Forum Dom Ogród i rośliny domowe
ZMIEŃ
      wystawa

wystawa

(19 wyników)
    • [b]Dolnośląskie Towarzystwo Miłośników Lilii oraz Muzeum Miejskie Wrocławia zaprasza na XXVII Wystawę Lilii pt. „Lilie - księżniczki ogrodów” w dniach 7 i 8 lipca 2012 roku, w godz. 10-18 do Sali Muzeum Militariów „Arsenał” przy ul. Cieszyńskiego 9, we Wrocławiu. Tegoroczna wystawa odbędzie się w Arsenale już po raz piąty. Atmosfera Muzeum i odbywające się tam koncerty plenerowe współgrają z pięknem wystawianych lilii. Dodatkową atrakcję wystawy będą kompozycje kwi...
    • Dolnośląskie Towarzystwo Miłośników Lilii oraz Muzeum Miejskie Wrocławia zaprasza na XXV Wystawę Lilii pt. „LILIOWE SZALEŃSTWO” w dniach 10 i 11 lipca 2010 roku, w godz. 10-18 do Sali Muzeum Militariów „ARSENAŁ” przy ul. Cieszyńskiego 9 we Wrocławiu. Wrocławskie wystawy lilii mają już długą i bogatą tradycję, odbywały się w różnych obiektach naszego Miasta i stanowiły ważne wydarzenie kulturalne. Poprzednie wystawy odbywały się m.in. w Ratuszu, w Biurze Wystaw Ar...
    • Zawiadamiam,że we Wrocławiu, w Arsenale, odbywa się wystawa lilii. Można obejrzeć najnowsza odmiany, oraz lilie botaniczne, takie jak Lilium regale,longiflorum, pardalinum i inne.
    • Jak zwykle polecam! Już w ten weekend Wiosenna Wystawa Ogrodnicza przy ul. Klimeckiego 14 w Krakowie na terenie Centrum Wystawienniczego Chemobudowa Kraków. Do zobaczenia! ------------------- Tradycyjnie już Centrum Targowe Chemobudowa-Kraków S.A. ma przyjemność zaprosić Państwa do uczestnictwa w XXIX Wiosennej Wystawie Ogrodnictwa, która odbędzie się w dniach 24-26.04.2009 r. w Krakowie. Na Wystawie zostanie zaprezentowane wszystko co jest związane z ogrodnictwem: ...
    • Byłam dzisiaj na wystawie. Przejechałam ponad 100km w jedną stronę, by ją zobaczyć i warto było. Bałam się o parkowanie, chciałam jak najbliżej, by później nie dźwigać spodziewanych zakupów. Spodziwałam się dzikich tłumów, że ani przedrzeć się, ludzie owszem byli ,ale w ilościach do przeżycia - w dodatku uprzejmi, świadczący sobie niezobowiązujące grzeczności, gawędzący z nieznajomymi ... coś takiego.. Jestem pod ogromnym wrażeniem pięknych kwiatów, wielości nowych form, intere...
    • Na dziedzińcu Zamku w Niepołomicach k/ Krakowa. Może się skusicie:) Ja pewnie tak: Wystawa kwiatowa Burmistrz Miasta i Gminy Niepołomice oraz Fundacja Zamek Królewski w Niepołomicach mają zaszczyt zaprosić do udziału w XVI Ogólnopolskiej Wystawie Ogrodniczej Niepołomice 2009. Jak co roku, wystawa odbędzie się w pierwszych trzech dniach maja. Z wystawą połączony jest kiermasz na dziedzińcu Zamku Królewskiego w Niepołomicach. Zachęcamy wystawców do skorzystania z możliwości zap...
    • Wybieram sie na wystawę i kiermasz kwiatów .Wrazeniami podzielę się po powrocie. Danuta.
    • Wystawa odbędzie się w Warszawie w dniach 2-4 września w Centrum EXPO XXI, ul. Prądzyńskiego 12/14. Ktoś się wybiera? Joanna
    • Chyba teraz, tak? Zorientowałam się, bo Mazumo wspomniała, że kupiła żółtą magnolię. Na tej wystwie bywam co rok. Teraz, wyjątkowo, nie mogę wybrać się na nią. Kto był? Co jest ciekawego? Poproszę o relacje :-)
    • Serdecznie wszystkich zapraszam na moją kolejna już wystawę o tematyce ekologicznej pod tytułem „Życie wokół nas”, która mieści się w budynku Centrum Edukacji Ekologicznej PAN na terenie ogrodu Botanicznego w Powsinie i jest czynna w godzinach otwarcia ogrodu (10-18 codziennie) do 17 lipca włącznie. Serdecznie zapraszam Jurek
    • POWSIN(4)

NIE JESTEM PEWNA CZY 09/09/2006 MA ODBYĆ SIĘ W POWSINIE POD WARSZAWĄ JAKAŚ WYSTAWA KWIATÓW,PREZENTACJE OGRODÓW I T.P. I CZY WARTO TAM POJECHAĆ,CZY MOŻNA OKAZYJNIE KUPIĆ JAKIEŚ ROSLINKI? PONIEWAZ DOPIERO KUPIŁAM DZIAŁKĘ I CHCIAŁABYM OD CZEGOŚ ZACZĄĆ, TO CZY WYJAZDY NA TARGI ROŚLIN MI W TYM POMOGA?
    • Mam do Was pytanie. Mam na balkonie glicynię, kupioną w zeszłym roku. Była osłonięta w czasie zimy i wydaje mi się, że przeżyła (pieniek po oskrobaniu z "kory" jest zielony), ale do tej pory nic się nie ruszyła. Nie puszcza pędów, ani nie pokazują się liście. Macie może pomysł z tym fantem zrobić. Pozdrawiam
    • Coz, nie przygotowalam sie do ogladania. Aparatu zapomnialam , dlugopisu tez... A zachwycila mnie nowa odmiana hortensji, ktora zdobyla trzecia nagrode. Czy ktos z Was widzial, zanotowal?
    • Czy ktos z was byl na wystawie? Jak wrazenia? Ciekawa jestem co myslicie, bo od kilku lat wystawa (wedlug mnie) schodzila troszke na psy,a teraz chyba znowu sie poprawila. Pojawilo sie tez wreszcie kilka nowych fajnych odmian krzewow ozdobnych. PS. qubraq, wprowadzilam Cie w blad:( Jednak zmienili zwyczaje i wystawa byla juz w piatek dostepna dla wszystkich, a nie tylko dla tych z zaproszeniami:(
    • 21-24 IV, Katowice, FLOWERTARG, Targi Roślin Ozdobnych i Architektury Ogrodów. Organizator: Międzynarodowe Targi Katowickie, ul. Bytkowska 1B, tel: (0-32) 78 99 100, faks: 254 02 27; info@mtk.katowice.pl
    • W dniach od 2-4 października 2009r. na terenach Centrum Targowego Chemobudowa – Kraków S.A. przy ul. Klimeckiego 14 odbędzie się XXX Jesienna Wystawa Ogrodnictwa, Leśnictwa i Zoologii. Do udziału w Wystawie zapraszamy firmy mające w swojej ofercie : rośliny ozdobne, elementy wyposażenia ogrodów, nasiona, sprzęt ogrodniczy, materiał sadowniczy, materiał szkółkarski, , sprzęt ogrodniczy i leśny oraz firmy zajmujące się projektowaniem terenów zielonych, gospod...
    • Przeczytałam że niekorzystna dla hortensji jest wystawa wschodnia, głównie ze wzgl. na ostre wschodnie wiatry. Jestem zasmucona gdyż wybrałam sobie dla niej ładnie ocieniony zakątek za sienią o wystawie pn - wsch. Od strony wschodniej przed bezpośrednim działaniem witrów osłania ten zakątek pergola z powojnikiem oraz szpaler dzewek owocowych. Na zimę okryłabym ją. Czym lepiej : samymi gałęziami czy może również agrowłókniną?? Czy ryzykować to nasadzenie??
    • Choćby nikt tego wątku nie pociągnął, to przynajmniej trochę żółci uleje. Co za dziadowska firma, ten polski odzdiał BBC Prime, że nie tłumaczy takiego programu jak Ogrody Chelsea. W Polsce są setki tysięcy amatorów ogrodnictwa. Nie muszą znać angielskiego, w dodatku jest to język specjalistyczny. W polskiej tv nie mają dobrego programu, bo to kasa przecież, nawet tego gotowca pewnie nie kupią. Dziady, ostatnie dziady, tfu, tfu, tfu.
    • pomoc i powiedziec ,gdzie dowiem sie cos o orchiei.Mam taka w doniczce,ktora juz miala piekne kwiaty(ja ich nie widzialem),teraz ja sie mam opiekowac,ma kilka malych listeczkow ,ale nie wiem nic ,przeczytalem ze nalezy podlewac ciepla woda i to w bardzo malych ilosciach ???Czym ja zasilac,ma bardzo malo ziemi w doniczce,a wlasciwie to sa jakies skorupy,czy kora ??? Moze Ktos mi podpowie,bo jestem zupelnie zielony w tym temacie,a jak przyjedzie kontrola,to mnie zabije hehe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się