Forum eDziecko eRodzice Mama cud
ZMIEŃ
      zadbana

zadbana

(6 wyników)
    • Witam. Jestem mamą dwójki dzieci(syn 8 lat,córa 13 m-cy). Zawsze lubiłam o siebie dbać(make up,manicure) i teraz też to nie uległo zmianie. Zastanawia mnie jedna rzecz,spotkałam niedawno koleżankę która ma dzieci w podobnym wieku.Jej dziecko miało jakąś wysypkę na buzi i stwierdziła,że to od jej kremu a do mnie wypaliła:ale Ty nie masz tego problemu ,bo ty zawsze umalowana więc nie przytulasz swoich dzieci żeby się nie rozmazać!.Mnie wmurowało,bo uwielbiam przytulać,wąchać itp moje dzi...
    • Drogie mamy lato zbliza sie wielkimi krokami, coraz wiecej czasu spedzamy z naszymi pociechami na swiezym powietrzu a jak wszystkie wiemy nie mamy zbyt duzo czasu na przygotowania do wyjscia... Pochwalcie sie co robicie zeby wygladac zadbanie, miec zdrową promienną cerę(pomimo niewyspania i zmęczenia), jaki makijaz (jesli w ogóle) stosujecie na codzień? Czy zdrowo sie odzywiacie, moze stosujecie jaklies suplementy??? Jak obserwuje jest sporo tzw zadbanych mam ale wiekszosc z nas...
    • tak się właśnie zastanawiam jak to zrobić,ide ulicą i widze te wszystkie "odpacynkowane" młode mamy,przede wszystkim szczupłe,modnie (ładnie) ubrane,odsłaniające to i owo(jakby nie rodziły),zrobione paznokcie,włosy itc..więc się zastanawiam jak one to robią,czy jestem tak źle zorganizowana czy co?bo ja zwyczajnie nie mam na to czasu no chyba ,że w nocy..mam 28 lat,dwoje małych dzieci i ..co tu dużo mówić,troche "zapuszczona";)),najbardziej zastanawiają mnie te paznokcie,bo ja jak...
    • Dziewczyny, czy macie jakies sposoby, jak majac dziecko "ma piersi" mozna nadal pozostac zadbana kobieta, bez odrostow, ze zrobionymi brwiami itd... Mam dwo-tygodniowa coreczke i miesieczne odrosty :). Moze znacie jakas fryzjerke zrobilyby mi balejage w domu. Dodam ze mieszkam w Warszawie. Acha, mam do was jeszcze jedno pytanie- kiedy moge zaczac chodzic na solarium i czy wogole. Lekarz stwierdzil ze jak bede zaslaniac piersi to nie widzi przeciwskazan, a jakie jest wasze zdanie na...
    • witajcie drogie mamy w nawale zajęć, gonitwie za porządkiem i rozbrykanymi chłopcami oraz kotem, nie mam czasu pomyśleć o sobie. Jakie zabiegi minimum powinnam robić, aby być kobietą zadbaną? ( oczywiście nie myślę o codziennym myc2iu się, czesaniu, myciu włosów it0d. zupełnie podstawowych rzeczach ) chodzi mi o konkrety np. tonik jesli tak to kiedy , rano czy wieczorem, a moze i rano i wieczorem, krem na noc jaki ? jaki polecacie ? dodam, że mam 27 lat (jeszcze );) i skórę normalną z jaki...
    • dziewczyny! co jest DLA WAS kanonem piękna? jak mówimy, że chcemy być ładniejsze/chudsze/atrakcyjniejsze/grubsze/wyższe/niższe, to do czego tak naprawdę pijemy? JAKIE chcemy być? Co nam się podoba, co uznajemy za piękne? No i jeszcze - niebagatelne - czy mamy identyczny kanon piękna, co nasi mężczyźni, czy podoba nam się to co im? wg mnie- MOJE osobiste odczucia, oczywiście pomijając tu zalety duszy, bo mam na myśli WYŁąCZNIE cechy zewnętrzne, piękno=zadbanie. Nierozerwalnie. Włosy - piękne, ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się