Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      wykorzystywany

wykorzystywany

(15 wyników)
    • Przewaznie jest to ojciec, ojczym, dziadek, wujek czy dobry znajomy. Jesli zauwazycie, ze dziecko panicznie sie boi z ktoras z tych osob zostawac, to przyjrzyjcie sie temu dokladnie i nie udawajcie ze tego nie widzicie. Niestety czasem matki nie reaguja nawet jesli im sie powie. Pedofile siedza czesto z nami przy rodzinnym stole. Przypominam sobie jak przez mgle, ze miedzy maz siostry mojego dziadka a jego corka "cos tam bylo". Ciotka jednak zyla z nim dalej, podczas gdy corka wyprowadz...
    • wykorzystujecie wygląd/urodę do załatwienia różnych rzeczy,uniknięcia płacenia mandatu,itp.? czy uważacie, że to robienie z siebie słodkiej idiotki?moim zdaniem w niektórych sytuacjach aż żal nie załatwić czegoś uśmiechem, skoro się da, ale tylko w niektórych,generalnie trzeba mieć do tego wyczucie :) co sądzicie?
    • Wykorzystujecie, czy wszystkie święte i moralne do bólu?
    • Mam w pracy koleżankę, dziewczyna miła, uczynna, czasami aż do przesady. I wg mnie jest to jej największy problem - wykorzystuje ją kto może: chłopak, rodzina, czasem nawet koledzy z pracy. Szkoda mi jej, ale mimochodem rzucane przeze mnie twierdzenia, np. "przecież on może sobie sam obiad w mikrofali odgrzać, nie musisz usługiwać" i inne tego typu pozostają bez echa. Chciałabym jej jakoś pomóc, bo dziewczyna młoda a już sobie życie marnuje, nie radzi sobie z obowiązkami, ale n...
    • Podział wydatków mieliśmy od lat ustalony, tzn. ja byłam odpowiedzialna za bieżące zakupy i część opłat, on za większe wydatki "na dom" (wykończenie, wyposażenie, remonty), ponadto takie rzeczy jak np. olej i drewno na zimę, wydatki związane z ogrodem, koszty weterynaryjne (szczepienia, leczenie), co jakiś czas "hurtowe" zakupy w Selgrosie typu środki czystości itd. i czasem zwykłe zakupy spożywcze. Od dobrych kilku miesięcy w zasadzie w ogóle nie wydaje nic na dom. W maju miał się dołożyć po...
    • Panie, jak odbieracie tego typu humor np. forum.gazeta.pl/forum/w,650,101645286,101667128,Re_Jesienny_plaszczyk_z_Calvina_Klein_do_oceny.html Czy należy do takich rzeczy podchodzic dystansem czy to zwykłe chamstwo i bark poszanowania uczuć innych ludzi, czy może tego typu skojarzenia należałoby zachować dla siebie i nie wygłaszać ich publicznie?
    • Proszę o wyrażenie Waszych opinii w następującej sprawie. W zeszłym roku wyszłam za mąż za człowieka starszego ode mnie o 15 lat.W związku z tym on ma już dwoje dorosłych dzieci.Oboje jesteśmy po rozwodzie, z tym,że jego była żona obecnie nie żyje,co ma pewne znaczenie dla opisywanej sprawy. Jego starsza córka ma już własne ułożone życie,męża,dziecko,pracę,mieszkanie po swojej matce.Ma 27 lat.Syn nadal studiuje,ale ma własne źródło utrzymania- rentę rodzinną,również posiada mieszka...
    • przyslugujacego na zwolnienie lekarskie na dziecko w roku? jesli mezowie czesc wykorzystuja to tez dotyczy pytanie jako pytanie do rodziny.
    • no i znowu o koleżance... musze sie wygadać bo jestem wściekła i jest mi cholernie przykro :( moja kolezanka żyje z zasiłku... bardzo mi jej żal że jest w takiej sytuacji dlatego staram sie ją wspeirać jak tylko moge... jakiś tydzień temu owa kolezanka dostała niezłą sume pieniędzy od kogoś ciotki i pojechała sobie na zakupy - kupiła sobie bardzo drogie buty , kurtke , torebke... dodam tylko ze jej 1,5 roczna córeczk nie ma butów zimowych... był tez mikołaj i mała nie dostała ...
    • Muszę się wyżalić.Żeby było po kolei: mój mąż ma brat( on swoją rodzinę:żonę i syna), my(czyli ja i mój mąż mamy 1 małe dziecko) A chodzi o moją teściową. Wszystko niby jest/było w porządku dopółki nie dowiedzieliśmy się kilku rzeczy. Zawsze byliśmy bardzo pomocni( w stosunku do naszych przyjaciól, rodziny, znajomych) w zasadzie pod każdym względem- to również tyczy się teściowej:pomagaliśmy przy remontach, gdy się coś popsuło dzwoniła do nas, gdy była chora my z mężem jeździliśmy i si...
    • wlasciwie to nie wiem czy ja sie mam wkurzyc,czy po prostu zbyc to.dosc dobra kolezanka urodzila dziecko,z dwa miesiace temu.teraz bylam niedawno na kawie,i trzymalam mala na rekach,a ona mi mowi ,przyzwyczajaja sie do tego,bo jak mala bedzie mila 9 miesiecy do pojdzie do ciebie na sluzbe,bo ja musze isc troche dorobic.zatkalo mnie.jakim prawem ,ona juz sobie ulozyla plan?moze jestem wredna ,pomoc ,pewnie,to ja nie mowie ze nie,odebrac dziecko ze szkoly,itd.ale nie opieka.ja swoje...
    • normalnie szok, stalam w kasie w realu. okolo 11 tlok, bo dzien promocji, obok mnie w kolejce malzenstwo, skromnie ubrani, w koszyku takim malym , mieli wszystko jak cuirkiem leci tipowskie artykuly. Patrze a w koszu od wozkajumbo paka papmers. No ok, wystawala. Jak zblizali sie do kasy, ten facet kopna noga ta paczke pieluch i ona sie zapadla i ni ebylo jej widac, zona zostala przy kasie i wykladala towary a on po chwili wyjechal i nie wrzucili na tasme tych pieluch, no szczeka...
    • ...w ciągu dnia naszego codziennego żeby miec trochę luzu i czasu dla siebie? Pytam ja matka dwójki dzieci. Zastanawiam się poważnie bo ostatnio mam z tym lekki problem. Czy to jakieś u mnie "spowolnienie" z tytułu wiosny chociaż jak kojarzę powinno być na odwrót. A może to rzeczywistość- wiecej dzieci , więcej obowiązków? Mały jest coraz bardziej cwany i rodzicielka dyspozycyjna musi być. Nie to,że się żalę ale w potrzebie jestem. Pomożecie?
    • czy literatura przedmiotu i bibliografia to to samo?? zaraz sie zaciukam normalnie, w internecie wszystko jest tak opisane, ze nie wiadomo co do czego, wrrrrrrr........
    • Przykłady: Koleżanka notorycznie dzwoni z mojego domowego telefonu, nie tylko w ważnych sprawach, ale także w codziennych np. zamawianie wizyty u dentysty, rozmowa z mężem o zakupach... Pożycza ode mnie pieniądze, np. 20 czy 50 zł, które wprawdzie oddaje ale po długich miesiącach i moich upomnieniach. Ostatnio nazbierało się tego na ok. 150 zł. Od pół roku jakoś nie słyszę o zwrocie tych pieniędzy, natomiast słyszę prośby o kolejne pożyczki. Mój syn dostał zaproszenie na ur...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się