Forum Czas Wolny, Hobby O perfumach
ZMIEŃ
      zielony

zielony

(47 wyników)
    • Ostatnio naszła mnie chęć na lekki biało -zielony zapach bez żadnych słodkości, który powoli przedłużyc świeżość po wyjściu z pod przysznica ;) moga być unisexy jak najbardziej :) Znalazłam kilka ciekawych propozycji co Wy na to która wg Was byłaby najciekawsza??: Bianco - Trussardi, A scent - Issey, Mat - Masaki Matsushima, Mintea także Masaki, Eau Cartier Concentree - Cartier, Bvlgari - Au the blanc :):) Sur le nil w upały oczywiście, ale coś zimnego bardziej "białego" potrzeb...
    • W zgrzebnych czasach głębokiej komuny moja Mama używała wodę Zielony Wiatr produkcji bodajże Miraculum. To był przepiękny zapach świeżo skoszonego siana, mokrej trawy, świeżo wypranej pościeli suszącej się na wietrze. Do dziś pamiętam ten zapach i zastanawiam się jakie współczesne zapachy mogą go przypominać. Do tej pory jeszcze nie trafiłam na nic podobnego.
    • Siedzenie w domu sprawiło, iż bardzo polubiłam delikatnie kwiatowe, roślinne a nawet ziołowe zapachy. Napalona na zieloną herbatę zanabyłam mały flakonik Au the Vert- tą wersję tylko znałam. Okazało się,że flakon,który licytowałam był wersją Extreme (?!). Czy sa jakieś różnice między klasyczną the vert a the vert extreme, jak z trwałością? Czy są tu jakieś amatorki/rzy tego zapachu. Podobno to unisex. Zatem,jak pachnie na facecie? Dziękuję z góry za opinie. Mangos
    • Gdzie znajdę zapach zielonej herbaty, ale tak aby był nutą dominującą. Uwielbiam ten zapach, ale nie wiem w których wodach mamgo szukać. oprócz Elizabeth Arden - Green Tea, Avon - Always, DKNY - Be deliciouse, Healing Garden - green Tea. Kobietki pomóżcie, gdzie szukać? Anka
    • Nie znam ani tej od Yves Rocher, ani od Elizabeth Arden, a chciałabym którąś z nich sprawic sobie na sezon letni. Proszę o podpowiedź, w którą warto zainwestowac :) Dodam, że wariacje Spiced Green Tea i Iced Green Tea są kompletnie nie dla mnie, ale nie wiem jak ma się do nich wersja podstawowa.
    • Aktualnie używam [b]Eau de Campagne[/b] - piękna kompozycja, ale jest trochę za delikatny i nietrwały. Bardzo też lubię [b]Tsar[/b] (lubię bardziej niż bardzo), [b]Vetyver Fragonarda i Anais Anais[/b]. [b]Grey Flannel[/b] jest ok, ale jest jakby za bardzo zawiesity i kiedy go wącham swędzi mnie nos. [b]Guerlain AA Anisia Bella, Angelique Lilas[/b] - fajne. [b]Herba Fresca, Mentafollia [/b] to nie to, nie lubię mięty w perfumach. Hermes [b]Ogródek Nilowy, Śródziemnorski i Paco Rabanne ...
    • macie jakies typy??:)
    • Witam, Zajrzalam tu, bo potrzebuje inspiracji - co nowego kupic na cieple dni. Na razie pachne sobie Skin Trussardi i czasami AA Pamplelune i chcialabym dokupic cos, co bedzie zielone, gorzkie i NIE KWIATOWE. Podsuniecie mi jakies typy do powachania? Dla ulatwienia dodam, ze oba Ogrodki Hermesa odpadaja - za duzo kwiatowej nuty. Na mojej liscie jest AA Mentafollia (cudo( i AA Herba Fresca (tez niezle). A moze jakis jeszcze zapach by mi sie spodobal :-) ??? Dzieki!
    • .... kwiat calla lily: studiochris.us/blog/wp-content/uploads/2007/07/calla-lily-final-000.jpg tez zielony, butelka chyba byla w ksztakcie trojkata ale pewnosci nie ma. perfumy sprzed 20 lat, kupione we Francji. chyba francuskie. Czy ktos moze pamieta, wie co to moglo byc? to dla kolezanki. Minnie
    • Zazwyczaj wszystkie tego typu zapachy są na lato w wersji EDT, natomiast nie spotkałam się jeszcze z świeżym zielonym zapachem w wersji EDP, może ktoś zna takowe ?
    • ... za mną "chodzi"- zapach rzecz jasna, chociaż pić też lubię :-) Kupiłam sobie żel pod prysznic o tym zapachu, ale jeszcze mi mało. Czy poza E. Arden ktoś popełnił coś z taką nutą( dodam, że Arden nie jestem zachwycona- jakaś sztuczna na mnie ).
    • Suknia jest bardzo bardzo wieczorowa, długa, z odsłoniętymi ramionami i długimi rękawiczkami. Z bardzo ciemno zielonej tafty mieniącej się na czarno. Do tego dziko zielony makijaż i równie zielone paznokcie. Do pełnego wizerunku brakuje mi jeszcze perfum. Mam problem z wyborem pomiędzy JPG Cl., czerwoną Dolce Gabbaną, Black Cashmere, Nu, Ambre Sultan i może jeszcze ewentualnie Dolce Vitą. Co według Was drodzy forumowicze pasuje najlepiej?
    • To był mój ulubiony letni zapach tzn.jest nadal ale nie wiem w czym mam go poszukać.Mieszkam w niewielkim miasteczku perfumerii tu raczej nie ma oprocz drogerii Rossmann pozostaje allegro.Proszę podpowiedzcie mi gdzie mam szukać zielonego ogórka-bardzo proszę:)
    • Kochani, Szukam zapachu, który chodzi za mną od dawna. A mianowicie od 2000 roku. Poczułam go w pewnej perfumerii i odtąd go szukam. Ten zapach wiąże się dla mnie z bardzo przyjemnymi okolicznościami dlatego zależy mi na tym by go znaleźć. Na pewno była to escada. Zapach był lekki, świeży (tak mi się teraz wydaje) Wydaje mi się, że była to długa smukła zielona butelka, ale pewności nie mam. Na pewno nie była to Escada Sentiment. Szukałam w sieci, ale nic mi nie pasuje. Czy ktoś mi ...
    • Wprawdzie pojawił się już pierwszy wątek w tej sprawie, ale był on raczej "doradczy" :) Niby ciągle mamy zimę, ale tylko z nazwy, zatem proponuję trochę zwierzeń na temat Waszych wiosennych planów zapachowych. Co wyciągnięcie z Waszych przepastnych schowków, a co macie zamiar kupic na tę okazję? U mnie raczej plany, plany, plany... W wiosenej szafie chętnie powitałabym: Ninę, Premier Jour, Love in Paris, Romance, Herba Fresca, Light Blue. A wyciągnę In Love Again i Rockin' Rio, c...
    • Jako wielbicielka fig chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej o tym zapachu; szukałam w dotychczasowych wątkach, ale nic nie ma. Czy to figa bardziej wytrawna, czy słodka; do którego z figowców można ją porównać? Raczej w stronę Philosykos czy Molinarda? Subiektywne opinie jak najbardziej wskazane:)
    • Witajcie. Woda Fleur du Lac była produkowana przez firmę Coty. Została wycofana kilka lat temu. Zdaję sobie sprawę z tego, że już jej nie dostanę, jednak może wiecie co ma chociaż podobne nutki...?! Szukam dla siebie zapachu - lekkiego, zielonego, posiadającego typowo naturalne akcenty. Najlepiej gdyby zapach był tylko delikatnie wyczuwalny. Żeby przybliżyć jeszcze bardziej tę delikatność, dodam, że woda w stylu zielonej herbaty ma, wg mnie, odpowiednią lekkość. Jednak chciałabym mieć więk...
    • Do pracy dla 30 letniego faceta. Zielony czy niebieski?
    • Zgłupiałam dziś już do szczętu a zaczęłam głupieć tak z tydzień temu. Wtedy to zamówiłam One summer, wcześniej obwąchane dokładnie w Sephorze. Zamawiając zauważyłam wprawdzie, że u różnych sprzedawców są różne zdjęcia ale stwierdziłam, że to kwestia techniki zrobienia zdjęcia. Dostałam flakon w odcieniach cieniowanej zieleni; o bardziej ostrym i dużo mniej trwałym zapach niż ten z Sephory. Dzisiaj pognałam do Promenady i mnie zatkało. W tej Sephorze ( w przeciwieństwie do innych, w k...
    • poszukuję zapachu perfum. trwałego i delikatnego jednocześnie. chodzi mi o zieloną herbatę z domieszką czegoś świeżego np. ogórka, świeżo skoszonej trawy. dawno, dawno temu miałam perfumy firmy gap nazywały się grass. marzy mi się połączenie właśnie tego zapachu z herbatą....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się