Forum Specjalne Publicystyka
ZMIEŃ
      zablokowany

zablokowany

(24 wyniki)
    • Brawo Czesi! Nie tylko mieli odwagę zablokować ustawę, bezrefleksyjnie oddające kościołowi dobra, których właścicielem być może stał się z pogwałceniem praw osób trzecich (bo tego nikt nie sprawdza, a historia uczy, że mogło tak być), ale nawet opracowując ją mieli w planach zaprzestanie jakiejkolwiek formy finansowania kościoła przez panstwo. A jak w Polsce? Kościół dostał więcej, niż stracił i do tego z naruszeniem praw osób trzecich. A do tego nadal domaga się kasy z budżetu...
    • Sukces? No tak, że w ogóle ktoś o nich mówi...
    • Jarek się boi, że spenalizują nekrofilię
    • Jeżeli nie okradnie cię złodziej to zrobi to państwo. Tak czy siak jest się na straconej pozycji wśród wszystkich złodziei
    • To świadczy wyłącznie o nieprzeciętnej inteligencji ludzi, którzy są odpowiedzialni za ochronę narodu od pandemii świńskiej grypy... (wyhodowanej w laboratoriach Los Palamos)
    • Jestem dumna, ze w moim kraju sa tak madre dziewczyny. A gdzie ci tchorzliwi mlodziency, kryja sie za jej spodnica? Narodowiec po lacinie to nacjonalista (pejoratywne dzis okreslenie) a poniewaz maja lewicowe poglady na ekonomie (wszystko upanstwowic) to sa nacjonalnymi socjalistami a wiec nazistami. Znamy to, prawda? Teraz toczy sie debata o Grossa i naszego nastawienia do Zydow w czasie wojny, wypieramy sie, ze ich takze przesladowalismy, ze my nie Niemcy - ale teraz okazuje sie, ze mamy wl...
    • Tylko władze chińskie mają prawo bić Chińczyków- jakoś do mnie nie przemawia ten argument. Państwo Środka zostało przekonane raczej w inny sposób.
    • Wyraźne czucie! Wyraźne czucie to jest właściwa miara. Można tę miarę wprowadzić w odniesieniu do wszelkich działań Rządu, Sejmu. Polski. Cóż z tego, że ponad 60 % ustaw skierowanych do TK tenże TK uznał za buble? Wieszcz pisał wszak: "Wyraźne czucie i wiara silniej mówią do mnie, niż szkiełko Kaczyńskiego i nos". Autorytet Prawny Pan Stępień naśladuje wieszcza, słusznie, prawo w Polsce powinno być poetyckie, iluzoryczne, pisane na wyczucie.
    • jak zwykle kolesiostwo.
    • Solidarność kojarzy mi się z pijakiem,nierobem i złodziejem rozbudowali swe struktury po mamy po 40 związków w niektórych zakładach.Nikt nie chce słyszeć o tych darmozjadach więc aby zaistnieć to te prymitywy próbują się wedrzeć do polityki.Lepiej niech się zastanowią co o.Rydzyk zrobił z kasą na ratowanie ich kolebki.
    • "Po dziesięciogodzinnym oczekiwaniu był tak wyczerpany, że próbował przekroczyć bramkę i - z niewiadomych przyczyn - rzucił w przesuwane drzwi krzesłem." ***************************** Jeżeli kogoś się bezpodstawnie zatrzymuje w rzekomo cywilizowanym kraju, to raczej jest to powód do zdenerwowania. Możliwym wytłumaczeniem jest doprowadzenie Dziekańskiego do takiego stanu, by kanadyjscy ciecie prawa mogli bez skrupułów postrzelać z paralizatora.
    • bezlitosne brednie nie chce się tego komentować!masakura! he he
    • Polacy byliby bardziej przychylni pomnikowi? Bo chodzi o pomnik dla Lechkacza Kurduplacza - nie byliby!!! Czy Pani tego jeszcze nie pojęła po takim czasie - jak pani obserwuje rzeczywistość jako dziennikarz?
    • Gowin to prawicowo - kościółkowy dziwak, taki męski moherowy berecik , pwinien wstąpić do PiSu bo jak ulał pasuje do tej prymitywnej i zacofanej formacji politycznej.
    • miejmy nadzieję że przezd "odpolitycznieniem" IPN przywiozą zbrodniarza ze Szwecji.
    • A Jarek nadal się bawi w "wiem ale nie powiem". Trzeba było przekonać brata żeby wcześniej opublikował aneks
    • Chłopcze, a wiesz dlczego powołano tą komisję??
    • Czemu to niedobry pomysł?Blokować i już!Likwidować nadających.
    • Mrówki to miernik dobrobytu,jaki zbudowano w III RP.Z czego ci ludzie mają żyć?
    • ...Wszystko zależy od Polski. Te same zobowiązania nie przeszkadzają naszym partnerom z Niemiec, Francji czy Włoch, by mieć jak najlepsze stosunki z Rosją, także w sferze gospodarczej.... Taak, ale Giedroycia musiałby zastąpić margrabia Wielopolski a na to się nie zanosi, jeszcze nie teraz. Pokolenie krzewicieli wolności musi zostać zastąpione normalnymi, niczym nie obciążonymi ludzmi. Wtedy będzie normalnie, jak Francuzi z Niemcami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się