Forum Auto-Moto Eksploatacja samochodu
ZMIEŃ
      zablokowany

zablokowany

(8 wyników)
    • Potrzebuje porady kogos kto zna sie na autach od strony technicznej... jestem przekonany ze trafilem w odpowiednie miejsce Wiec do rzeczy... Chodzi o zablokowane tylnie kolo w Oplu Astrze I Po odblokowaniu recznego hamulca jedno z tylnich kol jest zablokowane... Czy zetknal sie ktos z takim problemem? Dodam tylko ze ruszanie przod tyl przod tyl niewiele pomoglo co mialo niby pomoc w odblokowaniu kola. Prosze o rade i czy konieczna jest interwencja fachowca? Pozdrawiam Adam
    • co to może być - wrzuciłem wsteczny i tak już został - nie mogę go "wyjąć" (wv polo) - z góry dziękuję za uwagi korek
    • Śmieszne, ale jedno tylne koło sunie po asfalcie nie przekręcając się ani o centymetr. Zablokowane na amen. W tylnym kole jest hamulec bębnowy. Tak sobie myślę, że to znieruchonienie może być spowodowane: 1. Tłok cylinderka zapiekł się i trzyma koło. Wcześniej widziałem, że coś tam ciekło ze środka felgi. 2. Linka hamulca ręcznego się zerwała? Wcześniej samochód stał na ręcznym. 3. Okleina hamulca się odkleiła i wlazła pod szczękę w bębnie pod drugą i zablokowała wszystko. ...
    • Jak w temacie .Benzyna .Auto stało 2lata całkowicie nieuruchamiane . Co mam zrobić przed rozruchem ? Koła zblokowane.Co należy wymienić po tak długim postoju? Z góry dziękuję za informacje.
    • Witam mam w sumie prozaiczny problem, z ktorym nie potrafie sobie poradzic. Chcialem sprawdzic zuzycie paska rozrzadu, aby tego dokonac, musze zdjac oslone, a najpierw kolo pasowe paska klinowego znajdujace sie na wale korbowym. Jest on przykrecone sruba 17mm. Za zadne skarby nie moge tej sruby odkrecic. Na 100% ma ona "prawy" gwint, wiec krece w dobra strone. Postepowalem zgodnie z instrukcja, tzn. wlaczylem V bieg, zaciagnalem reczny. Czy przykladanie w takiej sytuacji duzej...
    • witam, czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć oznaczenia biegów w automacie, wiadomo że d-drive :D, r-rear , a pozostałe....? z góry wielkie dzięki za info ;)
    • No właśnie. Zablokował mi sie pas i to przy siedzeniu kierowcy. Niestety, w dodatku tak nieszczęśliwie , że nie mogę się nim zapiąć. Czy da sie z tym coś jeszcze zrobić ? Próbowałam jakoś odblokować, ale nic nie pomaga...Poradźcie, proszę, co robić. Wygląda na to, ze bez mechanika sie nie obejdzie.
    • Witam.Chyba problemy z moim gratem się dopiero zaczynają.Chyba jestem najczęsciej piszącym tu internautą.A więc pojechałem na bad. technicze moim Fiatem Tipo 2.0 16V 91r., niestety wyszło, że tylne hamulce hamują z 30% skutecznością.Trudno nie zgadnąć, że mam to naprawić (inaczej pożegnam się z dododem ).Pojechałem z tym problemem do mechanika, który oprócz tego, że wymienił klocki i jakies gumki na zaciskach stwierdził, iż zepsute są korektory siły hamowania (w tym modelu sa dwa ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się