wzrostu

(3 wyniki)
  • Witam. Mój synek ma już 2 raz zakażenie układu moczowego. Ma 22 mc i waży 9600-9700, wzrostu ma 83cm. Wzrost jest ok, ale waga mała. Ładnie przybierał do 6 mc zycia, a później już wolniej.Lekarz mówił, że my jestesmy z mężem drobin, więc dziecko pewnie po nas. Myslelismy , że ma alergie, jednak okazało się , że przyczyną mogą być bakterie w moczu.Czeka nas Cystografia mikcyjna . Mam takie pytanie,czy Wasze dzieci też miały słaby przyrost wagi i czy ona poprawiła się znacznie po leczen...
  • ASO ntystreptolizyny O (ASO) są przeciwciałami przeciwko toksynie zwanej streptolizyną O, która jest wytwarzana przez paciorkowce najczęściej hemolizujące grupy A. Przeciwciała te wytwarzane są po zakażeniu a działanie ich polego na blokowaniu hemolizy (rozpadu) krwinek pod wpływem streptolizyny O. Materiał biologiczny Krew Wartości prawidłowe Prawidłowe miano ASO jest wynosi od 1:20 - 1:150. Wartości podwyższone Wysokie miana ASO powyżej 250j...
  • Kochani, czy dzieci z refluksem maja problemy z prawidlowym przyrostem wagi? Moja córcia 17 miesieczna wazny nie wiecej niz 9 kg. Ma stwierdzoną wade 2 stopnia. Ale nie ma nawrotów choroby od lipca 2004, w czerwcu mamy powtrorke cystomiksji. Jak to wyglada u innych dzieci? Pozdrawiam serdecznie, magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się