zapalenie nerki

(6 wyników)
  • Witam.Moja córeczka ma zapalenie nerek.Pediatra dała zinnat (antybiotyk)MYślę jednak że należałoby iść do nefrologa.Co o tym sądzicie?Poleććie kogoś w Trójmieście..I powiedzcie jeszcze skąd bierą się takie kłopoty-przemarzła,a moze to choroba,która trwa długo ale nie objawiała się.Dodam że waga i wzrost są przyhamowane (niewiem czy to ew. moze miec zwiazek).Emilka ma ponad 3 l. z góry dzieki za pomoc-mama Emilki i Ga...
  • Dziewczyny co to znaczy? Co to za stan zapalny? Michał ma podejrzenie właśnie śródmiąższowego zapalenia nerki. Jesteśmy w trakcie diagnozowania. Czekamy na wyniki krwi, posiew i USG.
  • Witam! U mojej 5 miesięcznej córeczki pediatra stwierdził odmiedniczkowe zapalenie nerki, nie wiem jak mogłam przeoczyć jakieś znaki, bo z tego co wiem wszystko zaczyna sie od ZUM a ona zadnych obiawów nie miała. Dostała Urotrim i bierze go od czwartku. Dodam jeszcze, że czasem jest gorączka 39'. Jestesmy jeszcze zapisani w za tydzień do innego lekarza aby jeszcze raz to zdjagnozować. CZy któraś mama i jej pociecha też to przchodziły??? Jakie mogą być obiawy, a może to po prostu j...
  • Moj maz uwaza, ze powinnismy specjalnie grzac Myszolka w okolicy nereczek ze wzgledu na jego chorobe. Ja jakos zwiazku nei widze, bo nie ma zapalenia nerek. Nie wiem, moze sie myle. Jest zazwyczaj normalnie ubrany, nie przegrzewam go, ale jednak cos nie daje spokoju.....
  • Tak pytam, bo meczy mnie to czasem - jestem ciekawska :). Czy trzeba zrobic jakies szczegolne badania, jakie sa wskazania i co sie dzieje jesli takie zmiany wystepuja? Pozdrawiam.
  • Dziewczyny, pytam teraz o info dla siebie, nie znalazłam info w necie ani na forum, a z Waszym doświadczeniem pewnie pomożecie. Otóż byłam dziś na usg no i okazuje się, że zdiagonozowane podejrzenie przewlekłych kłębuszków nerkowych to chyba nie to, dziś wyszło : wokól piramid nerkowych widoczne są hyperechogeniczne otoczki - obraz usg jak w torbielowatości piramid nerkowych" ..gdzieś znalazłam że to gąbczastość, ale ogólnie nic na temat tych piramid nerkowych, Pani Dr prosiła bym...
Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się