johanesmax456 29.03.16, 17:34 Gdzie ubezpieczacie swoje auta? Kupujecie samo OC, czy wybieracie OC i AC? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pan_samochodzik21 Re: Dobre ubezpieczenie auta, gdzie? 04.04.16, 13:45 Ja mam ubezpieczone w gothaer, 650zł za P206. Samo OC Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek No full wypas. 07.04.16, 17:18 pan_samochodzik21 napisał(a): > Ja mam ubezpieczone w gothaer, 650zł za P206. Samo OC No full wypas. Ja za BMW E53 (4.4i z LPG) płacę 350 złotych... ze średnim pakietem assistance. Co prawda to zniżka pracownicza żony (pracuje w TU) ale najtaniej jak sprawdzałem w ubiegłym roku (przełom lipca i sierpnia) mogłem "dzika" ubezpieczyć za 375 złotych (tyle, że gołe OC). A co do zadającego pytanie - nie sieć, nie pojedyncze towarzystwo a już na pewno nie pierwsza oferta odnowienia polisy z obecnego TU - najlepszą ofertę będzie miał zawsze tzw. multiagent (czyli agencja oferująca ubezpieczenia wielu towarzystw na raz) - dlaczego? Bo mają największe zniżki od TU (stąd też nawet ze swoją prowizją są tańsi niż oferta online/w oddziale TU) a jednocześnie mają kilka TU w jednym miejscu, w związku z czym mogą dobrać najlepszą ofertę do kierowcy i samochodu (bo różne towarzystwa różnie traktują niektóre marki/niektórych kierowców). Odpowiedz Link Zgłoś
gregbridge Re: Dobre ubezpieczenie auta, gdzie? 06.07.16, 16:54 Gothaer nie polecam. Od dwóch lat biję się z nimi i nie chcą mi wypłacić odszkodowania, nawet za receptę przepisaną przez lekarza! Jak dostarczę jakiś dokument który chcą, to pojawia się nowe żądanie - wszystko by nie wypłacić. Ręce opadają. Nie życzę nikomu takich doświadczeń które mnie spotkały. Odpowiedz Link Zgłoś
lissa80 Re: Dobre ubezpieczenie auta, gdzie? 11.04.16, 10:46 Najlepiej przejść się do miejscowego CUK. Odpowiedz Link Zgłoś
pzu_ekspert Re: Dobre ubezpieczenie auta, gdzie? 13.04.16, 15:14 @johanesmax456, sprawdź OC w PZU. Otrzymasz bezpłatny pakiet assistance m.in holowanie dla Ciebie i poszkodowanego. Warto wybrać też dodatkową ochronę np. AC. Jeśli zależy Ci głównie na ochronie w przypadku kradzieży auta, to polecam Ci ubezpieczenie AC Mini. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Dobre ubezpieczenie auta, gdzie? 13.04.16, 16:00 Czy coś jest bezpłatne, to zależy jeszcze od ceny produktu. Czasami bywa tak, że "bezpłatne" w drogo przepłaconym produkcie jest sporo droższe niż "dodatkowo płatne" w tanim produkcie. Ale skoro już pytam kogoś z PZU, to może wyliczy mi składkę OC i Assistance na mój samochód (opisany powyżej, rok 2001, jestem 37-letnim mężczyzną z Lublina, z prawem jazdy od ponad 20 lat i pełnymi zniżkami na OC). Ciekawy jestem, czy wyszłoby taniej chociaż niż dwukrotność mojej obecnej stawki OC. Odpowiedz Link Zgłoś
pzu_ekspert Re: Dobre ubezpieczenie auta, gdzie? 14.04.16, 09:56 @qqbek, ciężko wyliczyć na forum składkę za OC, nie znając wszystkich danych samochodu. Cenę za to ubezpieczenie poznasz na naszej infolinii lub u agenta. Odpowiedz Link Zgłoś
edziu8 Re: Dobre ubezpieczenie auta, gdzie? 02.06.16, 19:44 Ostatnio Mini AC podrożało bo ludzie zgłaszali dużo szkód kradzieżowych, więc nie opyla się. Można zastanowić się nad zrobieniem zwykłego AC niekoniecznie w wyżej wymienionej firmie. Sprawdzone :) Holowanie dla Ciebie, jak jesteś sprawcą wypadku, jest teraz w standardzie w większości firmach. Odpowiedz Link Zgłoś
black_and_gold Re: Dobre ubezpieczenie auta, gdzie? 22.06.16, 14:04 a opcja samochodu zastępczego? czy trzeba bardzo się upominać żeby ten samochód w końcu przyjechał? pytam, bo są prywatne firmy, które się tym zajmują bez łaski, np. EuCOCar i inne i może lepiej zrezygnować z takiej opcji? Odpowiedz Link Zgłoś
pan_samochodzik21 Re: Dobre ubezpieczenie auta, gdzie? 14.04.16, 12:27 Podobno wszystkie OC poszły trochę do góry Odpowiedz Link Zgłoś
rusak84 Re: Dobre ubezpieczenie auta, gdzie? 28.05.16, 19:48 Ja już od 3 lat wykupuję OC i AC w Compensie i nie mam zamiaru zmieniać ubezpieczyciela. dobrego się nie zmienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
edziu8 Re: Dobre ubezpieczenie auta, gdzie? 02.06.16, 19:46 są lepsze i tańsze firmy ubezpieczeniowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
makarena00 Re: Dobre ubezpieczenie auta, gdzie? 08.07.16, 11:51 Nam najlepiej wyszło w PZU. Odpowiedz Link Zgłoś
kabalowa Re: Dobre ubezpieczenie auta, gdzie? 28.08.16, 21:41 my dodatkowo mamy taką gwarancję Get Help która w razie potrzeby daje nam darmową pomoc drogowa, darmowe naprawy aut, całodobowy assistance, mają nawet uruchomioną specjalną aplikację IHelp na telefon dzięki której łatwiej wezwać pomoc . Dzięki tej gwarancji bezpieczniej było nam kupić używany samochód, bez ryzyka. Warto skorzystać z takiej gwarancji kupując samochód www.gethelp.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
wyciszauto.pl Re: Dobre ubezpieczenie auta, gdzie? 13.10.16, 14:43 Jeśli chcesz samo OC to bierz najtańsze, natomiast jeśli chcesz AC to warto zainwestować więcej w porządne ubezpieczenie, ponieważ w razie stłuczki czy kradzieży nie będziesz się bujać z ubezpieczycielem że zaniżył wypłatę albo w ogóle jej nie chce wypłacić. Ja polecam PZU i Warte Odpowiedz Link Zgłoś
seba.1984 Re: Dobre ubezpieczenie auta, gdzie? 27.10.16, 00:06 Czy ubezpieczenie jest dobre okazuje się w momencie wystąpienia szkody. W chwili obecnej już OC lepiej mieć w dobrej firmie oferującej BLS, tym bardziej AC w all risk oraz ze stałą wartością pojazdu oraz nie pomniejszaną sumą ubezpieczenia. Odpowiedz Link Zgłoś