wystawa

(15 wyników)
  • ŚWIĘTA - Najładniejsza Wystawa Roku 2008 Nie da się ukryć, że wystrój świąteczny Wałbrzycha, w porównaniu chociażby z Jedliną Zdrój, Świebodzicami czy Szczawnem Zdrój, jest nijaki i ponury. Wskażmy więc najładniej przystrojone wystawy w Naszym mieście, aby nieudaczni „ plastycy miejscy” mieli z czego czerpać pomysły na przyszłość. Proponuję aby najczęściej wymieniona na forum wystawa, w nagrodę otrzymała od Nas tytuł: „ Najładniejsza Wystawa Roku 200...
  • Poniżej wklejam tekst z portalu www.walbrzyszek.pl. Nie wiem jak innym ale ja osłupiałem po przeczytaniu motywów zamknięcia tej wystawy. Przeczytajcie to i się dobrze zastanówcie czy nie wracają czasy karania za pokazywanie rzeczywistości takiej jaka jest. Oto artykuł: Wczoraj pisaliśmy na temat kontrowersyjnej wystawy o wałbrzyskiej biedzie. Dziś ją zamknęli. - Przeraża mnie to, że młody wykształcony człowiek przyjeżdża z odległego miasta, szukając biedy właśnie w Wałbrzychu...
  • Czy macie jakieś informacje na temat wystawy fotograficznej o ks. J. Popiełuszko w Wałbrzychu. Wiem tylko, że odbędzie się 28-XI-2004r.
  • Szyba pojedyncza, jaka cena za m/kw z wymianą.
  • UM ogłosił nabór na warsztaty fot. dla mieszkańców Wałbrzycha. Temat - "Polska i Czechy widziane przez obiektyw". Nie, no chyba mnie poniosło z tytułem wątku ... Wystawy do zamknięcia nie będzie, bo UM wybierze jedyne słuszne i nadające się do publikacji foty. Nasz szifo o wdzięcznym imieniu Prezydent, nie dopuściłby przecież do tego, żeby pokazać Wałbrzych takim jakim jest naprawdę - pełnym kontrastów. Przepięknie położonym, z urokliwymi miejscami ale także z odrapanymi k...
  • www.walbrzyszek.pl/news,single,init,article,1750
  • Poniżej fragment oświadczenia Jarka Michalaka Proszę wszystkich tych którzy kochają to miasto, poprzyjmy Jarka Michalaka aby w swej samotności i obrzucaniu go niesłusznych oskarżeń nie był teraz sam ! To co się stało w naszym mieści to zamach na wolności i demokracje i to z rąk ludzi którzy wmawiali nam że są obrońcami tej wolności. Jarku jesteśmy z Tobą kiedy próbują łamać Ci kręgosłup moralny , zapewniamy Cie że jeśli trzeba będzie wstawimy się za Tobą pod Ratuszem aby zamanifes...
  • Skandal Piotr Sosiński cenzuruje artystów ukazujących realia naszego miasta na fotograf. Gdyby to był obraz malowany mogę zastanawiać się czy nie zrobiono fałszerstwa ale obiektyw nie kłamie . Zamknięcie wystawy uważam że skandal na skale całej Polski mam nadzieje że Piotr Sosiński przeprosi mieszkańców za swoja decyzje ! Z BLOGU PIOTRA SOSIŃSKIEGO : Swoboda twórczości czy „glanowanie” miasta Drukuj Email Blogi Sobota, 19 Wrzesień 2009 17:57 Temat zamkniętej p...
  • No właśnie - dlaczego? To pytanie mnie nurtuje. Mieszkam w tym mieście po powrocie z Wrocka. I poświęcam na wyjścia na imprezy jakieś 3 dni w miesiącu. Nie mogę więcej bo i tak nie ma gdzie pójść. Dlaczego nikt w W-chu nic nie robi. Koncerty to może 2 na miesiąc, wystawy - dajcie spokój, kabarety, przedstawienia... Tylko teatr żyje ale ile można oglądać tą samą sztukę? No po prostu zgroza. I niech ktoś mi powie, że nie ma chętnych. LUDZIE ile można siedzieć w domu i jak często jeź...
  • czy tylko mi sie wydaje ze na Festiwalu Kiatow z roku na rok coraz mniej sie dzieje!? W TYM ROKU NIE MA BONSAI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! www.bonsai.com.pl/
  • W końcu młodzi artyści wypowiedzieli się publicznie. Swoją niecodzienną twórczością w plenerowych warunkach ukazali swój stosunek do wałbrzyskiej rzeczywistości( również kształtowanej w NWW, DAMI itd). To duże wyzwanie aby zinterpretować to dzieło poświęcone sytuacji naszego miasta oraz ciężkiej pracy rządzonych pozostawiam już Państwu.Jestem głęboko przekonany że trud i wysiłek wzniesionej żeźby zostanie doceniony a może nawet przeniesiony pod wałbrzyski ratusz aby i pan prezydent z o...
  • Miejsce: Wałbrzyska Galeria Sztuki BWA „Zamek Książ” Data: 06.08-18.09.2005r. Wielka wystawa fotografii prezentowana jednocześnie w Polsce i na całym świecie. Zaprasza do spojrzenia na otaczający nas świat, dziką przyrodę i odległe kultury oczami najznakomitszych fotografów National Geographic minionego stulecia, wśród których są: Sam Abell, William Albert Allard, Jobi Cobb, David Alan Harvey, Chris Johns, Emory Kristof, Frans Lanting, Steve McCurry, Nick Nichols, Ja...
  • KSIĄŻ(11)

Czy w te dni wolne coś się w Książu dzieje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się