wzrostu

(22 wyniki)
  • Witam, chodzę do nowego lekarza i mam pewne wątpliwości co do jego działania.W zeszłym tygodniu dostałam potrójną dawkę pregnylu i tak się zastanawiam,bo dostawałam go zawsze na pękanie ,czy on także przyśpiesza wzrost pęcherzyków? w czwartek byłam u gina to był 14 dc i pęcherzyki 12 i 13 mm.Pregnyl w piątek dawka 5000j i w sobotę podwójna.Kazał się starać tylko piątek,sobota,niedziela,czyli 15,16,17 dc i potem koniec,a licząc ,że jest 2 mm wzrostu na dobą to w niedziele pęcherzyki miałyby 1...
  • ile dni po pregnylu wzrasta tempka??? i czy to powinien byc gwałtowny wzrost? bo juz się pogubiłam, w tym cyklu dostłam pregnyl w 15dc dziś jest 19 i dopiero dziś wzrost 36,9 przez cztery ostatnie dni do 37 , czy wam tez tak wolno rośnie? czy po tempce można byc pewnym że pecherzyk pękł? po jakim wzroście? dziekuję za wszystkie odpowiedzi :) M.
  • Co jeść , co pić i co zażywać co jest bez recepty na pogrubienie endometrium. Chodzi mi o rzeczy jak najbardziej naturalne.
  • Cześć wszystkim. Ku mojej radości rano test owulacyjny wykazał wzrost lh. Znaczy to że owu ma być od 24 do 36 godzin po tym wzroście. Około 15 zaczęłam czuć ból jajnika jak zawsze przy owu. I teraz nie wiem czy to owu czy nie. Czy może się zdarzyć, że owu wystąpi w terminie bliższym niż od 24 godzin? Kiedy mamy się kochać? Proszę doradźcie.
  • Ponieważ po badaniach nasienia okazało się, że jakość plemników mojego męża nie jest najlepsza... a szczególnie ich ilość i żywotność - lekarz specjalnie nie zalecił nic na ich polepszenie twierdząc że odchodzi się od tej metody (zaklasyfikował nas wstępnie do iui i invitro) zastanawiam się czy coś można pomóc naturalnymi metodami? Słyszałyście cos o tym? A może stosujecie? Oraz następna myśl co zrobić aby obecnej jakości nie zepsuć? Słyszałam że powszechne wiadome noszenie apa...
  • juz sama niewiem co myslec.. przypuszczam ze owu byla w piatek..w pitaek wieczorem zjadlam 1 duphaston.. w sobote tempka skoczyla..niby mysle sobie po progesteronie.. ale patrze do swoich notatek..i w cyklach bez owulacji..kiedy bralam luteine tempka po luteinie nie wzrastala.. jakie macie doswiadczenia..pytam z ciekawosci..bo i tak dzis ide na usg..zobaczyc czy owu byla..ale zebym wiedziala na przyszlosc.. k.
  • 7 pażdziernika dokladnie minie rok, od czasu kiedy postanowiłam się odchudzać... Do tej pory zrzuciłam 34 kg, dodam, że zaczynając warzyłam 90 a teraz 56 przy wzroscie 170 cm. Obliczałam moje BMI i jest jaknajbardziej w normie. W chwili, kiedy na swojej wadze zobaczyłam 60 kg zgubiłam okres... Tzn nie miesiączkuję dokładnie od 29 lutego 2008. Poszłam do ginekologa dokładnie 5 kwietnia, kazał brać mi castagnus i jeść dużo jajek i mięsa. Nie pomogło, poszłam po miesiącu znowu. Kazał kontynuować...
  • Cześć dziewczyny! Czy można wpłynąć na wzrost poziomu estrogenów. Przeprowadzone u mnie badania hormonu estradiolu, wskazują, że wprawdzie mieści się w normie, ale jest go za mało np. w 20 dc - 55, w 13 dc - 77. czy można spowodować, aby jajniki produkowały więcej estrogenów. Nie stwierdzono, żeby występowała u mnie owulacja. Monitorowany miałam cykl zazwyczaj od 11 do 15 dc. Czy można sobie z tym poradzić. Anka
  • No wlasnie znacie jakies "domowe" sposoby na to aby endo ladnie roslo??
  • Czy to jest w tym dniu czy później??
  • dziewczynki kochane wyjaśnijcie mi proszę jak się ma mierzona temperatura do owulacji, kiedy jest owulacja to temperatura powinna pewnie skoczyć ale jak? jest to dla mnie bardzo ważne, z góry dziękuję i życzę wszystkim ogromniastych brzuszków, pękających pęcherzyków i oczywiście owulacji. pa!
  • Dziewczyny napiszcie jak wyglada przygotowanie do transferu mrozakow po nieudanym IVF? Ile trwa, czy bierze sie jakies leki, czy trzeba jakis czas odczekac, jakie badania itp. Bede wdzieczna za szczegolowe wytlumaczenie.
  • Kobiety drogie!!! Może wiecie przy jakim wzroście prolaktyny w teście z mkp po 1 godzinie powinno się brać bromergon? Gdzieś słyszałam że norma to jest 4-6 krotny wzrost. Czy to znaczy że jak ja mam 8.3 razy większy poziom po 1 h (22 na początku, 183 po tabletce i 1 h, 130 po 2 h) to powinnam pobrać bromek? mysia
  • Doka proszę daj mi na miary na ten krakowski ośrodek, który robi autoszczepionki. Napisz jak to wygląda ile trwa, jakie sa koszty czy podczas brania autoszczepionki mozna się starać o dziecko i wszystko co na ten temat wiesz. Z góry dziękuję.
  • Witam Dziewczyny! Chciałabym się poradzić Was czy luteina podawana od 16 do 25 dc może zahamować wzrost pęcherzyka i co przy tym idzie nie wywołać owulacji? Pytam się bo dzisiaj byłam u "nowej" pani dr, która po zrobieniu USG stwierdziła że mój pęcherzyk ma 19 mm w 16 dc i może nastąpić lada dzień owulacja (a ja od dzisiaj miałam zacząć brać luteinę, jak to robię od 4 miesięcy)natomiast pani dr zabroniła mi brać luteiny gdyż stwierdziła że ona zahamuje wzrost pęcherzyka. Co o tym myśl...
  • moj progesteron w porownaniu do zeszlego tygodnia spadl z 18 na 7 :((((((( a estradiol wzrosl z 130 na 180. czy estradiol tak sobie skacze??? wie moze ktos???
  • W ile dni po zapłodnieniu dochodzi do zagnieżdżenie i czy towarzyszą temu jakieś objawy ?? np spadek / wzrost tempki ?
  • Bardzo Was proszę o interpretację wyników hormonków, robionych w 14dc. FT3 - 6,0 pmol/l NORMA: 4,3 - 8,1 FT4 - 13,5 pmol/l NORMA: 10,0 - 28,2 prolaktyna - 10,20 ng/ml: 3,0 - 18,5 prolaktyna, próbka po 60 minut - 103,60 ng/ml NIE PODANO NORMY TSH - 0,771 ulU/ml NORMA: 0,460 - 4,680 Wyniki wskazują, że niby wszystko jest w porządku, ale może jednak jest czegoś za dużo lub za mało? Proszę o Wasze cenne opinie.
  • Robiłam USG w 17 dc, lewy jajnik 45x25 pęcherzyki pierwotne, prawy 52x 23 pęcherzyk 14 mm, endometrium 6mm. Mozecie mi napisać co to oznacza. Mam długie cykle, prawdopodobnie bezowulacujne i biorę leki na obnizenie prolaktyny.
  • nie mowie o szczegolowych opisach, po ktorych moglby was ktos rozpoznac z pracy na przyklad, ale tak ogolnie, dobra, ciekawa jestem, a ze to cecha kobiet, to wy pewnie tez, dla dobrego przykladu zaczne ja - oczy niebieskie, wlosy blond sredniej dlugosci, wysoka, przytyta :-) tylko mnie nie gromcie za wscibstwo...to tylko dla chetnych , no i zeby nie rozmyslac wciaz o @

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się