Forum Z archiwum Zwierzęta
ZMIEŃ
      wyrzucona

wyrzucona

(14 wyniki)
    • Do makabrycznego zdarzenia doszło w godzinach popołudniowych 13 listopada w Bielawie. Policja bielawska została powiadomiona, że z okna czteropiętrowego bloku został wyrzucony pies. Patrol na miejscu faktycznie zastał ledwo żyjącego pieska rasy Cocker Spaniel, który leżał pod jednym z bloków na Osiedlu XXV-lecia. Ustalono, że właścicielką psa jest kobieta mieszkająca na 3 piętrze budynku. Policjanci zastali kompletnie pijaną (3,6 promila !!) właścicielkę psa, 54 letnią kobietę. ...
    • Wyborcza napisała o kocie, który został usunięty z bibioteki na skutek durnego, anonimowego maila, poczytajcie i wpiszcie komentarze wyborcza.pl/1,87648,6125214,Tego_nie_robi_sie_kotu.html . Zawsze wydawało mi się, że w książkach jest wiedza, mądrość, uczucia, że to właśnie dzięki książkom stajemy się wrażliwsi, mądrzejsi, widzimy i wiemy więcej, a tu się okazuje, że to co w książkach to jedno, a bezduszność urzędasa to drugie.
    • Wyrzuciła z domu koty, za karę sama ma pójść na noc do lasu PAP 21:50 Dość nietypową karę zastosował sędzia w amerykańskim stanie Ohio wobec kobiety, która wyrzuciła z domu koty - 25-letnia Michelle Murray ma spędzić noc w lesie, samotnie, bez jedzenia, picia i światła - poinformowała telewizja ABC. Sędziego Michaela Cicconettiego nie poruszyły tłumaczenia, że 33 małe kotki pani Murray wywiozła do lasu, ponieważ miała kłopoty z przeprowadzką i problemy osobiste. Uznał, że kobieta pow...
    • Przy Al.Niepodległości w Warszawie błąka się młoda, śliczna kotka w ciąży. Niewątpliwie została przez kogoś wyrzucona. Wyraźnie jest spragniona kontaktu z człowiekiem, bo patrzy przymilnie w oczy, łasi się - rozpaczliwie szuka domu.Mam w domu dwa kocury, nie mogę ich przygarnąć, ale mogę obiecać pomoc w szukaniu domów dla kociaków. Czy ktoś mógłby pomóc?
    • Idąc na zajecia w parku znalazłam śliczną kotke,właściwie to ona mnie znalazła.Najpierw dałam jej swoją kanapkę i poszłam na wykład ale na przerwie coś mnie tkneło i poszłam po nią zapakowałam w torbe i przywiozłam do domu.Kotka wybrała sobie bardzo nieciekawe miejsce park- gdzie ludzie spacerują z psami,bawiła się też listami tuż przy ruchliwej ulicy najprawdopodobniej długo by nie pożyła.Jest oswojona widać że lubi towarzystwo ludzi.Biegała za przechodnimii tak jakby szukała sob...
    • Witam tych, którzy mnie pamiętają z lat świetności i sympatyczności tego forum! :-) Wątek nie do wielkiej dyskusji, bo nad czym tu dyskutować. Takich wątków jest tu pełno, ale ludzkich bydlaków jest jeszcze więcej. Dobrze, że nie tak łatwo o broń w Polsce, bo mógłbym do takich ludzkich śmieci strzelać. Mój przyjaciel, znany historyk i publicysta, szedł przedwczoraj warszawską ulicą. I bęc! Spadł mu pod nogi skowyczący z bólu labrador retriever w momencie upadku na chodnik zazn...
    • Mam następujący problem. Mieszkam z chłopakiem w jego mieszkaniu, które odziedziczył po rodzicach. Jednakże jego rodzice mają do niego klucze i często "wpadają" - podczas naszej nieobecności. Od roku mam kotka, a od pół roku kotkę.....wiadomo jak to koty - bałagania, drapia ściany...są jeszcze małe..i ostatnio rodzice mojego chłopaka kategorycznie zażądali bym pozbyła się kotów bo brudzą i niszczą, że to nie moje mieszkanie i oni nie życzą sobie kotów.....mój chłopak nie oponuje.....
    • Znow cos, co chce mienic sie czlowiekiem, wyrzucilo psa przez okno, moze by to cos samo wyskoczylo z szostego pietra!!!- {chetnie sprawdze czy umie latac}
    • w Krakowie na Nowohuckiej wałęsa się piesek, zapewne porzucony, średniej wielkości, rudy w czarne plamki - bardzo ładny. 1. raz widziałam go tydzień temu w czwartek, potem w niedzielę i dziś znów. Siedzi cały czas w jednym miejscu, tam gdzie ktoś go wyrzucił. Jak można mu pomóc? czy tylko schronisko wchodzi w grę?
    • Wczoraj ok. godz 18 wjezdzajac w ul. Alternatywy od strony Pileckiego zobaczylam przebiegajaca przez jezdnie kotke. Jeszcze kilka chwil i kotka stracilaby zycie pod kolami samochodow. Na 99% uciekła komuś z mieszkania przy ul. Alternatywy 1-3. Kotka w wieku do 12 mc. ma biale łapki i biały krawacik jest pręgowana, trikolor. Jest oswojona, odrazu dała sie wziać na rece i włozyc do transportera. Kontakt: 668 914 622 Zdjęcie kotki: fotoforum.gazeta.pl/3,0,1053440,2,1.html
    • Zeberki(4)

Czy ktoś ma doświadczenia z lęgiem u tych małych rozbójników. Moje zniosły już 40 jajek i nic. Większość jajeczek nie była zapłodniona. Ostatnie 3 były i coś się wylęgło ale rano małe ptaszki leżały wyrzucone na dnie klatki. Wszędzie piszą, że to australijskie wróble i mnożą się na potęgę, a moim coś to nie wychodzi.
    • Jakiś czas temu zaopiekowałam się kotką,widziałam że miała pchły ale myslę sobie...... odpchle ją i po sprawie.Tak tez zrobiłam kotka została odpchlona zaraz drugiego dnia.Jakiś czas pózniej pies zaczął się drapać.Kupiłam preparat odpchliłam, wykąpałam.Tydzień potem znalazłam na zwierzakach znów pchły!!!Poszłam do weta dostałam świetny preparat i wkońcu podziałało!!! Myślałam, że to koniec mojej przygody z pchłami.Okazało sie jednak że to dopiero początek.... Zwierzęta się już nie...
    • Idzie zima..co najlepiej włożyć psu do budy żeby miał cieplutko, sucho i przyjemnie? Psiak ma swoje grube futerko, ale chciałabym żeby miał jeszcze cieplej... Koc czy inne tkaniny nie są chyba dobre bo utrzymują wilgoć. Co mi radzicie? Dzięki
    • Słyszałam ostatnio w radiu że we Włoszech stworzyli nową ustawę. Otóż każdy kto porzuci swoje zwierzę, idzie na rok do więzienia i płaci grzywnę w wysokości chyba (nie jestem pewna) 500 euro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się