Forum Zdrowie Migrena
ZMIEŃ
      zatoki

zatoki

(15 wyników)
    • Po ok. 10 latach bólu, moim zdaniem migrenowego, wpadłam na pomysł rentgena zatok (przy okazji przeziębienia)... i co wyszło? Wyszło, że wygląda na to, że podobno od urodzenia mam niedorozwinięte zatoki - mimo że tomograf wcześniej nie wykazał niczego. Wszystkim, którzy są pewni, że mają migrenę, doradzam sprawdzenie zatok. W środę i czwartek idę do 2 różnych lekarzy, zobaczymy co powie każdy z nich. Chodzi o czołowe, więc punkcja raczej odpada...?
    • Na rezonansie wyszło mi że mam zatoki w fatalnym stanie i pani która robiła to badanie zasugerowała że moje bóle głowy mogą mieć związek z tym. Jednak neurolog nie kazał mi robić badań laryngologicznych tzn. nic o tym nie mówił. Czy mimo to powinnam udać sie do laryngologa? Nie mam objawów zapalenia zatok chociaż głowa pobolewa mnie dość często. Jednak jest to inny ból niż w trakcie ataku migreny. Czy zatoki mogą mieć związek z migrenami?
    • Witam Przed świętami w 2004 miałem wyrwanego zęba, a drugiego leczonego kanałowo.W grudniu i styczniu paskudnie zmarzłem i prawdobodobnie zawiało mnie; pracuje przy paskudnej podłogowej klimatyzacji. Od stycznia boli mnie głowa-przy uszach, w okolicy nosa, oczy i oczodoły ogólnie pól twarzy.Po kilku lekarzach w końcu zrobiłem zdjęcie zatok po których padło podejrzenie torbieli od zęba.Dostałem antybiotyk, ból głowy spadł o 30%(moge spać), ale reszta została.Acha i troche boli mni...
    • Już któryś raz z kolei zauważyłam, że po kuracji antybiotykowej (amoksycylina+kwas klawulonowy) moje napady troszkę ustąpiły, tzn są dłuższe przerwy między nimi. Oczywiście antybiotyk brałam na zapalenie oskrzeli. Ma ktoś jakiś pomysł?
    • Witam wszystkich serdecznie , Chcialam sie z Wami podzielic , moimi spotrzezeniami , refleksjami - odnosnie migreny - a innymi typami bolow glowy. Od tygodnia jestem chora. Cale Swieta Wielkanocne , doslownie przekichane. Zlapalam od corki , jakiegos wirusa , tylko u mnie bylo , znacznie gorzej , bo jeszcze dolaczyly zatoki i migdalki. Glowa boli...juz od 4 dni ale...to nie jest migrena. Bylam wczoraj , u mojego laryngologa i dopiero wczoraj zrozumialam - tez z wlasnych obserwac...
    • Słuchajcie, oszaleje chyba ;) Może ktoś miał coś takiego i coś poradzi. Głowa boli mnie ostatnio przez kilka dni własciwie bez przerwy. Nie mam gorączki ale boli mnie własnie tak jak kiedy ma się gorączkę i przez to czuję się źle i nie mam na nic sił. Nie wyglada to jednak na jakiś neurologiczny ból tylko bardziej na "migrenowo zatokowy". Zrobilam badania ogólne , byłam u lekarza, na razie wziełam kilka ibupromów zatoki ale nadal czuje "ciężką" głowę. Postaram się zdobyć skierowani...
    • Wiem, że to forum migrena, nie zatoki. Ale sama nie wiem, co boli bardziej. Migrena, czy zatoki? Mam wrażenie, że mam migrenę wywołaną bólem zatok. Stąd moje pytanie. ile to może trwać?! Dostaję zastrzyki (anbtybiotyki) na zapalenie zatok. Nie mam kataru, nic mi już nie jest, trochę boli gardło. ale nic takiego. za to BOLI. kurde, jak boli. Chce mi się wyć z bólu. Głowa, cała. Twarz, kark, potworny ból. do tego jestem spuchnięta. Wczoraj poszłam do roboty, może za wcześnie? Wtorki mam w...
    • Bardzo prosze o pomoc... opiszę mój przypadek: Mam bóle głowy od 5 miesięcy, zaczęło sie od przeziebienia i chorych zatok - wtedy ból głowy mialam straszny, nie moglam ruszac głową schylac się. Katar przeszedł i pozostał ból głowy, brałam 3 antybiotyki, które złagodziły bóle głowy,ale nie wyleczyły do końca. Głowa pobolewała mnie prawie codziennie, ale nie były to takie mocne bóle jak kiedyś i miałam wrażenie, ze się wyciszą. (to wszystko trwało z 2,5 miesiąca). Póżniej mia...
    • hey mam prawdopodobie migrenowe bole glowy codziennie ok 2 miesiecy z roznym nasileniem umiejscowione nad brwiami(takie sciskajaco palace uczucie).ostatnio te bole cuit sie zmniejszyly no i moja radosc zniknela wraz z przeziebieniem. mam zatkany nos i zielona wydzieline przez co wydmuchanie nosa powoduje automatycznie zwieksenie cisnienia w glowie... (tak sadze) mam kaszel i to samo. po kaszlu te same bole sa silne n ie moge spa...
    • Cześć. Mam na imię Iza. Trafiłam na to forum całkiem niedawno i przeczytałam prawie w całości. Wcześniej byłam na forum "chore zatoki" Stwierdzam ze pełno tu życzliwych osób, zresztą w niedoli człowiek nie lubi być sam. Zwracam się do Was, ponieważ utknęłam w takim punkcie, że nie wiem co robić dalej. Od 2 lat mam bóle głowy. Wstaję rano z bólem i kładę się z bólem. W ogóle ciężko żyć, cięzko pracować. Nietety trzeba jednak zarabiać na chlebek. Całe moje dotychczasowe leczenie s...
    • Właśnie przez to przechodzę. Chce mi się tylko ryczeć. Jestem wybrakowana. Jak nie migreny, to zatoki. A teraz bolą zatoki i mam migrenę. Czuję się tak cholernie niepotrzebna. Tylko choruję, wydaję kupę kasy na leczenie. Ciągle ktoś musi mi pomagać. mam dość.... dostaję strasznie bolesne zastrzyki na te zatoki...jak nie pomogą - szpital, a przynajmniej punkcja na początek...Jest mi niedobrze, źle, smutno, jestem kurde jednym wielkim bólem. niepotrzebnym sobie i światu. Nawet dziecko, ja...
    • Boli mnie głowa od tygodnia prawostronnie.Nudności! Nic mi nie pomaga.Dzisiaj udało mi się zrobić rezonans magnetyczny.Okazało się ,że mam chorą zatokę czołową!!!Migrenowcem jestem już od ponad 20 lat.Miałam kiedyś robiony rezonans i tomografię były bez zmian .Jestem w szoku bo byłam pewna że to migrenowy ból głowy!!!!!!!!!!
    • Ech. W sobotę mój małżonek miał mega migrenę!!!! W ciągu 2mc miał może z 2 ataki, ale przechodziły zaraz po wzięciu tabletek i aura zaczynała i kończyła się na „ małych mrówkach” bez zaniku obrazu- ekstra ,ale ta sobotnia; właśnie tamte też sobotnie??? No i dostał mega migrenę, żadne tabletki ani migrenowe ani przeciwbólowe nic, a do tego zawaliło mu zatoki i pogarszało ból( wziął ibuprom zatoki i krople i dalej ból... Jezu balam się o niego ,a w niedziele jeszcze mu ćm...
    • Operacja nosa... na migrene Chirurdzy z Nowego Jorku twierdza, ¿e u niektórych osób przyczyna migrenowych bólów głowy mo¿e byc stykanie sie kosci scianek nosowych. Poddali oni 21 osób cierpiacych na migrene zabiegowi polegajacemu na rozdzieleniu powierzchni kostnych nosa. Czestotliwosc ataków migreny u operowanych pacjentów spadła z 18 do 8 dni w miesiacu, a ich intensywnosc zmalała o 53 proc. Byc mo¿e zabiegi takie beda szerzej dostepne ju¿ za kilka lat. Zioła k...
    • Witajcie, Zacznę chyba typowo, czyli że od jakiegoś czasu czytam i zaglądam na to forum (co ja poradzę, że tak właśnie jest) :) Zawsze uważnie czytałam interesujące mnie posty i wyciągałam wnioski. Porównywałam objawy do swoich, zastanawiałam się nad własną sytuacją i... zero. Nic! Nie mam pojęcia co mi jest. Niby migrena, bo jest aura, bo są bóle takie, że po ścianach chodzę i wyję gryząc poduszki. Nic nowego, prawda? Niczym nowym jest również to, że dany zapach wywołuje u mnie te p...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się