Forum Specjalne Publicystyka
ZMIEŃ
      wybuchowy

wybuchowy

(5 wyników)
    • Terroristi wsiech stran, ujedinitieś!
    • Panie Jacku, jestem jak zwykle wzruszona Pana reportażem . Dzięki Pana relacjom mogę codziennie dziękować Opatrzności , że pozostawiła mnie w innej rzeczywistości i wymiarze. Tamten "inny świat" dzięki Panu jest przerażająco blisko. Dziękuję.
    • Pewnie to tylko kwestia czasu, kiedy wacki kubliki zigzaury odkryją ślad sprawców na Kremlu.
    • Zamach terrorystyczny, typiczna budowa bomby wskazująca na konstruktorów z południa. środki wybuchowe i części luźnego metalu. Terroryści z Dagestanu albo Inguszetów mogli być konstruktorami tej bomby. Hamas budują podobne bomby, tyle że do metalowych części wkładają jeszcze truciznę na szczury. Ta trucizna prowadzi do wykrwawienia rannego. Ale tu Hamas nie wchodzi w rachubę. Jeżeli tu na pewno nie są terrorystami Czeczeni jak wskazują ślady, to znaczy Rosja ma więcej wrogów którz...
    • Gazeto. Po raz kolejny masa błędów w krótkim artykule. Poniżej kilka "smaczków". "[i]Jeden z pasażerów, 49-letni mechanik, pracujący w Irlandii, który wracał po Świętach do Dublina, odleciał jednak do Irlandii z 90-gramami hexogenu - potężnego materiału wybuchowego[/i]." Zdanie wielokrotnie złożone (błędnie zresztą). Do tego niepotrzebne powtórzenie nazwy kraju w tak krótkim fragmencie. Nie mówiąc już o tym, że wynika z niego jakoby Dublin nie był w Irlandii :D. --------...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się