Forum Zdrowie Candida
ZMIEŃ
      wzrostu

wzrostu

(4 wyniki)
    • własnie odebrałam posiw z kanału szyjki macicy - cad. alb. - wzrost obfity, brak beztlenowców - czytam na tym forum, że przy takiej florze powinnam miec objawy typu swędzenie, zaczerwienienie, upławy - nic takiego się nie dzieje gdyby nie to, że próbuję rozprawić się z niewielką nadżerką, zrobiłam cytologię kt wykazała stan zapalny i stąd ten posiew - wcale bym nie iwedizła, że mam patogenną candidę co robic??????? zacząć drogę krzyżowa z macmirorem na początek, plus dieta plus ...
    • Witajcie, zajrzałam na to forum przez przypadek i przeraziłam sie po przeczytaniu kilku wątków :-( Mój synek ma półtora roku, od jakiegoś czasu męczyły go bóle brzuszka i nieładne kupki. W końcu dostaliśmy skierowanie na posiew kału i wyszły Bakterie E-coli i Candida tropicalis. Mały leczony był Furazolidonem, do tego Lacidofil i Enterol. Kupki bardzo sie poprawiły, ale w tydzień po zakończeniu podawania leków wróciły wcześniejsze objawy. Kolejny posiew wykazał obfity wzrost Can...
    • I będzie jeszcze lepiej. Niż jest. Dziś odebrałam wyniki badań i mam "wzrost skąpy". To chyba powód do radości, zważywszy że startowałam ze wzrostem znacznym candida albicans. To oznacza że podążam w dobrym kierunku, że dieta i leczenie dają rezultaty. Wprawdzie dolegliwości gastryczne nie ustąpiły ale mogą być objawem jakiejś innej choroby, dlatego robię jeszcze badanie na helicobacter - w poniedziałek wynik, a jak to nic nie da to mam wizytę u gastroenterologa. Ale ważne, że powoli bo...
    • Odebrałam właśnie wynik syna-candida glabrata ilość 10^4(czyli chyba 10000?) nie ma tu ujęcia w "plusikach" ani określenia sredni,obfity.Jaki to jest wzrost,w antybiogramie wrażliwy na 5-fluorocytozynę,amfoterycyne-b i ketokonazol.Czy to wymaga leczenia czy wystarczy dieta i probiotyki.Objawy u syna,okresowe wzdęcia i luźne stolce oraz słaby przyrost wagi i wzrostu,morfologia i mocz super,nie choruje prawie w ogóle.W srodę mam dopiero wizytę u gastrologa i martwię się bardzo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się