zielony

(57 wyników)
  • No właśnie mam pytanie - czy karmiąc piersią można pić zieloną herbatę? Próbuje odstawić zwykła bo ciągle coś powoduje kolki... Zatem co innego mogę pić ciepłego? Zaczęłam zastanawiać się czy bezpieczna jest zielona? Pozdrawiam
  • tylko? a więc o zawartość kofeiny (umownie, bo w herbacie to chyba teina, a w yerba jeszcze jakaś inna substancja)? to by oznaczało, że można ją pić w rozsądnych ilościach - tak czytam tu na forum jednak pamiętam, że zielona herbata nie jest polecana np. w czasie ciąży nie tyle z powodu zawartości kofeiny, tylko dlatego, że hamuje rozrost komórek (dlatego np. poleca się ją z kolei przy profilaktyce antyrakowej, bo hamuje wzrost tych złych komórek) czy to byłoby jakieś przeciwwskazanie to ...
  • Czy można pić zieloną herbatę kp? Mój synek ma nietolerancje laktozy która utrzymuje się do dzisiaj(4,5m). Nie chce mu zaszkodzić jeszcze bardziej. Jestem na diecie bezmlecznej i brakuje mi kawy rozpuszczalnej z dużą ilością mleka a zielona herbata byłaby taką alternatywą przy której można się zrelaksować:) Do tej pory piłam wodę mineralną,słabą czarną herbatę i brakuje i jeszcze czegoś co mogłabym z CHĘCIĄ i smakiem wypić:)
  • wiem, że ten temat był maglowany naście razy ale nie mam cierpliwości szukać. I wiem również, że kupa przy kp może być przeróżna ale....Do tej pory mieliśmy kupę dość płynną,mniej lub bardziej śluzową żółto-pomarańczową z grudkami, 2-3x dziennie, w nocy spokój. Od tygodnia kupa w kolorze ugotowanego szpinaku z bardzo dużą ilością śluzu też zielonego (jak niestężała galaretka z nózek),też z grudlami, 4-5xdz, też w nocy, kał oddaje bez prężenia (syn ma 12 tyg). Zachowanie i humor ok, o dziwo ...
  • Witam! Dziecko (wczesniak) ma prawie 2 mies., do niedawna robil kilk akup dzinnie, musztardowych, prawidlowych. Od kilku zas dni robi je raz na dzien, raz na dwa dni. Mecza go gazy, prezy sie, puszcza baczki. Dzis po 2 dniach bez kupy zrobil wielka, dosc luzna zielona kupe! Raczej bez śluzu i nie wodnistą. Taka "szlamowatą", bez grudek. Dodma, że karmię mlekiem ściąganym (butla) i podaje witaminy (zelazo, cebion, wit.D!) Spi i przybiera prawidlowo-powyzej 300g na tydzien. A moze t...
  • Już nie wiem co jest grane, byłam u lekarza nic złego nie widziała a jednak mała nie umie się załatwić ani nawet bączka puścić. Jak jej pomogę to zrobi taką zieloną "kupkę" a raczej wypłynie z niej spieniona zielona woda czasami ze śluzem. Już dostaje Lakcid i Esputikon na wzdęcia ale to nic nie daje. Zauważyłam jednak że po podaniu nawet niewielkiej ilości Nan 1 kupki wychodzą lżej z dupci. Czy moje mleko jej szkodzi? bo do tej pory była wyłącznie na piersi... Pani Moniko bard...
  • czy zielona kupka jest znakiem ze nowosc maluszkowi nie podeszla czy raczej szukac jeszcze znakow na policzkach kolankach i lokciach. jak na ciele nic nie ma a kupka zielona to podawac dalej to samo czy jednak nie
  • Bardzo prosze o opinie. Mala ma prawie 3 miesiace, karmie wylacznie piersia. Pierwszy miesiac wszystko szlo lekko ale zaraz potem zaczely sie pojawiac zielone kupki. Polozna powiedziala ze sie zdaza i tyle. Potem mala przestala spac miedzy karmieniami (moze rosnie i dlatego) , przedtem kazde karmienie konczylo sie widokiem najedzonego, zadowolonego dziecka teraz po jedzeniu jest troche niespokojna.# Z tymi zielonymi kupkami poszlam do lekarza i dowiedzialam sie ze mala jest niedokarmio...
  • nie wierze, ze to pisze, ale... cos sie ob...rało i młoda się od wczoraj jakby nei najada? pisze to ze znakiem zapytania, bo glownym objawem byly zielonawe wodniste kupy wczoraj i dzisiaj. Az o 14 dzisiaj podałam jej butelke modyfikowanego i po nim zrobila piekna normalna kupe. Po dwóch godzinach chciała pierś, więc podałam, ale mimo, ze juz jej sie ulewało to i tak chciala jeszcze pic. Znowu o 17 podalam jej butle z modyfikowanym i wypila 60 ml po czym blogo zasnela. Nie marudzi ja...
  • kurcze, moze ja cos zjadłam? jest zielona, ale tylko po bokach (jesli kupka ma boki ;-0),ale dziwnie wyglada. moze to cos innego?
  • drogie mamy, koleżanki! interesuje mnie, czy można pic filiżankę zielonej herbaty dziennie jeżeli karmie maleństwo piersią?
  • Mój syn ma 2,5 miesiąca. Jest karmiony tylko piersią. Od początku robi raz na parę dni zieloną kupę, której towarzyszy ewidentnie gorsze samopoczucie u dziecka. Tzn jeżeli marudzi i płacze całe popołudnie, to na bank znajduję potem zieloną kupę w majtasach. No i jest to jedna kupa a nie cały dzień zielonych kup, czyli czasem jeżeli dłużej nie jest przewijany, to widać, że jedną kupę zrobił normalną a niedługo potem zieloną. (bleee, przepraszam :)))) Rejonowa pani pediatra przy szczepi...
  • wczoraj wieczorem zjadłam pierwszy raz pestki dyni a dzis moja córka zrobiła strasznie zielona kopkę ze śluzem i grudkami!powiedzcie czy to po tych pestkach,czy one mogą uczulać?brzuszek ja wogóle nie boli tylko ta kupka wiec zastanawiam sie czy to po tym?dodam ze mała ma prawdopodobnie skazę ale nabiału nie jem wogóle. Doradźcie coś bo nie wiem czy mam się martwic czy odstawić pestki.
  • Już sama nie wiem czemu ta kupa tak wygląda. Może jakieś sugestie? Niunia dziś skończyc 12 dni i nie wiem co robic.
  • nie wiem co robic bo synek 4,5 miesiaca robi zielone kupki a dotego ma zaparcia i widac ze go to meczy bo jest marudny i placze czesto i zle spi. zielone kupy robi od 2 miesiecy i kazali mi sie lekarze tym nie przejmowac. ale te zaparcia ma od jakis 2 tyg i nie wiem jak mu pomoc a lekarze tez i to zbagatelizowali. moze to dlatego ze wprowadzilam mu 2 karmienia nutramigenem (pozatym karmie piersia) i marchewke i jabluszko?? ale po odstawieniu marchewki zaparcia nie ustapily. jak ...
  • Witam, mam pytanie o czym moze swiadczyc kupka w kolorze gotowanego szpinaku u 8 tygodniowego malca? W kupce znajduje sie sluz, dodam ze synek ma kilkudniowe zaparcia. Problemy zaczely sie po szpitalu, w ktorym przebywalismy z powody zapalenia płuc. Pediatra przepisala Lacidofil i Smecte - nie pomaga. Jakie dzialanie ma Smecta? Mam wrazenie, ze poteguje zaparcia. Bede wdzieczna za odpowiedz. pozdrawiam
  • Moja trzymiesięczna córeczka często robi "zielone kupy". Zdarzają się pojeyncze przypadki, ale wczoraj i dzisiaj każda (a było ich ok.7),oprócz jednej rano, miała kolor zielony. W dwóch były też ślady krwi, które napewno nie pochodzą z pęknięcia naczynek przy napinaniu się, gdyż były oddawane łatwo i miały rzadką konsystencję. Dzisiaj rano były też wymioty. Zdarzyły się chyba piąty raz od urodzenia. Jest to chlustanie nadtrawionym mlekiem (w podbarwionej biało cieczy widoczny sere...
  • Karmię piersią moją 2,5 miesięczną córeczkę, a chciałabym trochę wspomóc mój metabolizm i zastanawiam się czy mogę pić te herbaty nie szkodząc malutkiej? Może jesteście bardziej uświadomione niż ja. pozdrawiam, Magda
  • Moja corka ma około 3,5 mies. i od dwóch tygodni właściwie cały czas robi zielone kupy. Czasami zdarzy się zółta ale bardzo rzadko. Nie wiem czy ja coś złego jem (karmię piersią) czy jest to wina przyszłych zebów(podejrzewam ze małą swędzą dziąsła bo bardzo się ślini i wpycha całą rekę do buzi, a smok wypluwa i jest trochę bardziej kapryśna). Może ktoś mi coś podpowie i poradzi?
  • Nie bardzo rozumiem o co chodzi z zielonymi kupami mój 4 miesięczniak zaczal mieć szpinakowe kupy ale nie mogę znaleźć nic o konsekwencjach. Wszędzie pisze ze albo nie dojada albo moja dieta. Ale tak naprawdę to co ta kupa powoduje jakie są skutki i jak te kupki wpływają na zdrowie małego???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się