Forum Regionalne Mazowieckie Siedlce
ZMIEŃ
      wystawa

wystawa

(23 wyniki)
    • Grupy Twórczej FOTOGRAM "Wołyń 2010" widzę na stronie siedleckiego MOK`u www.mok.siedlce.pl/ Ponieważ niedzielę miałem wyjątkowo wolną więc nabrałem apetytu :-) Ale MOK jak zwykle wykazał się dowcipem, wystawa czynna od poniedziałku do piątku w godz 10-17. BTW- czy jest jakaś impreza w MOK`u lub CKiS która odbywa się w weekend? Bo mam wrażenie że "animatorzy" kultury wszystko planują w dni robocze.
    • Ludzie, czemu tak jest, że litografie Chagalla zawitały do Siedlec, a zainteresowanie nimi jest dużo mniejsze, niż... remontowaną przeze mnie chałupką? Byłam na otwarciu wystawy, na zachwycaniu się pracami Chagalla upłynęło mi niedzielne popołudnie, będę na tej wystawie jeszcze minimum dwa razy (znajomi z Polski przyjadą ją obejrzeć). Bardzo się cieszę, że wczorajszy, czteroosobowy tłumek zwiedzających pozwolił mi do woli pozachwycać się tymi pracami. Że zmęczeni przemowami gości...
    • Najpierw drobna konsternacja - moje kwadransowe spóźnienie jakoś dziwnie komponuje się z niewielką liczbą aut na przymokowych miejscach parkingowych. Potem drobna kompromitacja - zaczepuję stojącego przed MOK-iem młodego człowieka, czemu samochody zamiast zdjęć podziwia i dowiaduję się, że zdjęć to on już się od 17.00 napodziwiał... Szybki dylemat - wchodzić, czy nie wchodzić i spora... ekstatacja. Zdjęcia właścicieli siedleckich zakładów fotograficznych był czas już obejrzeć. Z...
    • jak w temacie
    • "Schizofrenia – przełam stereotypy" – otwarcie wystawy plastycznej, spotkanie poetyckie, projekcja filmu "K-pax", sala "Podlasie", godz.11.00 /organizator – Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie, współpraca – MOK, II LO im. Królowej Jadwigi w Siedlcach/
    • W ostatni weekend września po raz pierwszy na dziedzincu pałacu w Korczewie odbędzie się impreza pt. "Magia lat 20-tych". Głównym punktem będzie wystawa zabytkowych samochodów z lat 20-tych ubiegłego wieku. Odbędzie się wiele atrakcji towarzyszących, m.in. pokaz mody, tańca, muzyka. Wszystko stylizowane klimatem epoki. Korczewska „Magia lat 20-tych” będzie pierwszą w regionie tego typu imprezą przybliżającą modę na auta, stroje i muzykę okresu międzywojennego. Wieczorem w ...
    • do Siedlec" tak nazywała się wystawa w Muzeum Ziemi PAN. W Państwowym Muzeum Archeologicznym jest już „Nieznany odkrywca starożytnej Samarkandy”. www.pma.pl/ pl.wikipedia.org/wiki/Leon_Barszczewski i książka prus24.pl/opis,2,9788388761294,leon_barszczewski_1849-1910_od_samarkandy_do_siedl.htm
    • Zapraszamy na otwarcie Dorocznej Wystawy Fotografii Grupy Twórczej FOTOGRAM w dniu 1 lutego 2007r. o godz. 18.00, w Galerii Fotografii MOK - budynek PODLASIE Siedlce ul. Sienkiewicza 63
    • serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,2843337.html moze by i u nas po wyborach posprzątał ?
    • Szukam informacji na temat działalności UB/SB na terenie siedleckim w latach bezpośrednio powojennych (ale i w późniejszych również). Mogą to być namiary na książki, strony internetowe, cokolwiek. Czy wiecie coś na temat rozstrzelania ludzi w lesie na Sekule przez UB?
    • W końcu doczekalismy sie w naszym mieście miejsca gdzie mozna zobaczyc prace naprawde bardzo dobrej jakości. Co sądzicie o nowej galerii, byliście jush? W czwartek 1 marca o godz. 18.00 otwarcie wystawy Adama Pańczuka "Fotografie" Galeria Fotografii FOKUS w Siedlcach ul.Sienkiewicza 63 (budynek Podlasie) wystawa będzie czynna do 23.03.2007r. od poniedziałku do piątku w godz.10-17
    • Nobless oblige - akademickość zobowiązuje! Festiwal rozpocznie się 18 października. W ciągu 4 dni m.in.: * historia miasta w 460. roku istnienia Grodu pod Jackiem * metody zapobiegania chorobom cywilizacyjnym * znaczenie roztoczy w życiu i gospodarce człowieka * drugie odkrycie Ameryki z prof. M. Żabką * herbata w towarzystwie prof. Cz. Błaszczaka * podróż fotograficzna do świata bagien i jezior z B.iW. Komorowski- mi oraz M. Lachem * rola nazwiska w języku i kulturze (prof. ...
    • Wystawa rysunków M. Andrzejewskiego rozpoczyna siedleckie dni 25-cio lecia Solidarności. Wynika z tego,że można i na wesoło przestawić ten czas. Za KRP www.radiopodlasie.pl/index.php?show_info=2410&news_cat=4
    • W piątek, 7 listopada o godz. 16.00 w Siedlcach dojdzie do niecodziennego i wyjątkowego wydarzenia: wernisażu prac SALVADORA DALI! Wystawa zostanie otwarta w sali nowej Bibliotece Głównej Akademii Podlaskiej przy ul. Żytniej. Organizatorami wystawy są: galeria niemiecka Lep Art. Consulting, Akademia Podlaska i Siedleckie Stowarzyszenie Społeczno-Kulturalne "Brama". Wystawę stanowi cykl 100 oryginalnych drzeworytów ilustrujących słynną Boską Komedię Dantego. Zaprezentowana zostanie ...
    • W muzeum jest otwarta nowa wystawa foto "Kolory miasta". Autorem jest lokalny artysta Andrzej Ruciński. Warto zobaczyć rzeczy, które mijamy codziennie i do których się przyzwyczailiśmy. Zdjęcia z lat 2003/2004 ale obiekty i ich wygląd są znane dużo wczesniej. To miasto takie właśnie jest - umalowana elewacja na parterze i od frontu a wyżej strupy tynku, a z tyłu śmietnik.
    • Na forum było już o nim kiedyś dosyć głośno forum.gazeta.pl/forum/w,262,70410449,,Fafik_wielki_powrot.html?v=2 W najbliższą środę, 9 grudnia o godz. 19.00, w galerii Kordegarda przy ul. Krakowskie Przedmieście 15/17 w Warszawie, zostanie otwarta interaktywna wystawa siedlczanina, Pawła Borkowskiego, "Panki/Banki". Wystawa Panki/Banki Pawła Borkowskiego to dowcipny, a zarazem osobisty portret współczesnej Warszawy - miasta w stanie przemiany. www.tygodnik.siedlecki.pl/t7748-pan...
    • To tytuł wystawy fotografii Sylwii Garuckiej, którą będzie można oglądać od 28 stycznia w Siedlcach. Autorka zdjęć jest stypendystką Prezydenta Miasta Siedlec w dziedzinie fotografii. Jej wystawa jest podsumowaniem całorocznej pracy. Ekspozycja liczy 22 zdjęcia czarno – białe, przedstawiające ludzi i miejsca, które często mijamy w ciągu dnia. Otwarcie wystawy odbędzie się o godzinie 18.00 w Sali Białej Miejskiego Ośrodka Kultury. [2005-01-17 14:05:44] www.radiop...
    • czy juz widzieliscie: serwisy.gazeta.pl/kultura/1,34169,2310749.html i co wy na to ze budynek MOK-u jest "zdezelowany"?
    • Czy wiecie, że stowarzyszenie "Brama", które wcześniej sprowadziło do Siedlec (a konkretnie Biblioteki Głownej Akademii Podlaskiej) prace Salvadora Dali oraz Marca Chagalla, planuje otworzyć pod koniec września wystawę Vincenta Van Gogha?! Szczegóły wkrótce.
    • Moja kuzynka ma małe dzieci i duży dom...:-))) Nie ma niestety jeszcze pieska. Chciałabym dać jej w prezencie jakieś maleństwo, ale nie wiem jaka rasa mogłaby być najlepsza. Co radzicie? PS. Uprzedzę pytania i powiem, że kuzynka sama wspominała, że przydałby im się pies, więc zakładam, ze nie byłaby to niemiła niespodzianka. Zresztą nie zaryzykowałabym sprezentowania psa komuś kto nie chciałby tego...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się