Forum Kobieta Uroda i kosmetyki Uroda
ZMIEŃ
      zadbana

zadbana

(46 wyników)
    • No właśnie, jest taki wątek o "zaniedbanej Julce", w którym autorka dzieli się z innymi swoim zdziwieniem, że jej koleżanka chodzi z tłustą cerą, związanymi włosami, w tych samych dżinsach, itp. Podniosły się głosy za i przeciw, więc chciałabym się dowiedzieć, co rozumiecie pod pojęciem kobiety zadbanej. Może niech każda z nas opisze na własnym przykładzie, co robi, a czego nie - dowiemy się, przy okazji, ile na siebie nakładamy ;-) Otóż ja, gdy już się umyję i "wybalsamię" kremem Isana z Ro...
    • a moze po prostu do zadbanych bardziej niz ,,przecietnie" - czasem tak jest, ze pomimo, iz kobiety sa ogolnie zadbane, czyste, to jedna zwraca uwage swoim wygladem bardziej. Nie mam na mysli tego, ze jedna jest ladniejsza, ma ,,to cos" - tylko tak bardzo ogolnie - niby obie ladne, obie zadbane, ale jedna jakby bardziej. chcialabym wiedziec, co robia te dziewczyny zadbane jak to sie mowi od stop do glow (ale nie lalki barbie), takie, ktore wydaja sie bardzo atrakcyjne ale w sumie...
    • Co sprawia że kobieta uważana jest za zadbaną( wypielęgnowaną)? o czym nie powinna zapominać, jakie zabiegi regularnie wykonywać a czego absolutnie nie powinna robić?
    • j.w
    • Wlasnie, jakie sa kryteria? Czy makijaz sprawia, ze czujecie sie kobiece i zadbane? A moze regularne odwiedzanie kosmetyczki, masazystki, manicure itp? A moze tylko prysznic i dezodorant?
    • czy moglybyscie wymienic wszystkie?
    • Co właściwie kryje się pod hasłem "kobieta zadbana"? Co o tym decyduje? Jakie są tego główne czynniki? Ciekawa jestem jakie jest Wasze zdanie na ten temat.
    • Zauwazylam, ze jest wsrod wielu typow kobiet taki jeden, ktory charakteryzuje sie tym, ze np. nie gonia szalone za moda, nie mozna je okreslic za trendsetterki (zwlaszcza wg mnie, ktora jest wyczulona na kwestie mody i ubran), ale ZAWSZE maja: - zrobione paznokcie - zrobione wlosy (zwlaszcza jesli chodzi o farbe) - zrobiony makijaz Mam kolezanke, ktora moze do najpiekniejszych kobiet globu nie nalezy, ale jest atrakcyjna, bo zawsze wyglada na zadbana. zawsze ma zrobione paznokci...
    • Podziwiam kobiety idealne wypielegnowane i zawsze zadbane od stop do głow ale tak mysle sobie czy takie wogole istnieja , czy to nie wytwór wyobrazni bo dbanie o ciało wymaga pracy energii czasu finansow mało osob to wszystko dzis posiada i najwazniejsze nie wielu osobom sie chce. Czy Wy staracie sie byc zawsze dopieszczac ciało do granic jestescie super zadbane ?
    • No właśnie, co uważacie za kosmetyki niezbędne, absolutnie konieczne i niezastąpione? Nieważne jakich firm będą to preparaty. Ciekawi mnie co według Was musi posiadać dwudziesto-, trzydziesto-, czterdzistolatki. Jakie jest minimum?
    • jak to jest?
    • Jak to jest z Wami dziewczyny? Jestescie leniwe w dbanu o swoją skóre, włosy, ciało ? Czasami spotykam kobiety tak dopracowane zadbane w kazdym calu ze dech zapiera ułozone odzywione włosy (ja nawet jak sie uczesze po chwili jestem potargana)zadbane paznokcie( kompletnie nie wiem jak sie za nie zabrac wiec olewam)gładka opalona i blyszczaca skora , piekna cera przyzdobiona perfekcyjnym makijazem, brwi idealne łuki bez odrastajacych kropek ,marze zeby byc zadbaną kobietą jak to robi...
    • Dziewczyny, co sprawia, ze czujecie sie wyjatkowo zadbane i ponetne? Po jakich czynnosciach lub zabiegach? To zaczne od siebie: - kiedy wyjde od fryzjera i mam dobrze wymodelowane wlosy - kiedy kupie nowe perfumy i ich uzyje po raz pierwszy - po dlugiej kapieli, uprzedzonej peelingiem i depilacja A najatrakcyjniej sie czuje gdy leze w ladnej koszulce, na pachnacej swiezymi perfumami (bvlgari, zielona herbata) perfumami, popijam herbate lub kawusie, w tle klasyczna muza.. Luz blues...
    • chciałabym abyście napisały co robicie po pracy, po studiach? co trenujecie, co ile chodzicie do fryzjera, manicurzystki..i jakie zabiegi wykonujecie itp W moim przypadku jest to Fryzjer co 3 miesiące farbowanie włosów plus maseczki nawilżające, koncówki podcinane co miesiąc Aerobik 4 razy w tygodniu plus sauna Solarium 2 razy w tygodniu. Na masaze nie chodze ale mam zamiar sie wybrac, może Wy mnie zachęcicie:)
    • dziewczyny, czy mogłybyście zdradzić jakich lakierów uzywacie, zeby miec taki naturalny, zdrowy, zadbany kolor (mleczny?) paznokci? Tylko, prosze nie Inglot! Dziekuje z gory za wszystkie odp. pozdr K1
    • jak juz kiedys pisałam pracuje w sklepie , na codzień mam kontakt z dużą rzeszą ludzi , i nie potrafie powstrzymac sie od komentarza , że co niektórym przydało by sie mydło i antyperspirant zamiast lakieru do paznokci. I nie chodzi mi tu o to że mamy być wszyscy na codzień wypacykowani , ale o takie ekstremalne przypadki niechlujstwa , które niestety zdarzają się wcale nie rzadko i w kazdym wieku. pozdrawiam.,
    • Poradzcie co zrobić aby wykonać sobie samemu pedicure francuski. Może jakies "paski" czy cos innego. Coś mi sie wierzyc nie chce ze wszystkie macie tipsy.
    • co stsoujecie na stopy, oprócz pumeksu? Są na rynku obecnie kremy przeciw zrogowaceniom? Czy ktoś używał, możecie coś polecić, czy warto kupić ? Może używac zwykłego peelingu ? Ceny tych profesjonalnych kosmetyków mocno wysokie bo powyżej 30 zł. Pozdrawiam Asia
    • pytanie jak wyżej
    • Skoro już dyskutujemy o znanych (niekoniecznie lubianych) kobietach, to mam pytanie: kogo uważacie za piękność? I dlaczego? Czy kobieta niezadbana może być piękna? Czy trzeba mieć wszystko idealne, żeby być piękną? Czy na przykład za duży nos dyskwalifikuje? Czy styl ubierania, styl bycia - mają jakiś wpływ na Wasze oceny?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się