Forum Kobieta Feminizm
ZMIEŃ
      wykorzystywany

wykorzystywany

(9 wyników)
    • nagrodzono policjantke za zespolowa akcje - czytac do konca.
    • Pamiętacie te wszystkie wątki, nie tylko na FF, kiedy to faceci żalili się, że molestowanie mężczyzn jest bagatelizowane a w rzeczywistości jest tożsame z przemocą seksualną wobec kobiet? I, że feministki nic z tym nie robią. Ja próbowałam to jakoś tłumaczyć tym, że czym innym jest sytuacja przemocy wobec kogoś ewidentnie słabszego, kto nie ma szans na obronę a czym innym wobec osoby, która nie należy do grupy społecznej postrzeganej jako słaba i bezbronna. Druga sytuacja wydaje się raczej śm...
    • protestuje przeciwko wykorzystywaniu mezczyzn, w lozku, w kuchni, wszedzie jestesmy wykorzystywani. w zwiazku z powyzszym proponuje stworzenie publicznej listy, a najbardziej pokrzywdzeni, niech opisza skrajne przypadki w ktocyh ich godnosc zostala zniszczona. Wiem, ze to nie bedzie latwe, ale jezeli bedziemy milczec, nawet nie chce myslec co bedzie za 20 lat. zapewne moj protest zakonczy swoj zywot w oslej lawce, w sumie w chinach jest chyba 16. -- CEO
    • Czy jesli zaproponuje kobiecie, ze jesli zostanie moja zona, to ja zapewnie jej byt materialny, to ja ja molestuje?
    • [i](...)półnagie feministki zaapelowały do Google o wprowadzenie mechanizmów filtrujących wyniki zwracane przez wyszukiwarkę, tak by wyeliminować z nich adresy prowadzące do stron erotycznych.[/i]
    • Jak to jest, że gdy informatykowi, budowlańcowi, dekarzowi, ochroniarzowi, styliście, dziennikarzowi itd. nie podoba się praca to słyszy "znajdź sobie inną robotę, albo wyjedź na Zachód", a gdy praca nie podoba się pielęgniarce to media piszczą, że trzeba dać im bezwarunkowo podwyżkę. Jak to jest, że spałowanie paru demonstrantów nazywane jest spokojnym przebiegiem demonstracji a zepchnięcie grupy kobiet o parę metrów nazywane jest "bestialstwem" i porównuje się do III Rzeszy? Czyż...
    • Departament Stanu Usa o prawach czlowieka w Polsce: sa niedociagniecia. Ja bym powiedziala ze wiecej niz niedociagniecia: Departament Stanu wymienia nastepujace problemy z przestrzeganiem praw czlowieka w naszym kraju: niezbyt dobre warunki w wiezieniach, przypadki zbyt dlugiego aresztu przed procesem, slabo funkcjonujacy wymiar sprawiedliwosci, ograniczanie wolnosci slowa i wolnosci prasy, dyskryminacja kobiet na rynku pracy, seksualne wykorzystywanie dzieci, handel kobietami i dz...
    • Witam, w strukturach Wydziału Nauk Społecznych Uniwersytetu Wrocławskiego prowadzone są badania na temat dyskryminacji kobiet w Polsce. Zainteresowane wypełnieniem krótkiej ankiety panie proszone są o maila z prośbą o przesłanie ankiety (Excel. Zapraszam do udziału w anonimowych badaniach społecznych. Pozdrawiam. mgr M. Mikołajczyk ankieta95@gazeta.pl
    • serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2967070.html Co mnie zdziwiło, to komentarze pod artykułem: mało kto odniósł się do treści artykułu, tylko szukali problemów zastępczych. Komentujący zwracali uwagę na to, że matki też powinny płacić, że matki zabraniają ojcom widzeń z dziećmi, że wykorzystują tych "biednych frajerów" żeby nie musieć pracować, pojawił się nawet post, że jak baba nie umiała właściwie wybrać ojca dla swoich dzieci, to niech teraz ma. Jednym słowem - wszystko co tylko m...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się