zatoki

(22 wyniki)
  • po ostatnim USG lek. stwierdził 20ml płynu w zatoce Douglas, od kilku miesięcy leczę się w Por. Niepłodności, czy to może świadczyć chorobie??
  • bardzo dziekuje za wszystkie sugestie
  • Dziewczyny miałam usg w 18 dniu cyklu i ekarka stwierdziła że mam dużo płynu w zatoce daglasa za dużo jak na jej oko?? ale nie powiedziała mi czego to może być objawem poradżcie moze wy cos wiecie na ten temat??
  • Kochane dziewczyny, Co oznacza opis usg "wolny plyn w zatoce Douglasa"? Dodam, ze bylam stymulowana menogonem - bylo mnostwo pecherzykow, ale moj lekarz stwierdzil, ze prawdopodobnie w tym cylku nie bylo owulacji;((( USG zrobiono mi 17 dc Dzieki za pomoc
  • Bardzo proszę o odp. gdyż nie wiem co o tym myśleć. Dziś mój 18dc, zwykle owu mam koło 19-21. Rano byłam na monitoringu i gin powiedział,że pęcherzyk już pękł, ma 13mm i jest częściowo zapadnięty.Wg niego owu była wczoraj czyli w 17dc. Podczas badania ani razu nic nie mówił o płynie a ja dopiero po wyjściu przeczytałam opis i dziwi mnie zapis ":wolnego płynu w zatoce Douglasa nie stwierdzam"-------czy skoro owulacja miała miejsce wczoraj to ten płyn nie powinien się pojawić? On ...
  • W wątku dotyczącym przyjmowania Clo ania napisała, że o owulacji świadczy obecność płynu w zatoce Douglasa. Tymczasem ja po każdym monitorowaniu USG miałam w wyniku formułkę: "zatoka Douglasa wolna" i nigdy nie niepokoiło to mojej lekarki. Przyznaję, że teraz nic nie rozumiem. Czy Wasi lekarze wypowiadali się na ten temat? Czy to oznacza, ze właśnie mam się czym martwić? Pozdrawiam D.
  • Witam wszystkich Mam pytanie, byłam dziś na usg po to żeby sprawdzić czy pęcherzykł pękł. Nie robiłam całego monitoringu tylko dziś w 17 dc, Ja bym sobie dała głowę uciąć że owu była ale wg mnie z lewego jajnika. Cały czas pobolewał mnie własnie lewy i w 15 dc rano tak mnie mocno zabolał i potem juz koniec i śluzu tez juz nie było.A przytulanko było i w 12 i 14 dc. A dziś mi gin powiada że w prawym jajniku jest pęcherzyk o średnicy 20mm, Lewego nie znalazł wcale.Jak spytałam o pł...
  • Cześć :) Mam pytanie - co oznacza że zatoka Douglasa jest wolna? czy ma to jakiś związek z owu? będę wdzięczna za odpowiedzi :) mik
  • Nie chce mi się szperać, a wiem, że na tym forum sporo specjalistek... Powiedzcie mi, czy płyn w Zatoce Douglasa to coś złego, bo wczoraj po wizycie u gin. po raz pierwszy odniosłam takie wrażenie... Wydawało mi sie, że to dobre zjawisko, a doktor jakoś tak niezaciekawie wypowiedział te słowa! I jeszcze jedno: czy możliwe jest, że w momencie uregulowania gospodarki hormonalnej PCO mija?
  • Dziewczyny, prosze o pomoc - jestem po monitoringu (wczoraj, 19 dc.), pecherzyk pekl (w 14 dc mial 23 mm i zostal podany pregnyl 10000j.) i owu byla. Dr stwierdzil obecnosc malej ilosci plynu w zatoce Douglasa - jego zdaniem owu byla 2, 3 dni wczesniej. Obawiam ze sie troche za szybko moglismy zakonczyc starania (m wyjechal), ostatni raz w 16/17 dc cyklu. Co prawda m ma swietne wyniki nasienia, wiec chyba plemniki spokojnie mogly sobie przezyc dobe? jesli by sie okazalo ze owu byl...
  • Takie pytanie padło w innym miejscu. Mnie to tez intersuje. Czy jak widac płyn po peknieciu to mogło ono byc dwa dni wczesniej, czy najwyżej jeden.
  • podpowiedzcie kochane jak to jest? kiedy była owu? zwykle mam cykle powyżej 30 dni owu około 18-21dc a w tym cyklu gdy poszłam na pierwszy podgląd w 16dc, pani dr nie wiedziała czy to juz po pęknięciu ciałko żółte czy mały pęcherzyk , był ok 10mm, a endo 10mm. temp wzrosła na drugi dzień, wiec mogła to być wczesniej owu. dziś w 21dc byłam na usg ginekologicznym i od razu pan dr opisał: ciałko żółte o wymiarach 16x 16mm, endo 7mm, zatoka douglasa bez płynu, póżna faza lutealna. ...
  • Jak wyglada pęcherzyk po owulacji? Czy nie ma po nim śladu? Czy jest np niekształtny tzn. już nie okrągły? W 10 d.c. miałam w prawym jajniku pęcherzyk 16 mm, w lewym 12 mm w 12 d.c. w prawym 27,4 mm, w lewym 18 mm w 19 d.c. lewym jajnik był jakby "zamglony" -bez pęcherzyka, w prawym pęcherzyk był jakby z niego schodziło powietrze- nie był okragły Lekarz stwierdził że owulacji nie było,że ten w lewym się wchłania; chociaż wg testów owu była w 13 d.c.
  • dziewczynki dziś mam 13 dc, endo I fazy 9,8 mm, pęcherzyk dominujący ok 23 mm (cały czas od rana ćmi mi ten jajnik). Pęcherzyk na zdjęciu usg wygląda lekko zapadnięty, do tego napisano mi, że widoczne ślady płynu za macicą (czy tzn. zatokę douglasa?). Lekarka twierdzi, że nie wie kiedy będzie owu... a ja mam takie przeczucie, że może teraz jest??? dzięki
  • podejrzewalam u siebie LUf syndrom( mam torbiel podejrzenia endometriozy a podobniez czesto jest laczona rowniez z Luf-em ) , testy owulacyjne wychodza pozytywne, ale nie mialam robionego monitorowania cyklu, bo w Usa nie jest to popularne ze wzgledu na wysokie koszty. Wczoraj mialam jednak USG z innych powodow, bylo to trzy dni po mozliwej owulacji i doktor opisujac USG powiedzial, ze widzi sporo plynu po pekniety pecherzyku w zatoce douglasa. Czy to potwierdza owulacje i wykluc...
  • Witam, mam pytanie czy poniższy komentarz z USG "Jajnik prawy z ciałkiem żółtym, ślad wolnego płynu w zatoce Douglasa" oznacza, że owulacja właśnie dopiero co nastąpiła czy mogło do niej dojść np dzień czy 2 temu? Bardzo Was proszę o odpowiedzi, bo miałam olbrzymi pecherzyk w piątek (27 mm) i lekarz powiedział, że prp bedzie z tego torbiel i nie będzie owulacji, no i nie staraliśmy sie a dzisiaj taki wynik na USG!!! No i czy dzisiaj były jeszcze jakieś szanse w przytulaniu? Z góry...
  • Dzisiaj byłam na USG (48 dc. ,38 dc owu, Clo 5-9 dc) macica 50x34mm prawidłowa echostruktura endomterium II fazy 8 mm. jama macicy pusta.co tzn. ???? pr. jajnik 32x15 mm z pecherzykami do 6mm lewy jajnik 30x21 mm w jego obrebie znajduje sie normoechogeniczny obszar o śr 15 mm najprawdopodobniej ciałko żólte. poza tym jajnik bez zmian wolnego płynu w zatoce Douglasa nie stwierdzam , co tzn....?????? w 2 dni po owu . zrobiłam hsg -negatywne , po owu temperaturka cały czas rosnie ros...
  • 12dc. w prawym jajniku pecherzyk 15mm, endo 13mm typowe dla II fazy. plynu w zatoce nie ma. dlaczego endo takie grube w 12dc? przeciez owu jeszcze nie bylo, a moze juz nie bedzie? nie wiem co o tym myslec...
  • Czesc dziewczyny, Powiedzcie co o tym sadzicie - kolezanka poszla w Wawie do gin-endokrynologa i on w celu zajscia w ciaze kazal jej brac Clo przez caly cykl (??) - co prawda w malych dawkach... Monitorowal ja tylko miedzy 13-15 dniem - pecherzyki byly jeszcze za male. Potem przestal... a ona caly czas to clo brala. Potem skonczyla z ostrym bolem brzucha w innym miescie (wakacje), przygodna gin jej powiedziala, ze prawdopodobnie 30-kilkucentymetrowy pecherzyk jej pekl. Ma tez 5 in...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się