza 1.4MPI
  • mam cinquecento, raz w tygodniu wlewam plyn borygo (ok pol litra), nikt nie moze znalezc przyczyny dlaczego ubywa. zalecono mi takze uzyc plynu ktory "zakleja" mikropekniecia i mimo to nadal ucieka.
  • Mam VW Polo Coupe z 1994. Silnik 1.0 benzyna. Od paru dni mam taki problem, ze samochod nie zapala a raczej zapala kiedy chce. Raz zapala od razu a czasem po 5-10 min krecenia. Raczej nie ma tu znaczenia czy jest cieply czy zimny. Przy zapalaniu silnik kreci rowno i jest wszystko ok, tyle ze zaapalic nie chce.... Akumlator raczej wykluczam. Samochod stoi na powietrzu. Moze jakies zazwilgocenia? Prosze o sugestie.
  • co sie moze palic? kompresor? jakis silnik? dym nawiewa z kratek wentylacyjnych a pod maska dymu nie ma. Moze ktos wie co padlo?
Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się