Gość: Munio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.03, 20:24 Słyszałam ostatnio w radiu że we Włoszech stworzyli nową ustawę. Otóż każdy kto porzuci swoje zwierzę, idzie na rok do więzienia i płaci grzywnę w wysokości chyba (nie jestem pewna) 500 euro Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Munio Re: Ustawa we Włoszech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.03, 20:24 Szkoda że nie ma tego w Polsce!! Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Ustawa we Włoszech 19.07.03, 21:16 Mam mieszane uczucia.. jesli ktos wyrzuca swoje zwierze na bruk to juz jest zle. jesli wyrzucone musi wziac z powrotem a jescze wybuli na grzywne.. ojej. boje sie. lepiej by bylo wyzsze grzywny na rozwiniecie przytulkow? Venus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoja Re: Ustawa we Włoszech IP: *.sympatico.ca 21.07.03, 18:37 venus22 napisała: > Mam mieszane uczucia.. > jesli ktos wyrzuca swoje zwierze na bruk to juz jest zle. > jesli wyrzucone musi wziac z powrotem a jescze wybuli na grzywne.. > ojej. boje sie. lepiej by bylo wyzsze grzywny na rozwiniecie przytulkow? Zgadzam sie z Venus... Jesli grzywna za wyrzucenie psa, to psa latwiej jest np. zabic - taniej i brac spowrotem nie trzeba... Jesli ktos wyrzucil na bruk to powinno mu sie zakazac miec jakiekolwiek zwierze a nie zmuszac do brania spowrotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kundel Re: Ustawa we Włoszech IP: *.acn.waw.pl 20.07.03, 00:04 Gość portalu: Munio napisał(a): > Szkoda że nie ma tego w Polsce!! OJ SZKODA, SZKODA!!!!! Jesli to prawda, to bomba!- nie sadzilam ze Wlosi, moga wpasc na cos takiego- BRAWO! {ale jeszcze to sprawdze} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.pw Re: Ustawa we Włoszech IP: *.konstancin-jeziorna.sdi.tpnet.pl 20.07.03, 20:20 Sprawdź, napisz i spróbujmy rozgłosić gdzie się da. Może z okazji wejścia do UE, nasze władze zechcą się popisać. Wiem, że głupia jestem i naiwna, ale czasem cuda się zdarzają. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kundel Re: Ustawa we Włoszech IP: *.acn.waw.pl 20.07.03, 23:20 Gość portalu: m.pw napisał(a): > Sprawdź, napisz i spróbujmy rozgłosić gdzie się da. Może z okazji wejścia do > UE, nasze władze zechcą się popisać. Wiem, że głupia jestem i naiwna, ale > czasem cuda się zdarzają. M. W poniedzialek bede wiedziala, dam znac! Acha nie jestes glupia i naiwna, powiem inaczej, jeszcze wierzysz ja tez! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.pw Re: Ustawa we Włoszech IP: *.konstancin-jeziorna.sdi.tpnet.pl 21.07.03, 23:11 Ustawa teraz bedzie obowiazywała we Włoszech , ale inne państwa europejskie już ją mają od lat. No to może i my się doczekamy. Odpowiedz Link Zgłoś