-
Brawo Czesi! Nie tylko mieli odwagę zablokować ustawę, bezrefleksyjnie oddające kościołowi dobra, których właścicielem być może stał się z pogwałceniem praw osób trzecich (bo tego nikt nie sprawdza, a historia uczy, że mogło tak być), ale nawet opracowując ją mieli w planach zaprzestanie jakiejkolwiek formy finansowania kościoła przez panstwo.
A jak w Polsce? Kościół dostał więcej, niż stracił i do tego z naruszeniem praw osób trzecich. A do tego nadal domaga się kasy z budżetu...
-
Sukces? No tak, że w ogóle ktoś o nich mówi...
-
Jarek się boi, że spenalizują nekrofilię
-
Jeżeli nie okradnie cię złodziej to zrobi to państwo. Tak czy siak jest się na
straconej pozycji wśród wszystkich złodziei
-
To świadczy wyłącznie o nieprzeciętnej inteligencji ludzi, którzy są odpowiedzialni za ochronę narodu od pandemii świńskiej grypy... (wyhodowanej w laboratoriach Los Palamos)
-
Jestem dumna, ze w moim kraju sa tak madre dziewczyny. A gdzie ci tchorzliwi mlodziency, kryja sie za jej spodnica? Narodowiec po lacinie to nacjonalista (pejoratywne dzis okreslenie) a poniewaz maja lewicowe poglady na ekonomie (wszystko upanstwowic) to sa nacjonalnymi socjalistami a wiec nazistami. Znamy to, prawda? Teraz toczy sie debata o Grossa i naszego nastawienia do Zydow w czasie wojny, wypieramy sie, ze ich takze przesladowalismy, ze my nie Niemcy - ale teraz okazuje sie, ze mamy wl...
-
Tylko władze chińskie mają prawo bić Chińczyków- jakoś do mnie nie przemawia ten argument. Państwo Środka zostało przekonane raczej w inny sposób.
-
Wyraźne czucie!
Wyraźne czucie to jest właściwa miara. Można tę miarę wprowadzić w odniesieniu do wszelkich działań Rządu, Sejmu. Polski.
Cóż z tego, że ponad 60 % ustaw skierowanych do TK tenże TK uznał za buble?
Wieszcz pisał wszak: "Wyraźne czucie i wiara silniej mówią do mnie, niż szkiełko Kaczyńskiego i nos". Autorytet Prawny Pan Stępień naśladuje wieszcza, słusznie, prawo w Polsce powinno być poetyckie, iluzoryczne, pisane na wyczucie.
-
jak zwykle kolesiostwo.
-
"Po dziesięciogodzinnym oczekiwaniu był tak wyczerpany, że próbował
przekroczyć bramkę i - z niewiadomych przyczyn - rzucił w przesuwane drzwi
krzesłem."
Jeżeli kogoś się bezpodstawnie zatrzymuje w rzekomo cywilizowanym kraju, to
raczej jest to powód do zdenerwowania.
Możliwym wytłumaczeniem jest doprowadzenie Dziekańskiego do takiego stanu, by
kanadyjscy ciecie prawa mogli bez skrupułów postrzelać z paralizatora.
-
Solidarność kojarzy mi się z pijakiem,nierobem i złodziejem rozbudowali swe struktury po
mamy po 40 związków w niektórych zakładach.Nikt nie chce słyszeć o tych darmozjadach
więc aby zaistnieć to te prymitywy próbują się wedrzeć do polityki.Lepiej niech się
zastanowią co o.Rydzyk zrobił z kasą na ratowanie ich kolebki.
-
bezlitosne brednie nie chce się tego komentować!masakura! he he
-
Polacy byliby bardziej przychylni pomnikowi? Bo chodzi o pomnik dla Lechkacza Kurduplacza - nie byliby!!! Czy Pani tego jeszcze nie pojęła po takim czasie - jak pani obserwuje rzeczywistość jako dziennikarz?
-
Gowin to prawicowo - kościółkowy dziwak, taki męski moherowy berecik , pwinien wstąpić do PiSu bo jak ulał pasuje do tej prymitywnej i zacofanej formacji politycznej.
-
miejmy nadzieję że przezd "odpolitycznieniem" IPN przywiozą zbrodniarza ze Szwecji.
-
A Jarek nadal się bawi w "wiem ale nie powiem".
Trzeba było przekonać brata żeby wcześniej opublikował aneks
-
Chłopcze, a wiesz dlczego powołano tą komisję??
-
Czemu to niedobry pomysł?Blokować i już!Likwidować nadających.
-
Mrówki to miernik dobrobytu,jaki zbudowano w III RP.Z czego ci
ludzie mają żyć?
-
"Na umowie zależy i Unii, i Rosji."
Czy aby na pewno obu stronom zależy tak bardzo na tej umowie.
Ja się tylko tak pytam, bo jak czytam któregoś ZBiRa, to wychodzi mi na to, że
Rosja tak naprawdę to wcale nie chce tej umowy, bo bez tej umowy może narzucać
swoje warunki pojedynczym państwom, czego nie mogła by robić Unii jako całości.
Jeśli ZBiRy mają rację (to się może przecież zdarzyć), to wychodzi na to, że
Polska przy całej swojej rusofobicznej retoryce robi dobrze Rosjanom.