Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      zadbana

zadbana

(13 wyniki)
    • W roznych watkach na temat dbania o siebie przewija sie taka lista: regularnie farbuje odrosty, chodze do fryzjera, kosmetyczki, na manicure i pedicure. Czy uwazacie kobiete, ktora nie robi nic z wymienionych za niedbajaca o siebie? Jaka jest Wasza definicja kobiety zadbanej/kobiety zaniedbanej?
    • w watku o tym, ze męzczyxni (czy w ogóle ludzie) nie zauważaja zaniebanych kobiet padło stwierdzenie, ze brak makijazu wcale nie oznacza zaniednania. W powszechnym (ematkowym) odczuciu zaniedbana kobieta, to nie umalowana kobieta. To mozna byc zadbana kobieta nie uzywajac jednoczesnie makijazu (nawet permamentnego)? Mysle, ze mozna pod pewnymi warunkami: cera bez pryszczy, ranek i przebarwień, bez czerwonego nosa, bez sińców pod oczami, brwi wyregulowane, zęby bez dziur...
    • Na fali wątków o zadbanych 50+latkach, zaczęłam szukać takiego w moim otoczeniu, i znalazłam 1, słowem jednego. Zadbanego, wysportowanego, przystojnego, nie zdziadziałego. Niestety, albo może stety mogłam go porównać z 20paro latkiem. I tak jeden jest świeży i wysportowany sam z siebie, drugi brak mięśnia piwnego i sprężystość mięśni zawdzięcza siłowni, jazdom na nartach itp. Jeden wygląda korzystnie w dżinsach i bluzie, drugiego kształtują drogie dodatki, doskonale skrojone ciuchy. O ...
    • Mama zadbana, czyli zawsze ułożona elegancka fryzura, idealny makijaż, manicure i pedicure, modne ubrania, czyściutkie, wyprasowane, wysportowana zgrabna sylwetka. Do tego dziecko i mąż jak wyżej (bez fryzur i zrobionych paznokci ;-)). W domu czysto i pachnąco, obiad ugotowany. Czy można to wszystko mieć i zorganizować, nie mając żadnej pomocy z zewnątrz typu niania, babcia itp? Znacie takie przypadki? Jak to w praktyce wygląda? Ile snu, jak sobie to zorganizować?
    • No własnie jakim typem jesteście , a jakim najchętniej widzieliby Was mężowie ? Tylko proszę bez pie...tów że perfekcja towarzyszy każdej sferze ,dziedzinie Waszego życia, błysk w domu, obiad na godzinę, sztućce pod linijkę + nienaganny wizerunek. Nie da się funkcjonować jak cyborg.
    • Ponieważ kilka tygodni temu usłyszałam opinię, że jestem zaniedbana, chcałabym się dowiedzieć co to słowo dla Was oznacza. Czy "zadbana" osoba to osoba rozwijająca swój umysł i wiedzę, czy może tylko dbająca o wygląd zewnętrzny, a może o zdrowie?? Według opinii skąd inąd bliskiej mi osoby moj wygląd jest zaniedbany. Mój własny mąż natomiast twierdzi, że jestem zadbana. Ja natomiast czuję się zaniedbana i uwsteczniona psychicznie. Zapraszam do dyskusji. Cytrynka, mama Julci z 22.0...
    • W którymś wątku o wyglądzie padło stwierdzenie, że brak kasy nie przeszkadza w dbaniu o siebie, jeśli ktoś naprawdę chce o siebie zadbać. Zgodzę się z tym jak najbardziej, nie ulega jednak kwestii, że większość zadbanych i fajnie ubranych znanych mi dziewczyn MA KASĘ i wydaje ją na ciuchy i kosmetyki. Znam tylko jedną dziewczynę, która dysponując minimalnymi środkami wygląda super - nadrabia wyobraźnią i energią życiową - taki trochę typ Kreski (fanki Musierowicz będą wiedziały ...
    • Dziewczyny powiedzcie szczerze jak reagujecie na bardzo zadbane matki ? Czy nie jest aby tak że patrząc na wyjątkowo zrobioną babkę od razu gdzies nasuwa się że to baba skupiona na sobie pewnie dziecko na dalszym planie itd ? mam wrazenie ze np nauczycielki postrzegają matki swoich uczniów przez pryzmat wyglądu , jak która luzno w adidasach nawet z kołtunem na głowie to pełna poświeceń , jak ma paznokcie , obcas zrobiona to zapewne mniej , jest coś w tym , jak uważacie ?
    • Tak mnie własnie naszło, bo wokół siebie widzę może ze 3 na 100 starszych kobiet koło 60, 70 które wyglądają po prostu pieknie i o wiele młodziej, reszta to kobiety otyłe lub bardzo otyłe, z bardzo krótkimi włosami, siwymi lub pomalowanymi na jakiś dziwaczny kolor, ubrane wiecie jak "moherowe", zmarszczki, mina nie tego jakby tylko ich czubek nosa się liczył na świecie, zazwyczaj nie lubią dzieci i wtrącają się w nie swoje sprawy. To tak ogólnikowo - z tego co ja zauważyłam. A...
    • żeby takich przystojniaków-wysportowanych,zadbanych,dobrze ubranych było więcej na naszych ulicach... www.youtube.com/watch?v=Msub89DoPN4&mode=related&search=
    • Czyli jak wg. Was kobieta ma wyglądac, aby nie zostać zaszufladkowaną do tych rozciapłanych... jak dla mnie ważne jest: - aby była czysta - czyli codziennie się myła - ładnie pachniala - oczywiście nie musi używać drogich perfum, wystarczy dezodorant - schludne czyste ubranie - i aby nie paliła na ulicy - obcięte panokcie - uczesna - i z milym uśmiechem To oczywiście minimum...
    • Wiecie, wczoraj zerkałam sobie na jakiś talk-show w telewizji. Tematem było mianowicie to, czy i na ile wypada mężczyźnie upiększać się, dbać o urodę, startować w konkursach piękności...I pomyślałam, że to ciekawy temacik. Dlatego chciałam Was zapytać, co Waszym zdaniem jest jeszcze atrakcyjne, a co już groteskowe. Solarium, farbowanie włosów, makijaż, manicure, wizyty u kosmetyczki, konkursy piękności? I żeby nie było aż tak łatwo, dodam, że nie pytam o to, czy mężczyzn może czy nie może, b...
    • jestem wlasnie po lekturze artykulu w focusie o nowym modelu faceta. mezczyzna zadbany, stylowo uczesany, uzywajacy kosmetykow z charakterystycznym dla dziewczyn 'zacieciem' ;-) ogolnie mezczyzna akceptujacy swoj kobiecy pierwiastek jak Wam sie to podoba ? jacy sa Wasi wybrankowie ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się